To Alice in borderland είναι η νέα σειρά θρίλερ – μυστήριου του Netflix. Είναι γεμάτη εντάσεις, αγωνιά και από το πρώτο επεισόδιο θα την λατρέψετε. Το Alice in borderland είναι βασισμένο στο ομώνυμο manga με συγγραφέα τον Haro Aso. Επίσης υπάρχει και το αντίστοιχο anime.

Πλοκή

Μια παρέα τριών νέων εγκληματιών εγκλωβίζονται σε ένα παιχνίδι επιβίωσης στο Τόκυο. Παγιδευμένοι σε ένα παράλληλο συμπάν οπού πρέπει να κάνουν διάφορες αποστολές για να ζήσουν. Κάθε αποστολή που ολοκληρώνουν επιτυχώς τους χαρίζει ημέρες ζωής και παραμονής σε αυτόν τον τόπο. Αν δεν κάνουν τις αποστολές και λήξει η παραμονή τους τότε το παιχνίδι τους σκοτώνει αυτόματα. Οι αποστολές είναι διαφορετικές μεταξύ τους και σε πολλές πίστες, παρόλα αυτά κάποιες έχουν κοινά σημεία. Μέσα από διάφορες δοκιμασίες το Alice in borderland καταλήγει σε μια νέα συνθήκη διαβίωσης οπού όλα ανατρέπονται.

Alice in Borderland
Πηγή εικόνας: neolaia.gr

Χαρακτήρες

Ο Αρισού, ο Τσοντά και ο Καρουμπέ είναι φίλοι από μικρή ηλικία. Πρωταγωνιστής γενικά είναι ο Αρισού, ένας νεαρός άντρας χωρίς πολλά χρήματα ή τύχη, οπού συν τοις άλλοις είναι και άνεργος. Καθώς εγκλωβίζονται στο παιχνίδι, γνωρίζουν και άλλες προσωπικότητες που τους θυμίζουν πράγματα και τους δίνουν δύναμη. Ο Τσοντά γνωρίζει την Σαορί στο πρώτο παιχνίδι και αυτή εντάσσεται στο γκρουπ τους. Κάθε νέος παίκτης έχει την δική του ιστορία. Έπειτα ο Αρισού γνωρίζει την Ουσαγκί, οπού πολεμούν μαζί για την σωτήρια τους αλλά και για να αποκαλύψουν τα μυστικά του παιχνιδιού. Υπάρχουν αρχάριοι και έμπειροι λυτές των παιχνιδιών, ενώ στο τέλος δημιουργούνται δολοπλοκίες και η εμπιστοσύνη κλονίζεται. Τα παιχνίδια μπορούν να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, αλλά σε όλα χρειάζεται ευφυΐα και τεχνική. Ο καπελάς και ο τσιντοτέ είναι δυο ακόμη χαρακτήρες που έδωσαν νέα διάσταση στον αποκαλυπτικό κόσμο του Τόκυο με τις ιδέες τους.

Alice in Borderland
Πηγή εικόνας: comic years

Το Alice in borderland είναι μια ανατρεπτική σειρά θρίλερ που θα σας κρατήσει την αγωνιά μέχρι τέλους. Οι game masters έχουν σκεφτεί όλα τα παιχνίδια με κάθε λεπτομέρεια. Τα συναισθήματα των ηρώων δοκιμάζονται και κάνεις δεν είναι υπεράνω υποψίας. Η live-action μεταφορά του manga εγίνε με επιτυχία καθώς όλες οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές αλλά και η η δουλειά του σκηνοθέτη ήταν πολύ καλή. Τα γραφικά από την άλλη μεριά έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης για μια σειρά που βασίζεται σε high-end δοκιμασίες μυστήριου. Τέλος έχει αρκετές βίαιες και σκληρές σκηνές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πολύ καλά νέα είναι πως η σειρά θα συνεχιστεί και η δεύτερη σεζόν είναι πλέον σίγουρη. Το Alice in borderland είναι μια σειρά που συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Το post – apocalyptic σκηνικό του Τόκυο θα σας αρέσει επικίνδυνα…

Παρακάτω έπεται το σχετικό τρέιλερ


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 0 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά. Instagram: @demetrios_chatzis