Netflix και Cooking: Ο απόλυτος συνδυασμός

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, στις μέρες καραντίνας το φαγητό είναι σύμμαχος μας. Αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν συντροφιά στο αγαπημένο μας Netflix και επιζητούν την χαλάρωση που δεν είχαν χρόνο να απολαύσουν το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσά τους υπάρχουμε κι εμείς που αγαπάμε και λατρεύουμε την διαδικασία της μαγειρικής και ανακαλύπτουμε ένα τρόπο να συνδυάσουμε το cooking με το Netflix. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτά τα δύο συναντιούμε; Ο Απόλυτος συνδυασμός στο πιάτο μας.

Το σημερινό άρθρο του Maxmag θα παρουσιάσει λοιπόν ορισμένες από τις σειρές που είναι αφιερωμένες στον λάτρη της κουζίνας και στον Σεφ που πιθανότατα όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Street Food

Netflix και Cooking
https://www.lifestyleleasia.com

Επίκεντρο η Ασία και το Street Food στις Ασιάτικες Χώρες. Το Sreet Food φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη σημασία- τόσο κοινωνική όσο και οικονομική- σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Οι δημιουργοί που μάς παρουσίασαν το Chef’s Table είναι αυτοί που  μάς προσφέρουν το νέο αυτό ντοκιμαντέρ. Επιδιώκουν να παρουσιάσουν την σημαντική οικονομική  και πολιτισμική συμβολή του φαγητού του δρόμου στην Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

Chef’s Table

Netflix και Cooking
https://www.lorriegrahambog.com

Το Chef’s table κατατάσσεται στην κατηγόρια των ντοκιμαντέρ και θα μπορούσε να είναι το prequel του Street Food. Στο συγκεκριμένο concept παρακολουθούμε την ζωή διάσημων και καταξιωμένων σεφ. Πιο συγκεκριμένα την πορεία τους στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, τις φιλοδοξίες τους γι’ αυτήν και μάλιστα τα πρώτα τους βήματα. Μία λεπτομέρεια είναι ότι το Chef’s Table France προτείνει σεφ και εστιατόρια της Γαλλίας, ενώ το spin-off Chef’s Table Pastry αφιερώνεται στην ζαχαροπλαστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Salt, Fat, Acid, Heat

Netflix και Cooking
https://www.kiosterakis.gr

Τίτλος ντοκιμαντέρ αλλά και βιβλίου αποτελεί το Salt, Fat, Acid, Heat. Πρόκειται για μία μοναδική εμπερία θέασης που στην καλύτερη περίπτωση μας χορταίνει και στη χειρότερη μας ανοίγει την όρεξη! Η Samin Nosrat, η δημιουργός και παρουσιάστρια, γυρίζει τον κόσμο, για να ανακαλύψει νέες ιδέες, να γευτεί το διαφορετικό και να καταλήξει στο συμπεράσμα ότι η κάθε χώρα κρύβει κάτι μαγικό στην κουζίνα της. Οι γεύσεις που δοκιμάζει και παρουσιάζει μάς παρακινούν όχι μόνο να μπούμε στην κουζίνα μας αλλά και να ταξιδέψουμε.

The Mind of a Chef

Κλείνουμε το αφιέρωμά μας “Netflix και Cooking” με μία σειρά που αναγνωρίστηκε ιδιαίτερα και συνέχισε την πορεία της για παραπάνω από μία σεζόν. Το The Mind of a Chef  παρουσιάζει μια διαφορετική ιδέα της μαγειρικής. Παρακολουθούμε φιλόδοξους σεφ να παρουσιάζουν όχι μόνο το αποτέλεσμα των πιάτων τους, αλλά και ολοκλήρη την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτό. Τον ρόλο του αφηγητή ανέλαβε ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πενυ Ρετζέπη

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;