Μοιάζει το Dark με το Stranger Things;

Ψάχνεις για τη νέα σειρά που θα κολλήσεις μαζί της; Η απάντηση είναι η καινούρια γερμανική σειρά του Netflix, Dark!

Με παρόμοια μουσική, πλοκή και κόνσεπτ, πολλοί συγκρίνουν το γερμανικό υπερφυσικό θρίλερ με το εξίσου αγαπημένο Stranger Things. Πολλοί επίσης ισχυρίζονται πως το Dark είναι καλύτερο. Αλήθεια όμως, είναι το Stranger Things και το Dark παρόμοια;! Ας περάσουμε στις λεπτομέρειες.

Ναι, οι δύο σειρές έχουν παρόμοια πλοκή

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που μοιράζονται οι δύο σειρές είναι, το γενικό κόνσεπτ. Δε θα χρειαστεί να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες. Τα παιδιά που πρωταγωνιστούν και στις δύο τηλεοπτικές σειρές,  χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους σε μικρές πόλεις όπου αγνοούνται παιδιά και υπάρχουν συνωμοσίες που εμπλέκουν την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότερα μυστικά να δημιουργούνται καθώς και άλυτα μυστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Stranger Things έχει πιο σφαιρική διασκέδαση

Το Stranger Things είναι γεμάτο από περίεργες καταστάσεις, πειράματα της κυβέρνησης που υποτίθεται πως πρέπει να μείνουν κρυμμένα και υπερφυσικές δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά, έντονο είναι και το κωμικό στοιχείο. Υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ της δραματικής πλοκής και των εξαιρετικών πρωταγωνιστών. Αυτό κάνει το κοινό να ταυτιστεί μαζί τους. Από την άλλη μεριά, το Dark είναι πιο “σοβαρό”. Εστιάζει στο υπερφυσικό στοιχείο και στη σοβαρότητα της πλοκής με λίγη ή και καθόλου έμφαση στην κωμωδία.

Το Dark είναι πιο “αυστηρό”

Το Stranger Things  έχει πρωταγωνιστές κυρίως εφήβους και είναι από τους λόγους που τους αγαπάμε. Για ακόμη μία φορά ισχυρό είναι το στοιχείο του μεταφυσικού. Το Dark από την άλλη έχει πρωταγωνιστές μεγαλύτερους εφήβους και γι αυτό το λόγο η σειρά έχει πιο “σκοτεινό” θέμα από το Stranger Things. Κανένα από τα πιο σκληρά σημεία της σειράς δεν είναι υπερβολικό. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο που κάνουν τις δύο σειρές να ξεχωρίζουν.

Το Stranger Things έχε περισσότερες αναφορές στα ’80s

Το Stranger Things αλλά και το Dark είναι και τα δύο “τοποθετημένα” στα ’80s, αλλά μόνο το Stranger Things έχει “πλάκα” με αυτό. Εάν ξαναγυρίσουμε πάλι στη σημασία της διασκέδασης, το Dark είναι ένα αυστηρό και ξεκάθαρο δράμα που επικεντρώνεται στο περιεχόμενο και όχι στους χαρακτήρες. Το Stranger Things κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους νεαρούς πρωταγωνιστές με αποτέλεσμα συχνά να υπάρχει το κωμικό στοιχείο.

Για αυτούς που έχουν δει τη δεύτερη σεζόν του Stranger Things για… δεύτερη φορά και χρειάζονται κάτι καινούριο, το Dark είναι μία εξαιρετική επιλογή. Εστιάζει περισσότερο στο υπερφυσικό στοιχείο παρά στους χαρακτήρες. Μπορεί το Dark να έχει παρόμοια μουσική ή θέματα, υπάρχει όμως, αρκετός χώρος στις καρδιές μας και για τις δύο πετυχημένες σειρές.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριάννα Χατζησάββα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Λατρεύει τις γάτες και το πρώτο πράγμα που θα πει κάποιος μόλις την γνωρίσει είναι πως είναι γλυκιά. Της αρέσει να ζωγραφίζει αλλά σπουδάζει πληροφορική στο ΤΕΙ της Αθήνας και ναι, είναι αναποφάσιστη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;