Arrow: Εντυπώσεις της έκτης σεζόν

Άλλη μία σεζόν του Πράσινου Βέλους μας αποχαιρέτησε, αφήνοντας μας -με εντυπώσεις; Η σειρά ολοκλήρωσε την έκτη σεζόν ενώ τον Απρίλιο ανακοινώθηκε ότι φυσικά θα ανανεώσει και για έβδομη. Βέβαια πολλοί θα αναρωτηθούμε so what? Και μετά τι; Η αλήθεια είναι ότι η σειρά φάνηκε από την πέμπτη σεζόν να έχει αρχίσει να χάνει τον δρόμο της, κάτι που έχει επιπτώσεις και στην τηλεθέαση.  Και τι εννοώ με αυτό; Πόσες παλιές περιπέτειες του Arrow πρέπει να έρθουν στο φως, τραβώντας από τα μαλλιά τις ήδη υπάρχουσες εξελίξεις; Πόσοι νεκροί να αναστηθούν για να γεμίσουν ένα σενάριο που αρχίζει και παρουσιάζει τρωτά σημεία; Αλήθεια υπάρχει καμία άλλη πονηρή περιπέτεια του Oliver Queen που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα να αναστατώσει τα νεύρα μας;

Arrow

Περίληψη της έκτης σεζόν του Arrow

Η έκτη σεζόν ξεκίνησε με τις επιπτώσεις που άφησε η έκρηξη στο Lian Yu από την προηγούμενη σεζόν. Η Thea η αδερφή του Oliver (Arrow) βρίσκεται σε κώμα, η Samantha παλιά αγαπημένη του πεθαίνει με τον γιο τους William να κατηγορεί τον ίδιο για αυτό, η νεκραναστημένη Black Siren (Laurel) εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην ομάδα του Arrow ενώ ο Oliver βρίσκεται σε δίλημμα για το αν πρέπει να εγκαταλείψει “την καριέρα του” ως τιμωρός για χάρη του γιου του και των φίλων του. Μετά την διαρροή μιας φωτογραφίας που φαίνεται να δείχνει τον Oliver ως Arrow, ο ίδιος αποφασίζει με τον φίλο του John Diggle να αναλάβει ο τελευταίος τα ηνία της υπεράσπισης της Star City ως Arrow ενώ ο ίδιος να αφοσιωθεί στην θέση του ως δήμαρχος της πόλης. Ωστόσο ο John αποδεικνύεται λίγος για να σταθεί ως ηγέτης και χρειάζεται να πάρει ουσίες για να ελέγξει τον εαυτό του.

Νέος εχθρός

Ταυτόχρονα ένας νέος εχθρός εμφανίζεται και είναι ο Cayden James, ο οποίος συνεργάζεται με την Black Siren εναντίον του Arrow. Η Dinah σε μία προσπάθεια αναχαίτισης των επιθέσεων των δύο πρώτων ανακαλύπτει ότι μαζί τους συνεργάζεται ο παλιός της φίλος Vincent κι αρχίζουν να συναντιούνται κρυφά. Την ίδια ώρα προβλήματα προκαλεί στον Oliver η πράκτορας του FBI Watson, η οποία ποτέ δεν πίστεψε ότι ο Oliver δεν είναι ο Arrow. Η ίδια απειλεί τον Rene κι αυτός αναγκάζεται να ομολογήσει εναντίον του Oliver. Οι εξελίξεις αυτές πυροδοτούν εντάσεις στο Team Arrow με τους Rene, Curtis και Dinah να αποχωρούν. Tα τελευταία δρώμενα και οι εμπρηστικές δράσεις των James και Black Siren αναγκάζουν τον Oliver να φορέσει ξανά την στολή Green Arrow.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άλλη ο James αποκαλύπτει τον λόγο που μισεί τον Arrow και αυτός είναι λόγω ενός βέλους που σκότωσε τον γιο του. Ωστόσο ο Oliver, μετά από πολλά προβλήματα, αποδεικνύει με την βοήθεια της Felicity ότι έλειπε από την πόλη όταν έγινε το τραγικό συμβάν. Αυτό σοκάρει τον James κι έτσι αποτρέπεται το σχέδιο του να σκοτώσει σε έκρηξη όλη την ομάδα.

