To Knock Down The House αποτελεί ντοκιμαντέρ αμερικάνικης παραγωγής, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019 στο Netfix.  Αφορά τις προεκλογικές εκστρατείες τεσσάρων  δυναμικών γυναικών του δημοκρατικού κόμματος  στις εκλογές του 2018 στην Αμερική, με στόχο να κερδίσουν μία θέση στο Κογκρέσο. Οι τέσσερις γυναίκες, οι οποίες πρωταγωνιστούν είναι η Alexandra Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Cori Bush και Paula Jean Swearengin.

Υπόθεση του “Knock Down The House”

Όπως προαναφέρθηκε, το ντοκιμαντέρ εστιάζει στον αγώνα των τεσσάρων γυναικών, οι οποίες μάλιστα κατάγονταν από 4 διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής: Νέα Υόρκη, Νεβάδα, Μισσούρι και Δυτική Βιρτζίνια. Όσον αφορά τους αντιπάλους τους, εκείνη την εκλογική περίοδο και οι τέσσερις γυναίκες βρίσκονταν απέναντι σε έμπειρους  ανθρώπους που βρίσκονταν αρκετό καιρό σε αυτό το αξίωμα. Η μόνη γυναίκα που κατάφερε να εκλεχθεί ήταν η Alexandra Ocasio- Cortez , κατατροπώνοντας τον αντίπαλο της Joseph Crowley.

ΠΡΟΦΙΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ALEXANDRA OCASIO-CORTEZ

H Alexandra Ocasio-Cortez ή αλλιώς AOC γεννημένη το 1889 είναι πολιτικός, μέλος του δημοκρατικού κόμματος  και ακτιβίστρια. Η ίδια εκπροσωπεί την ανατολική πλευρά του Μπρόνξ και μέρη του βορειοκεντρικού Κουίνς στη Νέα Υόρκη. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι ότι αποτελεί τη νεότερη γυναίκα που έχει εκλεχθεί ποτέ  στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

AMY VILELA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Amy Vilela, μέλος του δημοκρατικού κόμματος ”αγωνίστηκε” εναντίον του επίσης δημοκρατικού Steven Horsford, από τον οποίο και εν τέλει έχασε. Ο χαμός της 22χρονης κόρης της ήταν αυτός που της έδωσε δύναμη και την έπεισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Κύριο μέλημα της, σύμφωνα με την ίδια. ήταν και παραμένει η  ιατρική περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως οικονομικού υπόβαθρου, καθώς αυτό ήταν που στέρησε την ζωή της κόρης της.

CORI BUSH

H Cori Bush αποτελεί Αμερικανίδα πολιτικό, μέλος του δημοκρατικού κόμματος, ακτιβίστρια και νοσοκόμα. Το 2018 διεκδίκησε μία θέση στο Κογκρέσο, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του Bernie Sanders χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 2020 επανήλθε δριμύτερη, καθώς νίκησε τον αντίπαλο της Clay και έγινε η πρώτη αφροαμερικανή γυναίκα που εκπροσωπεί την πολιτεία Μισσούρι στο Κογκρέσο.

PΑULA JEAN SWEARENGIN

Η Αμερικανίδα πολιτικός δεν κατάφερε το 2018 αλλά ούτε και το 2020 να γίνει μέλος στο Κογκρέσο εκπροσωπώντας την Δυτική Βιρτζίνια. Η ίδια υποστηρίζει το σχέδιο της ιατρικής περίθαλψης για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, την νομιμοποίηση της κάνναβης, την κατάργηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια.

Η “ΑΛΗΘΙΝΗ” ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

Μαζική υποστήριξη, η οποία εξέπληξε τους πάντες και την ίδια, έλαβε η Ocasio. Μάλιστα μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλοί θεατές συμφώνησαν ότι η ίδια ξεχώρισε, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί επιθυμούν να θέσει αργότερα υποψηφιότητα για πρόεδρος της Αμερικής.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ, είναι να προβληθεί ο αγώνας των γυναικών που διεκδικούν θέση σε ανδροκρατούμενα αξιώματα. Πάθος, επιμονή και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον χαρακτηρίζουν τις τέσσερις υποψήφιες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ παρακάτω:

 

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 0 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.