Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε μία σειρά, η οποία παρεκκλίνει από τα προκαθορισμένα “Ο γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος”. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η σειρά αποτελεί κορεάτικη διασκευή. Η επιτυχία που γνώρισε,  οδήγησε και άλλες χώρες, όπως την Αμερική και την Τουρκία, στην διασκευή της σειράς κερδίζοντας και αυτές ακολούθως τους φανατικό κοινό. Η τούρκικη εκδοχή της σειράς με τον αγαπημένο Αλί έφτασε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Σκάι, όπου μεταδίδεται από τον Απρίλιο του 2020, καταφέρνοντας να μας συγκινήσει.

Υπόθεση

Ο Αλί είναι ένα ιδιαίτερο παιδί με αυτισμό, πράγμα που δεν τον εμπόδισε όμως να ακολουθήσει το όνειρο του: να γίνει γιατρός. Στην καθημερινή σειρά του Σκάι παρακολουθούμε τον Αλί και την ζωή του μετά την πρόσληψη του ως ειδικευόμενος χειρουργός σε ένα μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον πρωταγωνιστή μας, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες για τον ίδιο καταστάσεις. Ο Αλί μαθαίνει πώς είναι να σε αγαπάνε και να αγαπάς, να γελάς, να χαίρεσαι και άλλα πολλά που σε εμάς φαίνονται μικροπράγματα αλλά για τον ίδιο είναι τεράστιο επίτευγμα. Παράλληλα πέρα από την ”περιπέτεια”του Αλί παρακολουθούμε πώς οι συνάδελφοι του μαθαίνουν να εργάζονται μαζί του και να τον αντιμετωπίζουν ισάξια με τους υπόλοιπους.

Ηθοποιοί

Τον Αλί υποδύεται ο Τανέρ Ολμέζ, ο οποίος καταφέρνει να μας καθηλώσει με την ερμηνεία του σε κάθε επεισόδιο. Είναι αξιοσημείωτο πως ο ηθοποιός μπορεί να υποδυθεί τόσο πειστικά έναν τόσο ιδιαίτερο ρόλο. Στο πλευρό του επίσης βρίσκονται ο Ονούρ Τούνα, η Σινέμ Ουνσάλ, η Χαζάλ Τουρεσάλ, η Οζγκε Οζντέρ και πολλοί άλλοι οι οποίοι υποδύονται τους συναδέλφους του Αλί στην κλινική.

Πώς κατάφερε ο Τανέρ Ολμέζ να υποδυθεί τον αγαπημένο μας Αλί;

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ο ρόλος του Αλί είναι αρκετά δύσκολος και ιδιαίτερος. Ο Ολμέζ παρόλα αυτά έγινε ένα με τον ρόλο και τον διαχειρίστηκε με σεβασμό. O ίδιος μέσα από συνεντεύξεις του αποκάλυψε πως συναντήθηκε με άτομα με αυτισμό, για να μπορέσει να τα καταλάβει και να παίξει όσο πιο ρεαλιστικά και χωρίς υπερβολές τον ρόλο του. Επιπλέον σημαντικό είναι ότι δεν ήθελε να παρουσιάσει τον Αλί ως κάποιον που τον χειρίζονταν οι γύρω του λόγω της ιδιαιτερότητας του και νομίζω, το κατάφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γιατρός
ΠΗΓΉ ΕΙΚΟΝΑΣ:victorytv.gr

Τηλεθέαση

Η σειρά στην Τουρκία σάρωσε στην τηλεθέαση. Συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί αμέτρητους τηλεθεατές. Την ίδια επιτυχία συνέχισε και στην Ελλάδα, αφού τα περισσότερα βράδια κυριαρχεί έναντι των άλλων. Μάλιστα στα social media και συγκεκριμένα στο twitter βρίσκεται πρώτο στις τάσεις  με τους τηλεθεατές να σχολιάζουν καρέ καρέ ό,τι παρακολουθούν. Βλέπουμε άρα ότι η σειρά στις χώρες που προβλήθηκε κέντρισε τα βλέμματα και γνώρισε επιτυχία.

Βραβεία

Η γνωστή σειρά δε θα μπορούσε να μην διακριθεί στη γειτονική χώρα. Ειδικότερα στα βραβεία Elle Style Award το 2019 ο Τανέρ Ολμέζ κέρδισε το βραβείο ανερχόμενου ηθοποιού της χρονιάς, Στα βραβεία Pantene Golden Butterfly Awards επίσης ο ίδιος κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, ενώ η σειρά έλαβε το βραβείο καλύτερης σειράς και σκηνοθεσίας. Τέλος πολλά είναι και τα βραβεία, για τα οποία βρέθηκαν προτεινόμενοι.

“Ο γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος” είναι μία ιδιαίτερη και όμορφη σειρά, η οποία μας μυεί στον καθημερινότητα των ιδιαίτερων αυτών ανθρώπων. Ο Αλί μάς μαθαίνει να ονειρεύομαστε και να εξελισσόμαστε, ακόμη και όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον μας!

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.