Ντοκιμαντέρ: 2+1 γυναίκες που μας ενεύπνευσαν

 

 

ντοκιμαντέρ, γυναίκες
Πηγή Εικόνας:frapress.gr

Με την πάροδο του χρόνων οι φωνές των γυναικών γίνονται όλο και πιο δυνατές. Στον αγώνα αυτό φυσικά έχουν συμβάλλει  δυναμικές γυναίκες, οι οποίες έχουν εξιστορήσει δημόσια τις δυσκολίες τους, εμπνέοντας πολλές  άλλες ανά τον κόσμο. Οι ζωές γυναικών όπως της Μισέλ Ομπάμα,της Μαλάλα και της Νίνα Σιμόν μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη. Τα ντοκιμαντέρ για γυναίκες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία είναι σημαντικά, καθώς βοηθάνε το γυναικείο κοινό να ανοίξει τα φτερά του. Κάθε μικρή και μεγάλη κυρία πρέπει να ακολουθεί τα όνειρά της  και να μην αφήνει κανέναν να σταθεί εμπόδιο. Αυτό ακριβώς θα παρακολουθήσουμε στα παρακάνω ντοκιμαντέρ για γυναίκες του Νετφλιξ.

Ντοκιμαντέρ

1. MALALA ( 2015 )

Το 2012 το όνομα της μικρής Μαλάλα μαθεύτηκε σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς όμως για έναν δυσάρεστο λόγο. Η Μαλάλα βρισκόταν στο λεωφορείο για το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, όταν ξαφνικά ανέβηκαν στο λεωφορείο εξτριμιστές, που πυροβόλησαν την ίδια και κάποιες συμμαθήτριες της. Η νεαρή ηρωίδα, αφού κατάφερε να βγει ζωνατνή, αφιέρωσε την ζωή της στον ακτιβισμό  και προχώρησε στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ “He named me Malala”.Το ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε το 2015, αφορούσε τη ζωή της Μαλάλα. Η ίδια μίλησε για τα όνειρα της, την ημέρα της επίθεσης και την μετέπετειτα ζωή της. Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση στο Πακιστάν, αλλά και γενικότερα στον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά σύγχρονα ντοκιμαντέρ για σημαντικές γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. What Happened, Miss Simone? ( 2015 ) 

To “What happend,Miss Simone?” αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην τραγουδίστρια Νίνα Σιμόν. Η ίδια πέρα από τραγουδίστρια/μουσικός, στιχουργός υπήρξε και ακτιβίστρια. Η προτεινόμενη για 4 βραβεία Grammy καλλιτέχνης δεν δίσταζε μέσα από τα τραγούδια της να αναφέρεται στα δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Το τραγούδι που προκάλεσε αίσθηση, ενώ παράλληλα κατακρίθηκε είναι το ”Mississipi Goddam”. Ο αγώνας της αυτός και το γεγονός ότι άλλαξε το περιεχόμενο των τραγουδιών της , είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην μουσική της καριέρα. Στο ντοκιμαντέρ θα παρακολουθήσετε την ανοδική πορεία της καριέρας της και τον αγώνα της για τα δικαιώματα των μαύρων. Σημαντικές πληροφορίες της ζωής έρχονται στο φώς από συγγενείς, φίλους αλλά και από την ίδια την κόρη της.

 

3. BECOMING ( 2020 )

Η Μισέλ Ομπάμα αποτελεί γυναίκα σύμβολο. Ενεύπνευσε χιλιάδες γυναίκες ως η πρώτη Αφροαμερικανή πρώτη κυρία, συνεχίζοντας  όμως το έργο της και μετά το τέλος της θητείας. Η ίδια είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας, ενώ παράλληλα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. Το ντοκιμαντέρ “Becoming”, βασιζόμενο στο βιβλίο της Μισέλ που εκδόθηκε το 2008, μας μυεί στη ζωή της πρώην πρώτης κυρίας. Προβάλλονται αποσπάσματα από τα ταξίδια της αλλά και τις ομιλίες της που αφορούν τις σπουδές της, μέχρι την προσπάθεια να βρεί ισορροπία  ως πρώτη κυρία και μητέρα. Η Μισέλ μάς εξιστορεί πώς κατάφερε να βρεί τον έρωτα, να γίνει μητέρα και να βοηθήσει τον κόσμο, έχοντας όλα τα φώτα στραμμένα πάνω της.

Τα λόγια της Μισέλ Ομπάμα “Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί μία γυναίκα να πετύχει” δικαίως χαρακτηρίζουν τις παραπάνω γυναίκες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντζελα Τζαφερρι

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;