Binge: Μια σειρά που μάλλον δεν θα δεις ποτέ

Μεγάλες παραγωγές, γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες και αμέτρητα εκατομμύρια συνθέτουν το σκηνικό της μικρής οθόνης του σήμερα που φαντάζει καλύτερη από ποτέ. Παρόλα αυτά, μικρότερα project από ανερχόμενους σεναριογράφους και ηθοποιούς χάνονταν και συνεχίζουν να χάνονται εξαιτίας του όγκου των σεναρίων που υπάρχουν διαθέσιμα, μα κυρίως λόγο της έλλειψης προώθησης και μέσων. Το μεγάλο ψάρι πάντα έτρωγε το μικρό και παρά την συμβολή του Netflix που κατά καιρούς αναλαμβάνει την παραγωγή σειρών και ταινιών νέων δημιουργών το «πρόβλημα» δεν φαίνεται να έχει περιοριστεί.

Οι κωμωδίες είναι ίσως το είδος που περνάει την μεγαλύτερη κρίση στην τηλεόραση, με κάποιες καλές παραγωγές να εμφανίζονται κατά καιρούς, όμως τίποτα το ιδιαίτερο. Οι «πολύ καλές» κωμωδίες της δεκαετίας του 90’ που συνόδεψαν τους θεατές μέχρι και τις αρχές του 2000 φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν. Για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου προφανώς και υπάρχουν παραγωγές, κάποιες από αυτές αρκετά αξιόλογες όπως το «Atlanta» ή το «The Good Place», όμως οι ελλείψεις σε αυτό τον τομέα είναι εμφανείς.

Μια κωμική σειρά που μάλλον δεν θα φτάσει ποτέ στις οθόνες μας, παρόλα αυτά αξίζει να αναγνωριστεί είναι το Binge.

Η σειρά ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από βουλιμία μα αγνοεί το γεγονός και προσπαθεί να μην το παραδεχθεί. Στόχος της είναι να μεταφέρει την πραγματική εικόνα των ατόμων που βιώνουν καθημερινά διατροφικές διαταραχές με έναν κατανοητό και «εύκολο» τρόπο. Παρά το βάρος του μηνύματος το πρώτο επεισόδιο είναι αρκετά ελπιδοφόρο ως προς την σωστή μεταφορά του.

Κεντρικό πρόσωπο τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες είναι η  Angela Gulner, μια νεαρή ηθοποιός απόφοιτος του τμήματος καλών τεχνών του Harvard, που υπογράφει το σενάριο και την παραγωγή, ενώ ταυτόχρονα ενσαρκώνει τον ρόλο της πρωταγωνίστριας. Η ιστορία βασίζεται στην ζωή της και την προσωπική της μάχη με την ανορεξία και την βουλιμία, κάτι που φαίνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ενώ σε πολλές σειρές ένα τέτοιο θέμα αντιμετωπίζεται ως κάτι κατακριτέο και περίεργο με τις αντιδράσεις πολλές φορές να θεωρούνται υπερβολικές, στο Binge η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο μα η λύση δεν είναι απλή. Από την αποδοχή μέχρι και την αντιμετώπιση η σειρά είχε στόχο να μεταφέρει την ουσία του πράγματος, το πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις τον εαυτό σου, το κατά πόσο είσαι πραγματικά άρρωστος ή όχι και ακόμη το αν τελικά είναι δική σου επιλογή ή τα χέρια σου είναι δεμένα, και αν ναι πόσο δεμένα.

Advertisement

Το πρώτο επεισόδιο ή όπως ονομάζεται ο «πιλότος» δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων με σκοπό να βρεθεί τελικά χρηματοδότηση για την δημιουργία της σειράς κάτι που δεν συνέβη.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες τόσο για την σειρά όσο και για τα άτομα που την απαρτίζουν εδώ. Ακόμη, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση, να δει το πρώτο επεισόδιο που βρίσκεται και στο youtube και να μάθει όσο χρειάζεται για την ιστορία αυτών των ατόμων. Ίσως απλά να αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο που δεν θα βρει ποτέ τον δρόμο του προς την πραγματοποίηση. Ακόμη κι έτσι, όμως, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τα τρία αγαπημένα μου βιβλίο είναι "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Antoine de Saint-Exupéry, "Τα 88 Ντολμαδάκια" του Ευγένιου Τριβιζά και "Το Υπόγειο" του Fyodor Dostoyevsky. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω σε ένα ξένο σπίτι (αφού βγάλω τα παπούτσια μου) είναι να ανοίξω το ψυγείο. Αγαπώ την βροχή. Θαρρώ πως αυτά είναι αρκετά για μια πρώτη γνωριμία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;