Keeping up with the Kardashians: Πώς έχει επηρεάσει τις ζωές μας

Keeping up with the Kardashians
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:tvovermind.com

Keeping up with the Kardashians:Ζούμε σε μία εποχή που περιβαλλόμαστε από πολλά πρότυπα είτε αρνητικά είτε θετικά. Το πασίγνωστο reality δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το show προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2007, συνεχίζοντας ακάθεκτα την προβολή του μέχρι και το 2020.Τα χρόνια προβολής του είναι πολλά και αυτό οφείλεται στο φανατικό κοινό που δεν χάνει στιγμή από τις ζωές των διάσημων πλέον γυναικών. Ας δούμε λοιπόν,μαζί την αρνητική αλλά και θετική σε κάποια θέματα επιρροή που έχει ασκήσει το εν λόγω reality και οι Karjenner (ένα σύνθετο προσωνύμιο από τα επίθετα των ετεροθαλών αδερφών) στην σημερινή κοινωνία.

Η “Υπόθεση”

Το ”Keeping up with the Kardashians” περιστρέφεται γύρω από τις ζωές της οικογένειας Kardashian-Jenner.Οι γνωστές αδελφές προβάλλουν κάθε πτυχή της ζωής τους ακόμη και της ερωτικής, καταφέρνοντας να μην αφήνουν τίποτα στην φαντασία του τηλεθεατή. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν τις συγκρούσεις ανάμεσα στις αδελφές, καθημερινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν και πολλά άλλα.

Η ”μανία” να μοιάσουν στα πρότυπα τους

Το εν λόγω reality, όπως προανέφερα, έχει κεντρίσει από τα πρώτα χρόνια προβολής του τα βλέμματα. Το ίδιο απέκτησε φανατικούς τηλεθεατές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ακολουθούν οποιαδήποτε νέα μόδα προέρχεται από τις KarJenner. Η επιρροή που ασκούν οι πασίγνωστες αδελφές μέσω του reality αλλά και των social media είναι μαζική και απεριόριστη. Η ίδια αφορά πολλούς τομείς της καθημερινότητας, όπως η μόδα, η ομορφιά, το καθημερινό λεξιλόγιο και πολλά άλλα.

Πλαστικές επεμβάσεις

Οι πρωταγωνίστριες του reality έχουν ανοίξει μία νέα ”πόρτα” στην γυναικεία εικόνα. Οι ίδιες μέσω πλαστικών επεμβάσεων ”έσπασαν” τα στερεότυπα των λεπτών γυναικών, εκπροσωπώντας για πρώτη φορά και προβάλλοντας ως πρότυπο τις γυναίκες με λεπτή μέση και μεγάλους γλουτούς. Αν και αυτό είναι εν γένει θετικό, καθώς πλέον δεν κατακρίνονται οι γυναίκες με καμπύλες σε τόσο μεγάλο βαθμό, οι πλαστικές επεμβάσεις δεν είναι η λύση. Τα σώματα των KarJenner έχουν υποστεί εκτενείς πλαστικές επεμβάσεις, για να φτάσουν στον βαθμό υπερβολής, στον οποίο βρίσκονται σήμερα. Οι γυναίκες έτσι έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από αυτό το πρότυπο, φτάνοντας στο σημείο η πλειονότητα τους να έχει αποκτήσει αυτή την σωματοδομή με αμέτρητες επεμβάσεις. Βέβαια η  αλλαγή στην απεικόνιση του γυναικείου σώματος δεν αποτελεί την μοναδική νέα μόδα που μας πέρασαν οι γνωστές αδελφές. Θα έχετε παρατηρήσει την μόδα των πλαστικών επεμβάσεων στο πρόσωπο, ώστε οι γυναίκες να μεγεθύνουν χείλη και να έχουν γενικότερα το  ”τέλειο” πρόσωπο.

Στυλ

Μέσω του “Keeping up with the Kardashians” επηρεάστηκε και το στυλ των γυναικών. Οι πρωταγωνίστριες σε κάθε επεισόδιο διαλέγουν προσεκτικά τι θα φορέσουν. Τα σύνολα και οι συνδυασμοί ρούχων δεν έχουν επηρεάσει μόνο τους φαν τους αλλά και την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα γενιά κοριτσιών

Γενικότερα η μάστιγα των Kardashians-Jenner έχει συμβάλλει στην ομογενοποίηση του γυναικείου φύλου. Τα κορίτσια της σημερινής γενιάς φοράνε τα ίδια ρούχα, το ίδιο μακιγιάζ και όσον αφορά το ιδανικό σώμα,  οι μεγάλοι γλουτοί βρίσκονται στην μόδα. Είναι ανησυχητικό και αρκετά απογοητευτικό να ζούμε ακόμη σε μία κοινωνία που τα κορίτσια προσπαθούν να γίνουν όλα ίδια, χάνοντας την μοναδικότητα τους  στην προσπάθειά τους να μοιάσουν στα πρότυπα τους.

Τέλος θα ήταν λάθος εάν δεν υπογραμμίζαμε και ορισμένα θετικά μηνύματα που μας περνάει το “Keeping up with the Kardashian”. Η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής αγάπη ανάμεσα στις αδελφές είναι αξιοσημείωτη. Πάντα βρίσκονται η μία κοντά στην άλλη, περνώντας χρόνο μαζί παρά την διαφορά της ηλικίας τους.

reality
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:cosmopolitanme.com

Η συγκεκριμένη εκπομπή, όπως και κάθε άλλη, έχει τα αρνητικά και τα θετικά της στοιχεία. Σημασία έχει οτιδήποτε παρακολουθούμε στην τηλεόραση να το κάνουμε με κριτική σκέψη. Υπάρχουν εκπομπές που μπορεί να μας ψυχαγωγούν όπως η συγκεκριμένη, όμως είναι σημαντικό και κρίσιμο για τις νεότερες γενιές, να μη βάζουμε τον εαυτό μας στην διαδικασία της σύγκρισης. Όλοι είμαστε μοναδικοί με τον δικό μας τρόπο!

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντζελα Τζαφερρι

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;