Όταν η κωμωδία συναντά το δράμα: 4 κωμικές σειρές στις οποίες κλάψαμε

Κωμωδία - MaxMag - Cover

Κωμική σειρά: η σειρά που θα σε κάνει να γελάσεις. Θα σε διασκεδάσει, θα σου κρατήσει παρέα και εκείνη που πιθανόν να βάλεις να παρακολουθήσεις όταν είσαι λυπημένος και θέλεις να γελάσεις. Η σπουδαία, όμως, σειρά δεν θα είναι εκείνη που θα σε κάνει μόνο να γελάσεις, αλλά και να δακρύσεις από συγκινητικές σκηνές. Αυτή που θα σε κάνει να γελάσεις στην πρώτη μισή ώρα και στην δεύτερη να κλάψεις. Ποιες σειρές το έχουν καταφέρει άραγε; Ας το πάρουμε χρονολογικά για πιο δίκαιες καταστάσεις.

Το 2000, με μόλις έξι επεισόδια, η σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή» τέλειωσε πριν καν προλάβει να αρχίσει. Οι φήμες πολλές: τσακωμοί, εμπλοκή εκκλησίας στην διακοπή της σειράς και άλλα. Παρόλα αυτά, μέσα σε αυτά τα έξι επεισόδια κατάφερε να μας κάνει να γελάσουμε με πολλές σκηνές, αλλά ταυτόχρονα και να συγκινηθούμε. Χαρακτηριστική η σκηνή με τις τέσσερις γυναίκες (Χρύσα Ρώπα, Άβα Γαλανοπούλου, Ελένη Καστάνη, Ελένη Ράντου) που συνειδητοποιούν ότι «έρχεται ο Μαντάς», ο διευθυντής του ιδρύματος στο οποίο ήταν έγκλειστες και ο οποίος ταυτόχρονα τις κακοποιούσε.

Advertisements
Ad 14

 

Στην μνήμη μας επίσης μένει χαραγμένη η σκηνή με την Αλέκα (Χρύσα Ρώπα) και την Φωφώ  (Ελένη Καστάνη), με μία φοβισμένη Φωφώ να αναρωτιέται τι θα γίνει αν σκοτώσουν τον Μαντά.  Και έτσι ακολουθεί ο παρακάτω συγκινητικός διάλογος:

Και τι θα αλλάξει άμα τον σκοτώσουμε;

-Πολλά. Θα μας φύγει το γαμώτο. Θα μας σέβονται ρε, θα μας σέβονται Φωφώκα.

-Δηλαδή θα με σέβεται κι ο πατέρας μου;

-Βέβαια.

-Και δε θα με βαράει;

-Αχχ… Όχι ρε Φωφώκα. Δε θα σε βαράει ρε Φωφώκα…

 

Την επόμενη χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με Ελλάδα και Αυστραλία, Αθήνα και Μελβούρνη. Το “Είσαι το Ταίρι μου” προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2001 και εξελίσσεται σε σειρά με τεράστια επιτυχία και απίστευτο χιούμορ. Παρόλα αυτά, το τελευταίο επεισόδιο έρχεται να μας αλλάξει τα δεδομένα, με δύο συγκινητικότατες σκηνές. Από τη μία, ο Γρηγόρης, που αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή και να φύγει από το σπίτι που συγκατοικεί με το Λάζαρο. Εκεί, και μόνο σε αυτό το σημείο, εκφράζεται η αδερφική αγάπη του Λάζαρου προς το Γρηγόρη δίνοντας του ένα δώρο και λέγοντας:

Διαβάστε επίσης  Οι πιο άπαιχτοι παππούδες της ελληνικής τηλεόρασης

«Σαν τον Stakler και τον Waldorf φανταζόμουν πως θα’ μασταν όταν γεράσουμε. Σκατόγεροι, γεροτζαμπανέτηδες. Θα καθόμασταν και θα σχολιάζαμε τους άλλους. Και θα σπάγαμε πλάκα μαζί τους. Γιατί η ζωή τελικά είναι μια τεράστια πλάκα…»

Έτσι λοιπόν, με μουσική υπόκρουση το θεματικό τραγούδι της ταινίας “Forest Gump” και την εξομολόγηση του Λάζαρου προς το Γρηγόρη, πήραμε και εμείς τηλέφωνο την κολλητή μας από την πρώτη δημοτικού να δούμε τι κάνει, και ας καταλήξαμε να χωρίζουμε στην τρίτη δημοτικού το θρανίο στην μέση!

