Η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές

Υπάρχουν ηθοποιοί, οι οποίοι κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μία από αυτές είναι και η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές διαφόρων ειδών.

Μια ηθοποιός “διαφορετική κλάσης”, όπως χαρακτηρίζεται από το τηλεοπτικό κοινό. Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με πηγαίο ταλέντο. Aποφοίτησε από την σχολή θεάτρου του Κάρολου Κουν και σπούδασε επίσης στο Λονδίνο. Συμμετείχε σε εξαιρετικές παραγωγές ταινιών αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές εξίσου πετυχημένες. Η Κάτια Δανδουλάκη χαρακτηρίζεται ως μια εκ των καλυτέρων της γενιάς της. Αυτό συνάδει με την ικανότητα της να δοκιμάζει διάφορους ρόλους. Έχει πρωταγωνιστήσει περισσότερο σε δραματικές σειρές, αλλά στο βιογραφικό της υπάρχουν πολλές συμμετοχές σε κωμωδίες. Πέρα από ηθοποιός, είναι θιασάρχισσα έχοντας επίσης ιδρύσει και το δικό της θέατρο (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη) στην Αθήνα.

Δοκιμάζοντας λοιπόν διάφορους ρόλους, η Κάτια Δανδουλάκη μάς χάρισε δυνατές ερμηνείες. Ας δούμε κάποιες από αυτές:

  • Βίρνα Λιώση Δράκου (Λάμψη)

Η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές
Πηγή εικόνας: youtube.com

Η Κάτια Δανδουλάκη, δεν θα μπορούσε να λείπει από την μακροχρόνια και πιο δημοφιλή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. “Η Λάμψη”, προβαλλόταν από τον ΑΝΤ1 για 14 ολόκληρα χρόνια (1991-2005) με σεναριογράφο τον Νίκο Φώσκολο. Εκεί υποδύθηκε την Βίρνα Λιώση-Δράκου, μια εισαγγελέα εφετών με ισχυρή προσωπικότητα. Με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και την δυναμική προσωπικότητα της, προσπαθούσε συνεχώς να παραμένει ακέραιη. Στην Αμερική όπου σπούδαζε, γνώρισε τον σύζυγο της Γιάγκο Δράκο (Χρήστος Πολίτης). Οι δυο τους αποτέλεσαν τα κύρια πρόσωπα της ιστορίας. Με αυτή τη σειρά η ηθοποιός έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό και μας έδειξε από πολύ νωρίς το υποκριτικό της ταλέντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Ελένη Καραγιάννη (Λένη)

Κάτια Δανδουλάκη: Οι ρόλοι που άφησαν εποχή
Πηγή εικόνας: paraskhnio.gr

Η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές μας εντυπωσιάζει συνεχώς. Την περίοδο 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην “Λένη”, μια σειρά με την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Υποδύθηκε την Ελένη Καραγιάννη, μια γυναίκα ικανή και αφοσιωμένη στην δουλειά της. Ήταν παντρεμένη με τον Πέτρο (Γιώργος Βογιατζής) ο οποίος νιώθοντας συνεχώς παραμελημένος από εκείνη, απιστούσε συνεχώς. Εκείνη λόγου του φόρτου εργασίας και της πιεσμένης καθημερινότητας της δεν είχε τον χρόνο να σκεφτεί την μητρότητα. Μέχρι που μια μέρα, όλα άλλαξαν. Η Ελένη βρίσκει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της ένα μικρό κοριτσάκι, την Όλια (Δήμητρα Δουμένη) η οποία άλλαξε την ζωή της προς το καλύτερο. Την υιοθετεί και μάλιστα οι δυο τους δημιουργούν μια πολύ ισχυρή σχέση παρ’ όλα τα εμπόδια. Μας πρόσφερε συγκινητικές και διδακτικές στιγμές. Η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές άλλωστε, περνάει τις περισσότερες φορές κάποιο μήνυμα.

  • Κλαίρη Μελά (Βέρα στο δεξί) 

Κάτια Δανδουλακη
Πηγή εικόνας: youtube.com

Άλλος ένα δραματικός ρόλος για την ηθοποιό. Στην σειρά του Mega “Βέρα στο δεξί” (2004-2007) υποδύεται την Κλαίρη Μελά, μια εκδότρια βιβλίων. Μαζί με 3 άλλες γυναίκες, την ανηψιά της Ρεγγίνα (Μαριάννα Τουμασάτου), την Έλσα (Ελισάβετ Μουτάφη) και την Δώρα (Υρώ Λούπη) δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς κρατώντας καλά φυλαγμένο ένα μυστικό. Μια σειρά που μας κράτησε σε αγωνία, έχοντας πολλές ανατροπές. Η Κάτια Δανδουλάκη έχει τον ρόλο της θείας, της φίλης, της επαγγελματία, της συζύγου και προσπαθεί συνεχώς να ισορροπήσει. Η μοίρα της έχει παίξει άσχημα παιχνίδια και συνεχώς την βάζει σε δοκιμασίες. Ορισμένες της ξεπερνά και γίνεται δυνατή, ενώ άλλες την φέρνουν ένα βήμα πριν το τέλος.

  • Ιουλία Παξινού (Το σπίτι της Έμμας)

Η πολυτάλαντη Κάτια Δανδουλάκη και οι τηλεοπτικές σειρές
Πηγή εικόνας: newsit.gr

Μια από τις κωμικές σειρές που πρωταγωνίστησε η Κάτια Δανδουλάκη. Ξανά σε ρόλο μητέρας, αυτή την φορά όμως με μια δόση γέλιου. Στην τηλεοπτική σειρά του Mega “Το σπίτι της Έμμας” που προβλήθηκε την περίοδο 2013-2014, υποδύεται την Ιουλία Παξινού. Πρόκειται για μια γυναίκα που ζηλεύει τον σύζυγο της Αρχοντή (Γιάννης Μπέζος) με τον οποίο έχει χωρίσει αλλά συνεχώς θέλει να έχει σχέσεις μαζί του. Έχουν δυο παιδιά και μένουν όλοι μαζί στην ίδια πολυκατοικία. Η Ιουλία θέλει συνεχώς να επιβάλλει την άποψη της στους άλλους και να τους ελέγχει. Με έναν ιδιαίτερο χιουμοριστικό τρόπο προσπαθεί να χαλάει όλα τα σχέδια του Αρχοντή και να τον διαβάλλει στην νέα του σύντροφο Άννια (Ευαγγελία Συριοπούλου).

  • Ανέτα Ρουσσώ – Σεβαστού (Άγριες μέλισσες)

Κάτια δανδουλάκη
Πηγή εικόνας: tlife.gr

Αφού κάναμε μια ευχάριστη αναδρομή στα παλιά, φτάνουμε στο τώρα. Φτάνουμε στις “Άγριες μέλισσες” την επιτυχημένη σειρά που προβάλλεται καθημερινά από τον ΑΝΤ1. Για άλλη μια φορά η Κάτια Δανδουλάκη δίνει τον καλύτερο της εαυτό.  Υποδύεται την Ανέτα (Ανέτ) Ρουσσώ, μια προοδευτική γυναίκα που φέρνει τα πάνω κάτω στο Διαφάνι. Έχοντας κρυμμένα μυστικά που την βασανίζουν προσπαθεί να βοηθά την οικογένεια της με κάθε τρόπο. Ξέρει να ξεχωρίζει τους ανθρώπους και να συμβουλεύει ιδανικά τους οικείους της.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ρόλοι μάς έκαναν να διαπιστώσουμε πως η Κάτια Δανδουλάκη στις τηλεοπτικές σειρές ξεχώρισε για το ήθος της, την αγάπη που τρέφει για την υποκριτική μα πάνω από όλα για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της.

Εσάς, ποιος είναι ο αγαπημένος σας ρόλος από την Κάτια Δανδουλάκη;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Παπαδοπούλου

Είμαι 23 ετών. Σπουδάζω στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας, αρχειονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Είμαι αθλήτρια βόλεϊ από το 2002 έως σήμερα. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Αγαπώ τις ελληνικές σειρές και οι φίλοι μου έχουν να λένε για το πάθος μου με τις μιμήσεις και τις ατάκες σειρών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;