Craig Mazin: Ο Αμερικανός σεναριογράφος

 

Μεγάλη του επιτυχία το ”Chernobyl”, μοναδική του όμως όχι. Ο Craig Mazin γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης,τον Απρίλιο του 1971, μάς συστήνεται ως ένας από τους πιο καταξιωμένους σεναριογράφους της γενιάς του. Οι επιτυχίες του και το ταλέντό του δεν εντοπίζονται μόνο στο κομμάτι της σεναριογραφίας αλλά και της σκηνοθεσίας. Είναι γνωστός για το Identity Thief, The Hangover Part II, The Hangover Part III και The Huntsman: Winter’s War. O Craig μάς καθηλώνει όχι μόνο στον κινηματογραφικό χώρο αλλά και στη μικρή οθόνη.

 imdb.com, Craig Mazin
πηγή εικόνας: imdb.com, Στιγμιότυπο από την ταινία The Rocket Man (1997)

 

Craig Mazin: Η πορεία του

Ο Craig Mazin ξεκίνησε την καριέρα του ως υπεύθυνος marketing για την Walt Disney Picture στην δεκαετία του 1990 και ως υπεύθυνος για την συγγραφή και την οργάνωση καμπάνιας για λογαριασμό της Studios Film. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες το 2000, ενώ ανέλαβε και την παραγωγή τους : Superhero film The Specials και Superhero spoof Superhero Movie. To 2006 προχώρησε την καριέρα του στον χώρο καθώς συνεργάστηκε με τον Todd Phillips. Ένας σημαντικός σταθμός στην ζωή του ήταν η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο των Writers Guild of America, West.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

toperiodiko.gr, Craig Mazin
πηγή εικόνας: toperiodiko.gr, Στιγμιότυπο από την ταινία Scary Movie 3

 

Φιλμογραφία

RocketMan (1997)

Senseless (1998)

The Specials (2000)

Scary Movie 3 (2003)

Scary Movie 4 (2006) 

School for Scoundrels (2006)

Superhero Movie (2008)

The Hangover part II (2011)

The Words (2012)

Identity Thief (2013)

The Hangover part III (2013)

Free Birds (2013)

The Huntsman:Winter’s War (2016)

Don’t Think twice (2016)

Chernobyl (2019)

Craig Mazin: Ο Αμερικανός σεναριογράφος

Η πρόσφατη και μεγάλη επιτυχία του Chernobyl ανήκει στον μοναδικό Craig Mazin. Η αναφορά γίνεται σε ένα ιστορικό δράμα σε σενάριο και σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου. Η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο κανάλι του HBO στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για το τραγικό  γεγονός τον Απρίλιο του 1986. H σειρά έχει συγκινήσει το ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή στο imdb αγγίζει την βαθμολογία των 9,5 αστεριών.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Jessie Buckley, Jared Harris, Stellan Skarsgard.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πενυ Ρετζέπη

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;