Οι μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης

Πόσοι είναι άραγε οι μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης που μας συντρόφευσαν;

Σίγουρα αρκετοί. Οι μπαμπάδες κατέχουν έναν ξεχωριστό ρόλο. Αν και κάπως “αδικημένοι” σχετικά με τις μητέρες, τους αγαπάμε εξίσου. Τους αγαπάμε για πολλούς λόγους. Για την προσωπικότητα, τον τρόπο, τον ρόλο τους μέσα στην οικογένεια και γενικότερα στην ζωή μας. Έτσι με αφορμή την γιορτή του πατέρα που φέτος γιορτάστηκε στις 21 Ιουνίου, θα αναφερθούμε στους τηλεοπτικούς μπαμπάδες. Τηλεοπτικά πρόσωπα που μπήκαν στις καρδιές μας και αποτέλεσαν “πρότυπα” για εμάς.

Ας γνωρίσουμε μερικούς:

  • Κώστας Στεργίου – Κώστας Καρράς (Πάτερ ημών)

μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης
Πηγή εικόνας: youtube.com

Ένας πατέρας με όλη την σημασία της λέξης. Ο Κώστας Καρράς στην σειρά του ΑΝΤ1 “Πάτερ ημών” υποδύεται τον Κώστα Στεργίου. Έναν άνδρα που προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει δυο κόρες: την έφηβη Μαριάννα (Μαριάννα Ρουσσάκη) και τη μικρή, άτακτη Κορίνα (Κορίνα Δαμουλιάνου). Ο Κώστας εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός κι έχοντας εγκαταλειφθεί από την σύζυγο του, σηκώνει μόνος του όλα τα βάρη της οικογένειας. Συχνά έχει μικρές περιπέτειες με διάφορες γυναίκες γεγονός που “ξεσηκώνει” τις κόρες του να καταστρώνουν σχέδια εξόντωσης. Η σειρά μάς πρόσφερε κωμικές αλλά και συγκινητικές στιγμές. Στιγμές που πέρασαν όμορφα μηνύματα και μας έμαθαν πως σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση η οικογένεια παραμένει ενωμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Περίανδρος Πώποτας – Χάρης Ρώμας (Το καφέ της Χαράς)

μπαμπάδες της Ελληνικής τηλεόρασης
Πηγή εικόνας: logiastarata.gr

Οι μπαμπάδες της Ελληνικής τηλεόρασης εκλέγουν σίγουρα τον δήμαρχο Κολοκοτρωνιτσίου ως τον πιο καταπιεστικό πατέρα όλων των εποχών. Ο Χάρης Ρώμας στην σειρά του ΑΝΤ1 “Το καφέ της Χαράς” υποδύεται τον Περίανδρο Πώποτα, έναν οπισθοδρομικό και μονόχνοτο άνθρωπο. Επιβάλλει σε όλους την αρχή “Τάξις και ηθική”. Ο δήμαρχος μεγαλώνει ουσιαστικά τον γιο του Μανωλάκη (Πάρης Σκαρτσολιάς) μόνος του, έχοντας μέσα στο σπίτι την βοήθεια της Τασίας (Μαρία Κανελλοπούλου). Η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει για να κάνει καριέρα στην όπερα. Είναι εντελώς απομονωμένος απο τον “έξω κόσμο” και επιβάλλει συνεχώς την άποψή του στους άλλους. Απέναντι στο γιο του είναι εξίσου αυστηρός. Τον πιέζει για όλα και συνεχώς τον ελέγχει ρωτώντας τον τις πρωτεύουσες όλων των νομών και ηπείρων. Παρ’ όλη την αυστηρότητα που τον διακατέχει, είναι ένας στοργικός πατέρας που θέλει το καλύτερο για τον γιο του. Ενώ είναι απόλυτος, συχνά τον βλέπουμε να υποχωρεί για χάρη του παιδιού του. Αφού ερωτεύεται την πρωτευουσιάνα Χαρά Χάσκα (Ρένια Λουιζίδου), αρχίζει να “μαλακώνει” σα χαρακτήρας και να εκσυγχρονίζεται. Σε αυτό τον βοηθά φυσικά ο γιος του.

  • Νικηφόρος Ζορμπάς – Πέτρος Φιλιππίδης (50-50)

Οι μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης
Πηγή εικόνας: vipnews.gr

Ο ορισμός του υπερ-προστατευτικού μπαμπά. Όλοι θυμόμαστε τον Πέτρο Φιλιππίδη ως Νικηφόρο στην πετυχημένη κωμική σειρά του Mega “50-50”. Ο Νικηφόρος έχει μεγάλη αδυναμία στην κόρη του Ναταλία (Σοφία Πανάγου) την οποία συνεχώς καθοδηγεί και συμβουλεύει. Της συμπεριφέρεται σα να είναι μικρό κοριτσάκι παρότι εκείνη έχει παντρευτεί. Την αγαπάει παθολογικά. Η Ναταλία παντρεύτηκε τον Αχιλλέα (Θάνος Τοκάκης) τον οποίο ο Νικηφόρος δεν συμπαθεί καθόλου. Βρίσκονται συνεχώς σε κόντρα, αλλά δεν τολμά να του κάνει κακό για χάρη της κόρης του.

  • Διονύσης Μαυροτσούκαλος – Γιάννης Μπέζος (Ευτυχισμένοι Μαζί)

μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης
Πηγή εικόνας: briefingnews.gr

Οι μπαμπάδες της ελληνικής τηλεόρασης σίγουρα μας έχουν στιγματίσει. Όπως μας στιγμάτισε και ο Διονύσης Μαυροτσούκαλος. Ένας μπαμπάς που μας χάρισε όμορφες στιγμές. Χήρος με 3 παιδιά αποφασίζει να ξαναφτιάξει την ζωή του με την Ελένη (Κατερίνα Λέχου) την οποία και παντρεύεται. Εκείνη έχει 2 κόρες από τον πρώτο της γάμο. Έτσι όλοι μαζί ζουν ξαφνικά στο ίδιο σπίτι. Ο Διονύσης είναι ένας πατέρας στοργικός και κατανοητικός. Νιώθει την Εύα (Ιωάννα Πηλιχού) και την Φίφη (Εύη Δαέλη) σα δικές του κόρες και δεν τους χαλάει χατίρι. Τις περισσότερες φορές μάλιστα φέρεται πιο αυστηρά στους γιους του, θέλοντας να “καλοπιάσει” τα κορίτσια και να τα πάρει με το μέρος του. Οι οικογενειακές στιγμές που μας χάρισαν ήταν πραγματικά απολαυστικές.

Εσάς είναι άραγε κάποιος από αυτούς τους μπαμπάδες ο αγαπημένος σας; Ποιους άλλους θυμάστε από την ελληνική τηλεόραση;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Παπαδοπούλου

Είμαι 23 ετών. Σπουδάζω στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας, αρχειονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Είμαι αθλήτρια βόλεϊ από το 2002 έως σήμερα. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Αγαπώ τις ελληνικές σειρές και οι φίλοι μου έχουν να λένε για το πάθος μου με τις μιμήσεις και τις ατάκες σειρών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;