Την ίδια ώρα ο Vincent -σε ρόλο κλειδί- κατέβασε στοιχεία όπου έδειχναν ότι τόσο η φωτογραφία του Oliver στην αρχή των επεισοδίων, όσο και το συμβάν με τον γιο του James είχαν παραποιηθεί από κάποιον σκοτεινό εχθρό που κινεί από πίσω τα νήματα. Όμως αποκαλύπτεται σταδιακά κι ότι η Black Siren συνεργάζεται με τον νέο εχθρό κι ο James ήταν υποχείριό της. Η ίδια μάλιστα σκοτώνει με την σειρήνα της τον Vincent προκαλώντας την οργή της Dinah που ζητά εκδίκηση. Όλες αυτές οι εξελίξεις φέρνουν ξανά την ομάδα κοντά ενάντια στην νέα απειλή.

Ο πραγματικός κακός της σεζόν

Ο νέος εχθρός είναι ο Diaz όπου ήταν μέλος της ομάδας του James (Quadrant) και σκοτώνει τον τελευταίο αφού του αποκαλύψει την αλήθεια. (Επίσης η Thea έχει συνέλθει από το κώμα κι αποχωρεί από το πλευρό του αδερφού της με τον -γνωστό σε εμάς- παλιό της φίλο Roy). Ο Diaz μαζί με την Black Siren χρησιμοποιούν την ναρκωτική ουσία Vertigo εναντίον του Oliver ενώ αργότερα τον υποβάλλουν σε δίκη με στόχο να τον βγάλουν από το παιχνίδι και να κάνουν ανενόχλητοι παράνομες επιχειρήσεις στην πόλη (όπλα, ναρκωτικά κ.ά.).

Νέος δήμαρχος της πόλης γίνεται ο Quentin, ο πατέρας της Laurel, τον οποίο ο Diaz εκβιάζει με την ασφάλειά της σε περίπτωση που δεν υπακούσει τις εντολές του. O ίδιος στο δικαστήριο εκβιάζει κι όλους τους πρωταγωνιστές με σκοπό να ομολογήσουν εναντίον του Oliver. Ώσπου ο Christopher Chance, φίλος του τελευταίου, εμφανίζεται μεταμφιεσμένος ως Arrow για να γλιτώσει τον πρωταγωνιστή μας. Στο προτελευταίο επεισόδιο ο Diaz συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον της ομάδας κι Oliver αναγκάζεται να ζητήσει βοήθεια από την πράκτορα Watson. Αυτή συμφωνεί μόνο με τον όρο ότι μετά ο Oliver θα αποκαλύψει την ταυτότητά του ως Arrow.

Στο τέλος ο Diaz καταφέρνει να ξεφύγει από την ομάδα, ο Quentin πεθαίνει στο νοσοκομείο καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα που προοριζόταν για την Laurel ενώ ο Oliver παραδέχεται δημόσια ότι είναι ο Green Arrow καταλήγοντας στην φυλακή.

Συμπεράσματα

Κλείνοντας να κάνουμε μια σούμα για το τι έχουμε να περιμένουμε. Φυσικά σε πρώτο στάδιο πως θα είναι η ζωή του Oliver στην φυλακή και πως θα εξελιχθεί η ιστορία με τον ίδιο περιορισμένο. Τί είναι άλλωστε η Star City δίχως τον Arrow της-ζαμπόν δίχως λιπαρά. Από την άλλη πως θα αντιμετωπιστεί ο Diaz καθώς το κεφάλαιο αυτό μας έμεινε ανοιχτό. Και τέλος κάτι που περιμένουν πολλοί φαν-Μα πότε θα τελειώσει η σειρά; Η αλήθεια είναι ότι οι σειρές που βασίζονται σε comics περιέχουν πολύ υλικό για να πηγαίνουν τις ιστορίες ούτε εγώ ξέρω για πόσες σεζόν. Από την άλλη όμως τι γίνεται όταν αυτό έχει κουράσει τηλεοπτικά; (Από τα αξιοσημείωτα της χρονιάς είναι ότι φέτος περιορίστηκαν κατά πολύ τα flashback, τα οποία ως ένα βαθμό σε αποσυντόνιζαν).

Δυστυχώς η συνέχεια του Arrow δείχνει σαν να είμαστε σε κάθε σεζόν- την ίδια σεζόν θεατές. Νέοι εχθροί εμφανίζονται, οι ήρωες δεν έχουν να δείξουν κάποια παραπάνω εξέλιξη και κάπου εκεί αναφωνείς γιατί Θέε μου βλέπω πάλι τα ίδια. -Αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σεναριακά η σεζόν ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη-. Το μόνο που έχουμε να ελπίζουμε είναι να αποκτήσει η σειρά την ίδια δυναμικότητα με την αρχή. But I don’t think so darling.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιάννης Κωστίκας

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. Το διάβασμα και η συγγραφή κειμένων είναι ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου. Φανατικός σειρών και ταινιών κυρίως ξένων παραγωγών. Επιπλέον με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι για ότι τρέχει στην επικαιρότητα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;