Από την άλλη, το δρόμο προς… το άπειρο με βάρκα την ελπίδα αποφασίζει να τραβήξει και η Στέλλα, η οποία φεύγει από το σπίτι. Η Χρυσούλα και ο παππούς την χαιρετάνε με δάκρυα στα μάτια, ενώ η Βέρα την κοιτάει από το παράθυρο λυπημένη να φεύγει.Κι αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια, κρύβουν τα δάκρυα να μην φανούν.” ακούγεται από πίσω να τραγουδά ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένα τραγούδι πιο κατάλληλο δεν γίνεται. Και το ταξίδι της Στέλλας συνεχίζεται, με το Σωτήρη να την περιμένει και τελικά να φεύγουν μαζί «στο άπειρο με βάρκα την ελπίδα».

 

Με πρώτο επεισόδιο το 2002, οι κρατούμενες της πρότυπης φυλακής του Καλάμου, «Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», μας καλούν να μπούμε στο κόσμο των φυλακισμένων και να τις αγαπήσουμε. Οι αγαπημένες συγκινητικές σκηνές της συγκεκριμένης σειράς είναι δύο, οι  οποίες είναι στο τέλος κάθε σεζόν. Στο τέλος της πρώτης σεζόν ο Παυλάτος και η Μελίτα το σκάνε από το ξενοδοχείο στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι κρατούμενες ενόψει των γενεθλίων του Χόφμαν. Οι υπόλοιποι είναι μαζεμένοι στην πισίνα του ξενοδοχείου τραγουδώντας “Αυτή η νύχτα μένει αιώνες παγωμένη, που δυο ψυχές δεν βρήκαν καταφύγιο”. Έτσι, με αυτό το τραγούδι background, οι δύο ψυχές τελικά βρίσκουν καταφύγιο στον έρωτά τους και αποδρούν από τη φυλακή.

Διαβάστε επίσης  Σύντομες ξένες κωμικές σειρές: Μικρές στη διάρκεια μεγάλες στην απόλαυση!

https://www.youtube.com/watch?v=5HSYSFZSsIc

Στο τέλος της δεύτερης σεζόν, δραπετεύουν όλοι και τους βλέπουμε σε μία βάρκα να μας αποχαιρετούν και από τις φυλακές και από την τηλεοπτική σεζόν. «Τα μάτια κλείστε, σφιχτά ακουμπήστε στην κουπαστή» τραγουδάνε από την κουπαστή της βάρκας.

https://youtu.be/EHcPHTI6i9o?t=1h

 

Τελευταία κωμική σειρά που σε έχει κάνει να κλάψεις είναι το Παρά Πέντε, η πιο επιτυχημένη κωμωδία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.  Στον πρώτο κύκλο, η παρέα των πέντε συνειδητοποιεί το κοινό δράμα που τους συνδέει: η απώλεια αγαπημένων προσώπων τους στο ίδιο αεροπορικό δυστύχημα πριν από χρόνια. Μέσα σε μία σκηνή λίγων λεπτών βλέπουμε την έκπληξη και την μη αποδοχή του τι έγινε μόλις, δηλαδή μία εξωπραγματική σύνδεση. Αυτό που ακολουθεί είναι η -ευτυχώς προσωρινή- διάλυση των πέντε, καθώς επανέρχεται στη μνήμη τους ο χαμός των αγαπημένων τους και ο πόνος που ένιωθαν τόσο καιρό. Φυσικά μέχρι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, όπου τελικά η παρέα ενώνεται ξανά αφήνοντας πίσω τις κακές μνήμες και επιτυγχάνοντας να έχουν μια φιλία στην οποία τους συνδέουν πολλά.

