Mr Sunshine: Μια ωδή στην αγάπη δύο εραστών της ψυχής

Ωδή στην αγάπη
Αγάπη

Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε ο Mr Sunshine, η τηλεοπτική σειρά από την Δημοκρατία της Κορέας, για την οποία είχαμε μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο. Το φινάλε της σειράς έκρυβε πολύ πόνο όπως και η πρεμιέρα της, ενώ υπήρξαν πολλές απώλειες, ως επί το πλείστον βασικών πρωταγωνιστών. Πάνω απ’όλα, όμως, αποτέλεσε μια ωδή στην αγάπη όπως παρουσιάστηκε μέσα από τα μάτια του Γιου-Τζίν και της Άε-Σιν.

Η αγάπη που περιγράφεται είναι μια ανιδιοτελής αγάπη, στην οποία παραδόθηκαν ολοκληρωτικά οι ήρωες μας, την έβαλαν στην άκρη όποτε χρειάστηκε προς όφελος μεγαλύτερων ιδανικών, στο τέλος, όμως, χρειάστηκε να θυσιαστεί ο ένας για να σώσει τον άλλο.

Το ειδύλλιο, το οποίο έληξε τόσο άδοξα, μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν οι πρωταγωνιστές του. Σάρκα και οστά θα λέγαμε ότι άρχισε να παίρνει, τη στιγμή που ο λοχαγός της καρδιάς μας εξέφρασε στην αρχόντισσα την πρόθεση του να κάνουν μαζί έρωτα, εννοώντας να περάσουν μαζί όλα τα στάδια που περνάνε δύο ερωτοχτυπημένες ψυχές. Σαν άμαθη που ήταν η νεαρή Άε-Σιν σε όλα όσα πρεσβεύει ο έρωτας, αφέθηκε στα χέρια του “μύστη” της σε αυτή την τέχνη, για να της δείξει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει αυτό. 

Βαρκάδα στο ποτάμι
Eugene-Ae Sin

Σε όλο αυτό το ταξίδι των δύο εραστών της ψυχής με προορισμό το όνειρο της κοινής ζωής, παρουσιάζονταν κατά καιρούς εμπόδια, άλλα πιο εύκολα και άλλα πιο δύσκολα, τα οποία έβρισκαν τρόπο να τα ξεπερνούν. Κάθε φορά, μετά την ολοκλήρωση ενός καινούριου κεφαλαίου του βιβλίου του έρωτά τους, φαινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρα η σπίθα που σιγοκαίει μέσα τους και ο αποχωρισμός γινόταν όλο και πιο δύσκολος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάζοντας κανείς αυτές τις γραμμές μπορεί να υποθέσει και με το δίκιο του ότι καθ’όλη τη διάρκεια του Mr Sunshine προβάλλονται σκηνές με μοναδικούς πρωταγωνιστές δύο μόνο ηθοποιούς. Κάτι τέτοιο είναι λανθασμένο, καθώς τη ζωή των δύο αυτών ηρώων επηρέασαν άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο διαφορετικοί χαρακτήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν μια δική τους ξεχωριστή ιστορία να αφηγηθούν, δημιουργώντας μια γεμάτη πλοκή.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τρεις από αυτούς, χωρίς τους οποίους το σενάριο θα έμοιαζε λειψό και θα έκανε την ερωτική ιστορία να μοιάζει βαρετή. Οι Κίμ Χούι-Σούνγκ, Γκο Ντόνγκ-Μάε και Λι Γουάνγκ-Χουά είναι οι τρεις αυτοί δευτερεύοντες ήρωες, τους οποίους συνδέει ένα κοινό : όλοι τους είχαν συναισθήματα για την Άε-Σιν και τον Γιου-Τζίν.

Όπως όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος, έτσι και ο κύριος της καρδίας μας, ο Mr Sunshine, ολοκληρώθηκε, αφήνοντάς μας με μια γλυκόπικρη γεύση και μια αίσθηση αδικίας για έναν έρωτα που έμεινε ανεκπλήρωτος. Σαν επίλογο σας παραθέτω μια ρήση όλο νόημα για την αγάπη.

 

Αληθινή αγάπη δεν είναι αυτή που αντέχει στο μακροχρόνιο χωρισμό,

αλλά εκείνη που αντέχει στη μακροχρόνια οικειότητα.”

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πάνος Νέζος

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και την Λίβερπουλ, είμαι φανατικός τηλεθεατής σειρών, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες, να γνωρίζω νέες κουλτούρες και να γράφω για πολλά και διάφορα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;