Το τελευταίο διάστημα, όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς, οι παραγωγές καινούργιων ταινιών και μάλιστα αξιόλογων, έχουν μειωθεί αρκετά, ένεκα της “άτιμης” της πανδημίας που εμφανίστηκε στις αρχές του 2020. Το καινούργιο trend για μένα είναι σειρές με μακροσκελή επεισόδια, σχεδόν αυτοτελή. Έτσι λοιπόν, θα σας μιλήσω, για την αγαπημένη μου σειρά, την τελευταία περίοδο.

Project blue book

Τέσσερα θα σας πω: UFO, USAF, FBI, CIA.
Με το πρώτο θέμα δεν είμαι τόσο Fan, με τα άλλα τρία όμως, μπορώ να σας πω πως καίγομαι… Κι όμως μιλάμε για μια σειρά που δεν είναι ψεύτικη. Μάλιστα αυτό ακριβώς προσπαθεί να προσεγγίσει. Το πώς η Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία, το FBI και η CIA προσπαθούσαν να εξηγήσουν με την κοινή λογική, αλλά και τη βοήθεια της σύγχρονης τότε επιστήμης, τι ήταν αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα, που οι Αμερικανοί πολίτες εντόπιζαν στους ουρανούς τους, πολλές φορές στα χωράφια τους και κάνανε τα μέσα τις εποχής, π.χ εφημερίδες, να πουλάνε σαν τρελές φύλλα.

Η Αμερική των 50s

Μεταφερόμαστε στην εποχή του 50’ με 60’ όπου όλα ήταν νέα στην Αμερική. Ο Dr. J. Allen Hynek μαζί με τον βετεράνο της πολεμικής αεροπορίας, τον πιλότο Michael Quinn σε μια εκρηκτική συνεργασία καλούνται από τη USA Air Force να αναλάβουν ένα καινούργιο project. Αρχικά ξεκινούν να δουλεύουν σε ένα υπόγειο γραφείο στο ομοσπονδιακό κτήριο. Οι δυο τους χτενίζουν όλες τις πολιτείες της Αμερικής, όπου υπάρχει περιστατικό θέασης ιπτάμενου δίσκου ή υποψία επίσκεψης εξωγήινης ζωής. Οι πολίτες που γίνονται μάρτυρες αυτών των τόσο αληθοφανών, αλλά πρωτόγνωρων εμπειριών, είναι πεπεισμένοι πως δεν θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε άλλο από UFOs.

Project Blue Book
Πηγή Εικόνας: Livescience.com

Ο επιστήμονας Dr Allen, μαζί με τον Captain Michel που είναι πολύπειρος από τους αιθέρες και τα παιχνίδια που πολλές φορές παίζει η φύση, αρκετά συχνά και οι ίδιοι πείθονται, πως πραγματικά -ίσως και αυτή να είναι η φορά που- η εξωγήινη ζωή έκανε την εμφάνισή της. Η σειρά έχει σασπένς, έχει μυστήριο, έχει έρωτα έχει δράμα αλλά και μια διασκεδαστική αύρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που στην ουσία τους έχει προσλάβει, για να είναι οι εμπειρογνώμονες που θα καθησυχάζουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους τον απλό κόσμο, πολλές φορές είναι απόλυτη και έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές φιλοδοξίες των δύο ηρώων. Οι δυο τους είναι αποφασισμένοι να βρουν την αλήθεια, για τα ιπτάμενα αντικείμενα, ανεξαρτήτως κόστους και συγκρούσεων.

Project Blue Book
Πηγή Εικόνας: FoxNews.com

Σε αυτό το casting ηθοποιών που πραγματικά δεν υστερεί κανείς. Αυτός που ξεχωρίζει κατά τη γνώμη μου, είναι ο γνωστός σε όλους μας από την ομώνυμη σειρά Game of thrones, Aidan Gillen στο ρόλο του Καθηγητή, αλλά και ο σπουδαίος Neal McDonough, στο ρόλο του General James Harding, αρχηγού της Αμερικάνικης αεροπορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως είναι πραγματική ιστορία

Το καλύτερο βέβαια, σας το άφησα για το τέλος. Το Project Blue Book είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, την οποία θα σας αφήσω να την ψάξετε μόνοι σας, είτε με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είτε παρακολουθώντας την αρκετά πιστή ιστορία, μέσα από την ομώνυμη σειρά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου του 2019 στο History Channel. Έχει δύο seasons μέχρι στιγμής και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ποια μου άρεσε περισσότερο. Για όσους δεν έχετε σπεύσει να την δείτε ακόμα, ένα έχω να σας πω. Πραγματικά χάνετε!

Μπορείτε να δείτε το trailer της σειράς εδώ:


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννήθηκα στην Ηλιούπολη Αττικής, τον Ιούλιο του 1988 και η καταγωγή μου είναι από τη Λακωνία. Αποφοίτησα από τη Λεόντειο σχολή Νέας Σμύρνης το 2006 και Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα Θετικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα στον κλάδο της ναυτιλίας για 10 περίπου έτη και ταυτόχρονα ήμουν στέλεχος εταιρίας εμπορίας ναυτιλιακού πετρελαίου. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, όπου και αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μου. Πλέον αρθρογραφώ στο Max Magazine, για τις στήλες City Guide, κινηματογράφος, τηλεόραση και Άγνωστη Ελλάδα.