DCTV: Όλα τα φινάλε, τι να περιμένουμε στο μέλλον

Κλείνοντας τη σεζόν, οι σειρές της DC στο CW, μας έκρυβαν κάποιες καλές και κάποιες όχι και τόσο καλές εκπλήξεις. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα τελευταία επεισόδια, και να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια.


Supergirl

Στη σειρά με την ξαδέρφη του Superman, είδαμε την Supergirl να νικάει τον Superman σε μια μάχη. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήθελε να αποδείξει η σειρά με αυτό, για το αν ο Superman έχασε γιατί δεν ήταν στα καλά του ή αν η Supergirl είναι πιο δυνατή από αυτόν. Σε μια κίνηση απελπισίας στο τέλος, νίκησε τον πόλεμο κατά των εισβολέων από τον πλανήτη Daxam, με κόστος όμως την απώλεια του Mon El, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Γη. Στα τελευταία λεπτά το σκάφος του Mon El χάνεται σε μια μαύρη τρύπα (για το πού, άγνωστο). Πέρα από την ζωή της Kara, όλοι τα βρίσκουν με όλους, η Alex κάνει πρόταση στην Maggie, ο Martian Manhunter φιλάει την M’gann M’orzz.

Και η μεγάλη αποκάλυψη στο τέλος του επεισοδίου, η οποία μάλλον θα μας οδηγήσει στην τέταρτη σεζόν; Ένας ακόμη επιζών από τον πλανήτη Krypton αποκαλύπτεται αλλά αυτή τη φορά δεν είναι καλός όπως η Kara ή ο Kal El. Ένα μωρό μπαίνει σε μια άκατο, λίγο πριν την καταστροφή του Krypton με σκοπό να “κυριεύσει” την Γη. Μια σοβαρή υπόνοια προς την κατεύθυνση ότι στην επόμενη σεζόν θα έχουμε ως αντίπαλο της Kara, την Reign. H Reign στα Comics είναι ένα όπλο κατασκευασμένο στον Krypton, και έχει τις ίδιες δυνάμεις με την Supergirl.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια αντιστοιχία δύναμης θα ήταν ο Superman και ο Doomsday. Η επόμενη σεζόν, αν η πρόβλεψη είναι σωστή, θα είναι πολύ δυνατή και ίσως καταλήξει στον θάνατο της Supergirl, αντίστοιχα με την ιστορία του θανάτου του Superman από τον Doomsday στα comics. Όπως και εκεί, ο θάνατος δεν θα είναι μόνιμος, αλλά θα μας δώσει μια καλή σεζόν.


The Flash

Μια αρκετά περίεργη σεζόν έφτασε στο τέλος της. Και ένα τέλος που το ξέραμε σχεδόν από την αρχή ότι θα είναι σοκαριστικό. Ο Savitar θα σκότωνε την Iris και ο Barry προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να αλλάξει την έκβαση αυτή. Εν τέλει, ο H.R. πήρε την θέση της Iris, με την βοήθεια του gadget που αλλάζει το πρόσωπο κάποιου. Η επιλογή αυτή ήταν η πιο “ασφαλής” για την σειρά, καθώς ο Tom Cavanaugh έχει ρόλο πασπαρτού, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Wells από όλα τα πιθανά σύμπαντα. Από την άλλη, ο θάνατος της Iris θα είχε απρόβλεπτα αποτελέσματα, όσο και αν μερικοί ήλπιζαν να γίνει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εκεί που όλα φαινόταν να πηγαίνουν καλά, η Speed Force χάλασε το ιδανικό σκηνικό για το μέλλον του Barry, ζητώντας αντικαταστάτη για τον Savitar στην φυλακή της. Σεισμοί, κεραυνοί και ένα σωρό απρόβλεπτα γεγονότα εμφανίζονται ξαφνικά, λόγω της απουσίας φυλακισμένου. Ο Barry πρόθυμος να διορθώσει το δικό του λάθος, δίνει τον τίτλο του Flash στον Wally και μπαίνει στην φυλακή της Speed Force για να τελειώσει το πρόβλημα. Στα comics, η καταιγίδα αυτή, δημιουργεί ένα σωρό speedsters και οδηγεί στην εμφάνιση του Godspeed, ενός νέου σχετικά αντιπάλου του Flash.

Στη σειρά όμως, ένα tease μας λέει ότι μάλλον ο κεντρικός κακός της επόμενης σεζόν είναι ο Thinker, Clifford DeVoe. Το όνομα του είχε αναφερθεί από τον Abra Kadabra λίγα επεισόδια πριν, ενώ τον αναφέρει και ο Savitar στο τελευταίο επεισόδιο. Οι συντελεστές είχαν αποκαλύψει ότι ο κακός της επόμενης σεζόν μπορεί να μην είναι speedster, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Thinker θα είναι ο κακός τώρα, και ίσως στο τέλος της επόμενης σεζόν μπει στο παιχνίδι ο Godspeed.


Arrow

Υπέροχο comeback μιας σειράς που έκανε κοιλιά στις προηγούμενες τουλάχιστον 2 σεζόν. Το Olicity διατηρήθηκε υπό μια μορφή, αλλά η δράση ήταν τόσο δυνατή, και σε συνδυασμό με το μυστήριο, έδωσαν μια πολύ καλή σεζόν. O Prometheus φάνηκε να είναι ένας από τους πιο δυνατούς αντιπάλους του Oliver, και το τελευταίο επεισόδιο ήταν απλά καταπληκτικό. Μια τεράστια μάχη στο νησί όπου ξεκίνησαν όλα, με πολλούς χαρακτήρες να κάνουν εμφάνιση.

 

 

Oι Malcolm Merlyn, Black Siren, Captain Boomerang, οι αδερφές Al Ghul, και ο Deathstroke έκαναν μια δυνατή εμφάνιση σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Στο τέλος, η σκακιέρα καθαρίζει, και δεν ξέρουμε καν πώς θα στηθεί την επόμενη σεζόν. Ο Oliver έσωσε τον γιο του από τον Prometheus, αλλά η αυτοκτονία του δεύτερου ανατίναξε όλο το νησί, αφήνοντας μας στην απορία του ποιος έζησε και ποιος όχι. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι ο Merlyn δεν επέζησε, καθώς ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι τελείωσε στην σχέση του με το Arrowverse. Η σεζόν αυτή έκλεισε και τον κύκλο των flashbacks, με τον Oliver να μιλάει με την μητέρα του, πηγαίνοντας μας πίσω στην πρώτη σεζόν. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι ένας κύκλος της σειράς έκλεισε και ένας άλλος ανοίγει; Αυτό θα φανεί από το πρώτο επεισόδιο της επόμενης σεζόν και από το πού θα κατευθύνουν τη σειρά οι συντελεστές της.

Σε γενικές γραμμές το Arrowverse έκλεισε με καλό τρόπο και έχει μπει σε μια τροχιά μιας ακόμη δυνατής σεζόν του χρόνου. Η προβολή του Crossover, με την παρουσίαση μιας Justice League, ήταν αρκετά καλό πείραμα. Αυτό σημαίνει ότι και του χρόνου θα έχουμε μια ακόμη παρόμοια συνάντηση.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;