Έγκλημα και πάθος : Μία σειρά πραγματικό έγκλημα

Κι ενώ στο προηγούμενο άρθρο κάναμε λόγο για τη βία που προβάλλεται συνεχώς στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μία νέα σειρά έκανε την εμφάνισή της στον ΑΝΤ1, για να αποδείξει τα λεγόμενά μας. Και το όνομα αυτής «Έγκλημα και πάθος». Όνομα και πράγμα!

 

Έγκλημα και πάθος: Η υπόθεση

Αλλά ας μιλήσουμε πρώτα για την υπόθεση. Πρόκειται για μία αστυνομική σειρά αποτελούμενη από αυτοτελή επεισόδια. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, πρωταγωνιστής είναι κάθε φορά ένας εγκληματίας (π.χ. έμπορος ναρκωτικών, δολοφόνος), ο οποίος οδηγείται στη διάπραξη φόνου λόγω ερωτικού πάθους. Κατά τη διάρκεια, όμως, που εκτυλίσσεται η πλοκή υπάρχει και η πολύτιμη συνδρομή της «επιστήμης». Εγκληματολόγοι και ψυχολόγοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν κάθε φορά τη συμπεριφορά και τον τρόπο δράσης του εκάστοτε εγκληματία. Πολλές φορές παρουσιάζονται και μάρτυρες της δολοφονίας ή αστυνομικοί. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι οι εν λόγω επιστήμονες να είναι απλά ηθοποιοί, ενώ όσον αφορά τους μάρτυρες δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού.

Τα Συμπεράσματά μας

Εκτός, λοιπόν, του ότι η σειρά δεν είναι καθόλου αληθοφανής, ταυτόχρονα βρίθει σκηνών βίας και υβριστικών φράσεων χωρίς καν να υπάρχει λόγος. Και το χειρότερο απ’ όλα· προβάλλεται στις 23.00 το βράδυ μετατοπίζοντας την «Κοινή Λογική», μία σειρά που σχολιάζει την επικαιρότητα με χιουμοριστικό τρόπο στις 23.45. Πραγματικά, δεν υπάρχει πλέον κοινή λογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό λοιπόν ήταν το «Έγκλημα και πάθος». Μία σειρά που προσπάθησε ανεπιτυχώς να θυμίσει «10η εντολή» ή την ξένη σειρά «Deadly women», δίχως όμως να τα προσεγγίσει καν. Μία σειρά που περνά λάθος μηνύματα, προβάλλει τη βία και φαίνεται πραγματικά τόσο ψεύτικη όσο και οι «Οικογενειακές Ιστορίες». Και επειδή τη φετινή τηλεοπτική σεζόν γίνεται μία προσπάθεια από τα κανάλια να προσφέρουν περισσότερες και καλύτερες σειρές στο ελληνικό κοινό, θα ήταν καλό να αποφευχθεί η προβολή προγραμμάτων, όπως το «Έγκλημα και πάθος», και να εμφανισθούν άνθρωποι που θα σκεφτούν κάτι διαφορετικό, κάτι νέο να μας προσφέρουν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, που δε θα αποτελεί κακέκτυπο άλλων, ξενόφερτων προγραμμάτων.

Ωστόσο, θα σας προέτρεπα να παρακολουθήσετε το «Έγκλημα και πάθος», προκειμένου να σχηματίσετε και τη δική σας άποψη, μιας και το παρόν άρθρο αποτελεί απλά την έκθεση των προσωπικών μου σκέψεων και αντιλήψεων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;