Ζώντας στην εποχή του 21ου αιώνα, όλοι μας έχουμε γίνει θεατές μερικών από των μεγαλύτερων εγκλημάτων, άλλοι μέσω της τηλεόρασης και άλλοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες, αν και έχουν ήδη υψηλά ποσοστά σε χώρες όπως οι Η.Π.Α, δεν παύουν να αυξάνονται στην πάροδο του χρόνου. Αυτό ακριβώς θίγει και η – πλέον web – ταινία, με τίτλο Megan Is Missing, η οποία έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους θεατές όσον αφορά τις απαγωγές, τις παράτολμες διαδικτυακές γνωριμίες και την σεξουαλική κακοπόιηση των εφήβων.

Η ταινία Megan is missing, αν και γυρίστηκε αρχικά το 2006, έγινε ευρέως γνωστή πολύ πρόσφατα μέσω της εφαρμογής Tik Tok. Εξαιτίας των πολύ βίαιων, παραστατικών και έντονων σκηνών και εικόνων που περιέχει, δεν κυκλοφόρησε καθόλου στους κινηματογράφους, μέχρι το 2011, αλλά ακόμα και τότε ήταν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Έκτοτε έχει ανέβει ελεύθερα, και ενδεχομένως πειρατικά, στη πλατφόρμα του YouTube. Αρκεί βέβαια, να είσαι ενήλικος, για να μπορέσεις να την παρακολουθήσεις.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά δύο έφηβες, την Megan Stewart, μία 14χρονη μαθήτρια με πολύ καλούς βαθμούς και μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των συμμαθητών της, και την 13χρονη Amy Herman, μια ήσυχη και ντροπαλή συνομίλική της Megan, που δεν έχει όμως τόσους φίλους. Σαφώς τα πράγματα στις ζωές τους δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Η Megan, για παράδειγμα, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατριό της σε μικρή ηλικία και η σχέση με την μητέρα της είναι πολύ κακή και απόμακρη. Παρ’όλα αυτά, τα δύο κορίτσια χτίζουν μια γερή φιλία και προσφέρει η μία στην άλλη αυτό που ποτέ δεν είχαν: Η Megan είχε ανάγκη να αισθανθεί ότι κάποιος νοιάζεται πραγματικά για εκείνη, και η Amy να γίνει κοινωνικά αποδεκτή.

Megan is missing
Πηγή Εικόνας: imdb)

Μετά από μία σειρά καταστάσεων και συζητήσεων που μοιράζονται οι δύο έφηβες, η Megan γνωρίζει διαδικτυακά ένα αγόρι ονόματι Josh, μέσω μίας άλλης φίλης της. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η κάμερα του υπολογιστή του έχει σπάσει, αποφεύγοντας έτσι να δείξει το πρόσωπό του. Η Megan αποφασίζει να τον συναντήσει,εκείνος όμως τελικά δεν εμφανίζεται. Την επομένη, κανονίζουν μία δεύτερη συνάντηση, πίσω από ένα εστιατόριο. Έπειτα η Megan εξαφανίζεται. Λίγο καιρό αργότερα και αφού ο Josh φαίνεται ύποπτος για την απαγωγή της, η Amy αναφέρει στις αρχές το ραντεβού που είχε δώσει η φίλη της με το άγνωστο αγόρι, το οποίο και αποτελεί το έναυσμα να αρχίσουν ξανά οι έρευνες. Τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή της Megan, εξαφανίζεται και η Amy, από τον ίδιο δράστη.

Το Megan is Missing δεν έχει το κλασικό αίσιο τέλος, αλλά προβάλλει την ωμή πραγματικότητα. Τα δύο κορίτσια υπόκεινται πολλά βασανιστήρια και κακοποίηση κάθε είδους, τις οποίες και ο σκηνοθέτης αποτυπώνει ρεαλιστικά και με πολλές λεπτομέρειες. Μάλιστα, η προβολή της ταινίας έχει αποκλειστεί από την Νέα Ζηλανδία και μέχρι πρόσφατα είχε αφαιρεθεί και από το amazon prime της Αμερικής, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πράγματι αρκετά σκληρή. Φανερώνει, δηλαδή, ότι για να την παρακολουθήσει κάποιος, θα πρέπει να είναι σίγουρος πώς αντέχει ψυχολογικά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πώς ενώ δεν είναι βασισμένη σε κάποια πραγματική υπόθεση, αφορά γεγονότα και αποτρόπαια εγκλήματα που θα μπορούσαν να συμβούν και δεν αποτελούν μόνο σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος, και παρά το γεγονός ότι έχει λάβει πολλές αμφιλεγόμενες κριτικές, δεν παύει να αποτελεί μια ταινία που μας δείχνει την άλλη όψη του “νομίσματος”. Μας δείχνει, δηλαδή, την οπτική γωνία που κανένας δε θα μπορούσε να φανταστεί τόσο εύκολα, αφού όσο συχνά και αν βλέπουμε το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ των εγκλημάτων, δεν μπορούμε να αναλογιστούμε ότι κάτι τόσο φρικτό θα μπορούσε να συμβεί και σε εμάς. Για να μη συμβεί όμως, δεν ξεχνιόμαστε και εφιστούμε την προσοχή όλων για τις διαδικτυακές γνωριμίες!

 

Εσείς, αντέχετε να δείτε το Megan is missing;


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3.8 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Οι φίλοι μου με χαρακτηρίζουν αστεία, υποστηρικτική και φιλόδοξη, αλλά παράλληλα παραπονιάρα και πεισματάρα! Εγώ θα πω απλά ότι με λένε Χαρά και είμαι 18 χρονών, φοιτήτρια πλέον στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Αγαπώ το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να γράφω και να κάνω βόλτα στην παραλία.