Οι πιο σοκαρίστηκες στιγμές του Handmaid’s Tale

Το Handmaid’s Tale μπήκε στις ζωές μας τον Απρίλιο του 2017 στιγματίζοντας όλους τους τηλεθεατές με τις σκληρές του εικόνες και τις απάνθρωπες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρωταγωνιστές. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Margaret Atwood που εκδόθηκε το 1985 και παρουσιάζει μια δυστοπική πραγματικότητα όπου οι γυναίκες έχουν χάσει τα δικαιώματα τους και χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα απλά και μόνο για την αναπαραγωγή. Οι έννοιες της ηθικής, της πίστης και της καλοσύνης έχουν διαστρεβλωθεί και κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση φαίνεται πως χειροτερεύει.

Μετά την γροθιά στο στομάχι του πρώτου κύκλου, ο δεύτερος κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ακόμη πιο σκληρός, πιο ρεαλιστικός και με στιγμές που ο θεατής θα ήθελε να μην υπήρχαν, το Handmaid’s Tale μετέφερε αυτούσια την τρομακτική εικόνα μιας κοινωνίας που έχει χάσει την ελευθερία και μαζί με αυτήν και ένα τεράστιο κομμάτι της ελπίδας της, ακολουθώντας την ζωή της June και όσα καλείται να αντιμετωπίσει.

Αυτές είναι κάποιες από τις πιο σοκαρίστηκες στιγμές του δεύτερου κύκλου.

Επεισόδιο 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η June κόβει ένα κομμάτι από το ίδιο της το αφτί για να βγάλει την «ετικέτα-κοριό» που της είχαν βάλει στη Gilead. Το επεισόδιο τελειώνει με αυτήν να λέει τα παρακάτω λόγια:

“My name is June Osbourne. I am from Brookline, Massachusetts. I’m 34 years old. I stand 5’3” and bare feet. I weight 120 pounds. I have viable ovaries. I’m five weeks pregnant. I am free.”

Επεισόδιο 2

Η Emily δεν καταφέρνει να περάσει τα σύνορα και αναγκάζεται να παραμείνει στην Αμερική ενώ η γυναίκα και ο γιός της φεύγουν.

Επεισόδιο 3

Η June δεν καταφέρνει να ξεφύγει και αιχμαλωτίζεται ξανά από τους άνδρες της Gilead. Ο πιλότος δολοφονείται, όλη η σκηνή είναι γεμάτη ένταση και τρόμο.

Επεισόδιο 4

Η June αντικρίζει τον άνδρα που την βοήθησε όταν προσπάθησε να ξεφύγει κρεμασμένο και η Aunt (θεία) Lydia καταλογίζει όλες τις ευθύνες του χαμού του και της κατάληξης της οικογένειάς του σε εκείνην.

Επεισόδιο 5

Η June βρίσκεται σε μια μπανιέρα γεμάτη αίμα.

Επεισόδιο 6

Image result for the handmaid's tale explosion gif

-Ο Nick λέει στην June ότι την αγαπάει.

-Η Ofglen ανατινάζει το κτίριο που βρίσκονται οι διοικητές της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και ο Waterford, σε μια μυθική τελευταία σκηνή που καθήλωσε τους θεατές και τους γέμισε ελπίδα μετά από πολλά θλιβερά επεισόδια.

Επεισόδιο 8

-Η Serena παραβαίνει τον νόμο και φέρνει μια γυναίκα γιατρό να εξετάσει το μωρό της Janine που φαίνεται ότι δεν θα καταφέρει να ζήσει. Η στιγμή που η γιατρός η οποία «εργάζεται» ως Μάρθα πλέον πιάνει το στηθοσκόπιο και αντικρίζει έναν παλιό ειδικευόμενό της είναι απίστευτα συγκινητική.

-Ο Fred χτυπάει την Serena με την ζώνη του και αναγκάζει την June να δει όλη την διαδικασία. Η σκηνή είναι απίστευτα ρεαλιστική και μια από τις δυσκολότερες για να παρακολουθήσει κάποιος.

-Η Janine καταφέρνει να δει το μωρό της και η υγεία του μικρού κοριτσιού καλυτερεύει δραστικά.

Επεισόδιο 9

Ο Luke κρατάει μια μεγάλη φωτογραφία με εκείνον, την June και την κόρη τους και φωνάζει στον Fred πως βίασε και κρατάει αιχμάλωτη την γυναίκα του, ενώ προσπαθεί να του επιτεθεί.

Επεισόδιο 10

-Η Emily χτυπάει τον διοικητή της αφού αυτός πέσει αναίσθητος στο πάτωμα μετά την «τελετή της γονιμοποίησης».

-Η June βλέπει ξανά την Hannah και εκείνη της λέει πως δεν έκανε αρκετά για να την σώσει.

Επεισόδιο 11

Η June γεννάει μόνη της.

Επεισόδιο 12

Η Eden θυσιάζεται με απάνθρωπο τρόπο στον βωμό της αγάπης και αρνείται να μετανοήσει για αυτά που νιώθει.

Επεισόδιο 13

Image result for the handmaid's tale season 2 gif

-Η June ρωτάει την Serena πως θα καταφέρει να κρατήσει την κόρη της ασφαλή.

-Αποκαλύπτεται ότι ο πατέρας της Eden ήταν αυτός που την κατήγγελλε.

-Η June χαστουκίζει τον Fred.

-Η Serena διαβάζει τη Βίβλο μπροστά στους διοικητές με αποτέλεσμα να χάσει ένα της δάχτυλο.

-H Emily μαχαιρώνει την Aunt Lydia.

-Η Serena αφήνει την June να το σκάσει με το μωρό της.

-Η June αποφασίζει να μείνει στη Gilead για να σώσει την Hannah.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Αναστασιάδου

Τα τρία αγαπημένα μου βιβλίο είναι "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Antoine de Saint-Exupéry, "Τα 88 Ντολμαδάκια" του Ευγένιου Τριβιζά και "Το Υπόγειο" του Fyodor Dostoyevsky. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω σε ένα ξένο σπίτι (αφού βγάλω τα παπούτσια μου) είναι να ανοίξω το ψυγείο. Αγαπώ την βροχή. Θαρρώ πως αυτά είναι αρκετά για μια πρώτη γνωριμία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;