Αυτό το δυστύχημα μας οδηγεί στη δεύτερη συγκινητική σκηνή της σειράς, την ανακάλυψη ότι πίσω από αυτό κρύβεται ο πατέρας της Ντάλιας. Οι τέσσερις, πλην της Ντάλιας, οι οποίοι μαθαίνουν για το γεγονός από τον Αλέξη, αποφασίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην παρέα, με ένα άτομο του οποίου ο πατέρας ήταν η αιτία να πεθάνουν οι γονείς τους. Έτσι, αποφασίζουν να σταματήσουν να την καλούν στις συναντήσεις τους.  Και εκεί είναι που συγκινείσαι, στην έκφραση της αγάπης της Ντάλιας προς την παρέα της, στο ότι βρήκε τελικά αυτό που ήθελε στην ζωή, κάποιους να την αγαπάνε και να τους αγαπάει. Τους «πιάνει στα πράσα», λοιπόν, να κατασκοπεύουν την οικογένεια Λημνιώτη χωρίς να της έχουν πει τίποτα και με δάκρυα στα μάτια τους ρωτάει τι λάθος έχει κάνει. Τελικά η παρέα ξαναγυρνάει στην αρχική της μορφή, δηλαδή με τα πέντε μέλη της, γιατί τι σημασία έχουν τα λεφτά; Πόσο σημαντικότερο είναι το χρήμα από την φιλία; Γιατί, κατά βάθος, η Ντάλια έχει δίκιο… Είναι απλά μωβ και κίτρινα!

Διαβάστε επίσης  Narcos Season 3 - The Maxmag Review

Και φτάνουμε στο πιο συγκινητικό επεισόδιο της σειράς, το τελευταίο, στο οποίο χορηγός λογικά ήταν η Kleenex. Αφού η παρέα έχει καταφέρει να τελειώσει όλη την αποστολή που είχε αναλάβει από την αρχή, δηλαδή να ξεσκεπάσει την υπόθεση της δολοφονίας της Ελευθερίας και την Exiter, συνεχίζει την ζωή της. Χωρίς όμως να υπολογίσει τις παράπλευρες απώλειες. Ο συγκινητικότερος θάνατος έρχεται τώρα, με την γιαγιά του Σπύρου να πεθαίνει στο πλάι του από μία αρρώστια την οποία έκρυβε καιρό, μέχρι το τέλος. Κρατώντας το χέρι του και εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον εγγονό της όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία-δηλαδή να τον προειδοποιήσει πότε θα πεθάνει-, αφήνει την τελευταία της πνοή, έχοντας ζήσει τη ζωή της και έχοντας κάνει σε διάστημα δύο χρόνων όσα δεν είχε κάνει προηγουμένως. Μετά από λίγο καιρό πεθαίνει και η κολλητή της, η Θεοπούλα, μην αντέχοντας  να ζει μακριά από την φίλη της.

https://www.youtube.com/watch?v=rdkexsz2teM

Special Reference to:

-όταν ανακαλύπτουμε ότι η Αμαλία τελικά ήταν κυριολεκτικά ο φύλακας-άγγελος των πέντε και η αεροσυνοδός στο αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

-ο παρολίγον θάνατος της Γαρυφαλλιάς και του παιδιού της και η συμφιλίωση της με τη Θεοπούλα.

-όταν ο Παυλάτος  φέρνει στην φυλακή σαν παρανυφάκι για το γάμο του με τη Μελίτα τον γιο της Κακουδάκη.

Εσείς έχετε κάποια δραματική σκηνή από κωμική σειρά η οποία δεν υπάρχει σε αυτό το άρθρο; Γράψτε την γνώμη σας στα σχόλια!

Γεννημένη στο Alderaan,η μαμά μου πέθανε στην γέννα, αφού προσπάθησε να την πνίξει ο μπαμπάς μου και ο πατέρας μου ήταν στρατηγός με την μεριά του κακού. Έχω έναν αδερφό,τον Luke, ο οποίος την είδε ασκητής και έχει φύγει. Ο άντρας μου πέθανε επειδή τον σκότωσε ο γιος μας, ο οποίος έχει ξεφύγει και αυτός και την έχει δει Darth Vader.

Με λένε Κωνσταντίνα,σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποφοιτήσω και είμαι 20 χρονών. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Star Wars,νομίζω φάνηκε.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό