Ελληνικές σειρές, η επιστροφή

SHARE

Τα τελευταία περίπου 10 χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη μείωση των ελληνικών σειρών. Σημάδια της κρίσης, θα πει κάποιος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και κάτι άλλο. Αν το δούμε αναλυτικά οι ελληνικές σειρές των τελευταίων χρόνων ακολουθούν μια συγκεκριμένη συνταγή: αυτήν της εύπεπτης οικογενειακής κωμωδίας, που – αν τις αποδομήσει κάποιος – είναι περίπου όλες το ίδιο και που δεν παίρνουν ευκαιρίες από τα εκάστοτε κανάλια και στα πρώτα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης κόβονται. Έτσι, μάλλον, οι εταιρείες παραγωγής δεν τολμούν να δημιουργήσουν μια σειρά μεγάλης και προσεγμένης παραγωγής, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ο κόσμος, επίσης, έχει καταφύγει και στις ξένες σειρές μέσω του διαδικτύου και μάλλον και αυτό αποτελεί μια αιτία μείωσης της τηλεθέασης, άρα και κατά συνέπεια της παραγωγής στις ελληνικές σειρές. Εδώ να πούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους τις σειρές, απλά δεν υπάρχει αυτό το κάτι, το διαφορετικό, που υπήρχε κάποτε.

Όμως, φέτος κάτι δείχνει πως το τοπίο αλλάζει. Ο κόσμος δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στις ελληνικές σειρές, όπως και τα κανάλια και οι εταιρείες παραγωγής. Οι μεγάλες και προσεγμένες ελληνικές παραγωγές επιπέδου ‘‘Νησιού’’ επιστρέφουν.

Ελληνικές σειρές - το νησί
Πηγή εικόνας: el.wikipedia.org

Το πρώτο μεγάλο βήμα το έκανε η δημόσια τηλεόραση με την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη “Η ζωή εν τάφω”, η οποία αν και δεν κάνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, αποτελεί μια πολύ προσεγμένη παραγωγή, που μεταφέρει τον  θεατή στις αρχές του 20ου αιώνα. Η σειρά αυτή άνοιξε τον δρόμο και για άλλες τέτοιες παραγωγές. Σε στάδιο παραγωγής βρίσκεται και η συνέχεια της ταινίας “Έτερος εγώ”, η οποία θα είναι μια σειρά 8 επεισοδίων και θα προβληθεί από τη συνδρομητική τηλεόραση της Cosmote. Σύμφωνα, μάλιστα, με πηγές, θα γυριστεί ακριβώς όπως γυρίστηκε η ταινία. Αν κρίνουμε δηλαδή από την ταινία “Έτερος εγώ” και την επιτυχία της, η σειρά “Έτερος εγώ- Χαμένες ψυχές”, η οποία αποτελεί φυσική συνέχεια της ταινίας αναμένεται να έχει ανάλογη επιτυχία. Αναμένουμε λοιπόν με την άφιξή της, την επιστροφή και άλλων μεγάλων και προσεγμένων παραγωγών.

Advertisement
Ελληνικές σειρές - η ζωή εν τάφω
Στιγμιότυπο από τη σειρά “Η ζωή εν τάφω” Πηγή: www.ert.gr

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πότε μπροστά σε μια οθόνη, πότε μπροστά από ένα βιβλίο, πότε μέσα σε ένα θέατρο, πότε μέσα σε μια κουζίνα. Άρα ένας λάτρης των σειρών, του θεάτρου, του καλού φαγητού και βιβλιοφάγος.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG