Ελένη Μενεγάκη σε ολική επαναφορά!

ελένη, μενεγάκη

Ναι το ξέρω ότι το ξέρετε. Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε. Η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης είναι πάλι στις οθόνες μας. Καθημερινά. Τη γνωστή ώρα. Στο κανάλι του Mega αυτή τη φορά.

Τι έρχομαι εγώ λοιπόν να σας πω; Έρχομαι για να δούμε γιατί αυτή η επιστροφή έχει προκαλέσει τόσα σχόλια και συζητήσεις; Γιατί τέτοια έγνοια για το πότε, το πώς και με ποιους θα γυρίσει η Ελένη; Γιατί μας κόφτει τέλος πάντων τόσο πολύ;

Η Ελένη

Η Ελένη είναι μία γυναίκα που έχει καταφέρει πολλά. Αρχικά έχει καταφέρει να γίνει «η Ελένη». Χωρίς να χρειάζεται επίθετο. « Η Ελένη» είναι η Ελένη Μενεγάκη. Και αυτό το έχει καταφέρει χάρη στη συνεχή παρουσία της στις οθόνες μας όλα αυτά τα χρόνια. Κυρίως όμως το έχει καταφέρει χάρη στην ικανότητά της να επικοινωνεί με το κοινό. Η Ελένη μπορεί να μιλάει στον τηλεθεατή χωρίς λόγια. Μόνο με τα μάτια. Όταν του μιλάει δε προτιμάει να του λέει πράγματα που τον ενδιαφέρουν. Πράγματα που τον φέρνουν κοντά της, τη στιγμή που η ίδια υψώνει ένα τείχος μπροστά της. Ένα τείχος που την προστατεύει. Που την κρατάει κοντά αλλά σε σημείο απροσπέλαστο. Η Ελένη είναι κοντά στο κοινό της αλλά μόνο μέσα από το γυαλί.

Το brand «Ελένη»

Η Ελένη δεν είναι όμως όπως όλους όσοι βγαίνουν στο γυαλί. Δεν είναι μία απλή ή απλά καλή παρουσιάστρια. Είναι brand. Η Ελένη είναι μία γυναίκα που ενδιαφέρεται για την ομορφιά. Είναι μια γυναίκα με σταθερό στυλ. Με τα ίδια ξανθά μαλλιά. Είναι μία γυναίκα με άρωμα γλυκό αλλά στιβαρό. Πράγμα που δεν το ξέρεις αλλά το υποθέτεις. Είναι μια γυναίκα που δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια. Αγαπάει τον κήπο της και τα καλοκαίρια. Η Ελένη λατρεύει το σπίτι της, να τρώει μακαρόνια και να κάνει ταξίδια. Η Ελένη είναι η φωνή, το γέλιο της και τα σπρωξίματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα αυτά φτιάχνουν το brand Ελένη. Ένα brand για το οποίο σφάζονται κανάλια και εταιρίες. Ένα brand που η ίδια η Ελένη ξέρει πολύ καλά πώς να το διαχειριστεί. Γιατί το ίδιο το brand είναι ο εαυτός της. Είναι η ίδια της η ζωή και καριέρα.

Η πρώτη influencer

Η Ελένη κατάφερε χάρη στις ικανότητές της να γίνει η πρώτη influencer. Πολύ πριν καν γεννηθεί ο όρος, όπως είπα και εδώ. Η Ελένη μπορεί να επηρεάσει τον τηλεθεατή και να τον πείσει να αγοράσει το οτιδήποτε. Ήταν και είναι ικανή να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες αν χρειαστεί. Σταδιακά βέβαια κάτι τέτοιο έπαψε να χρειάζεται αφού πολύ μεγάλες εταιρίες την εμπιστεύτηκαν απόλυτα. Της έδωσαν το ελεύθερο να κάνει giveaways αβέρτα μιας και τα έσοδά τους θα ήταν πολλαπλάσια. Και μόνο η αναφορά της Ελένης Μενεγάκη έφτανε.

Η εκπομπή «Ελένη»

Η εκπομπή της είναι το πεδίο της μάχης της. Εκεί που μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της. Αν και όσοι γνωρίζουν μιλούν για μία γυναίκα εξαιρετικά ικανή στις διαπραγματεύσεις και στη διεκδίκηση όσων εκείνη θέλει πολύ πριν βρεθεί στο πεδίο αυτό. Πίσω από τις κάμερες. Πίσω από τις πόρτες των γραφείων των διευθυντών καναλιών και εταιριών. Η Ελένη ξέρει τι θέλει και το διεκδικεί γιατί απέδειξε ότι μπορεί.

Η εκπομπή της όμως πλέον ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει καθώς έχει δικό της πρωτότυπο περιεχόμενο. Δεν στηρίζεται κατ’ αποκλειστικότητα ή έστω κατ’ εξοχήν στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη τηλεόραση. Παράγει πρωτογενές υλικό και παράγει λόγο. Λόγο με περιεχόμενο. Πέρα από χωρατά και σχόλια «να ‘χαμε να λέγαμε». Το κλειδί σε αυτήν την εκπομπή είναι οι συνεργάτες της.

 

ελενη
Πηγή Εικόνας: megatv

Η Ελένη και η παρέα της

Η Ελένη προσπαθεί όσο μπορεί να έχει τους ίδιους συνεργάτες γύρω της. Από την σκηνοθεσία, την αρχισυνταξία και τα φώτα μέχρι και το «πάνελ». Επιλέγει συνεργάτες που ξέρει και εμπιστεύεται. Ενίοτε κάνει και ένα βήμα παραπέρα. Δοκιμάζει νέα πρόσωπα που της κάνουν ένα ‘κλικ’. Καινά ως συνεργάτες αλλά ποτέ κενά ως παρουσίες. Είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων άνθρωποι που κάτι έχουν να πουν ή να δείξουν. Ειδίκευση σε θέματα και τομείς, χιούμορ, καλό χαρακτήρα.

Έτσι και φέτος. Η Ελένη έχει ξανά μαζί της τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και την Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Δύο ανθρώπους με αισθητική, με αέρα εξωτερικού, με άποψη και λόγο. Λόγο ουσιώδη. Προσέθεσε όμως και τρία νέα πρόσωπα. Τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον οποίο «ερωτεύτηκε» στην πρώτη τους συνάντηση πριν μερικά χρόνια. Τον Δημήτρη που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να βγάλει τον καλό του εαυτό. Τον Σάββα Πούμπουρα που ωρίμασε και την είδε λίγο διαφορετικά τη φάση. Τον Σάββα που κράτησε τον αυθορμητισμό του και τον διοχέτευσε σε δράσεις και περιπέτειες. Και τέλος μιας και πια όλες οι εκπομπές χρειάζονται τον δημοσιογράφο που θα διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα και την επικαιρότητα,  προσέθεσε και τον Γιάννη Μούτσο. Έναν δημοσιογράφο που συν τοις άλλοις κάνει εξαιρετικές συνεντεύξεις από ανθρώπους με ιστορίες που πρέπει να ακουστούν. Μία τέτοια σας παραθέτω ευθύς αμέσως.

Η φετινή Ελένη

Μπορεί όσα διάβασες μέχρι τώρα να μοιάζουν με εγκώμιο για την Ελένη. Αλλά δεν είναι αυτό. Είναι η περιγραφή του τι σημαίνει επιτυχία στην τηλεόραση. Τι σημαίνει «ξεχωρίζω» και πώς γίνεται αυτό.

Η επιστροφή της Ελένης, της εκπομπής της και της επιτυχίας της δεν δείχνει όμως μόνο πράγματα για εκείνη. Δείχνει και για το κοινό. Δείχνει ότι οι τηλεθεατές θέλουν πρωτότυπο υλικό. Συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι και ξέρουν πώς να το πουν. Λόγια από ανθρώπους που εκφράζουν άποψη με επιχειρήματα.

Κυρίως όμως δείχνει ότι οι τηλεθεατές έχουν ανάγκη να επιστρέψουν σε σταθερές. Σε πράγματα που ξέρουν. Που είναι κανονικά. Ειδικά μετά τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό είναι ανάγκη. Και η εκπομπή της Ελένης είναι ακριβώς αυτό. Είναι το σιγουράκι. Ξέρεις τι θα δεις αν πατήσεις το κουμπί του τηλεκοντρόλ. Η Ελένη είναι η ασφάλεια. Είναι ένα από τα πράγματα που δείχνουν πως η νέα κανονικότητα δεν είναι εντελώς διαφορετική με την παλιά. Είναι μία κανονικότητα αναδιαμορφωμένη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Κάππα

Hello everyone! Είμαι η Άννα και στα 26 μου αποφάσισα να μην είμαι μία απλή couch potato. Αντί λοιπόν να στολιστώ από πάνω μέχρι κάτω με παγιέτες και στρας για να ξεφύγω από την απλότητα, είπα να μοιραστώ μαζί σας όσα βλέπω, ακούω, διαβάζω, μαθαίνω και δοκιμάζω. Αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Φιλολογία, βγήκα να το γιορτάσω (πράγμα που δεν σας ενδιαφέρει) και άρχισα να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα για τα οποία θα προσπαθήσω να σας μιλήσω (πράγματα που ελπίζω να σας ενδιαφέρουν). Πάντα με χιούμορ, σεβασμό και αγάπη προς όλους!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;