Το τοπίο της ελληνικής τηλεόρασης είναι για πολλούς νέους άγνωστο και θολό, καθώς προτιμούμε α΄λλες πλατφόρμες για την ψυχαγωγία αμς, όπως το Netflix ή το Youtube. Προσωπικά σπάνια παρακολουθώ ελληνικές σειρές, πόσο μάλλον δραματικές, αλλά αυτές οι Άγριες Μέλισσες, μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Οι αδερφές Σταμίρη από το γραφικό χωρίο Διαφάνι, που βρίσκεται έξω από τη Λάρισα, έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελένης βρίσκεται η ταλαντούχα και καταξιωμένη Μαρία Κίτσου. Η ίδια δίνει ένα άλλο νόημα στην καθημερινή σειρά, που μας καθηλώνει κάθε Δευτέρα με Πέμπτη, από τις 10:00 μέχρι τις 11:30 περίπου το βράδυ. Την πλοκή την έχετε πάνω κάτω ακούσει ή παρακολουθήσει όλοι, οπότε δεν θα σας μιλήσω για αυτή. Σε αυτό που θέλω να εστιάσω είναι στο τι έχουν αυτές οι άγριες μέλισσες, που είναι τόσο διαφορετικές, από οποιαδήποτε άλλη παραγωγή στην Ελλάδα.

Οι Άγριες Μέλισσες έχουν το μέλι…

Όπου μέλι, βάλτε casting.

Μαρία Κίτσου
Γιάννης Στάνκογλου
Λεωνίδας Κακούρης
Θεοφανία Παπαθωμά
Κάτια Δανδουλάκη
Κατερίνα Διδασκάλου
Και πολλοί άλλοι, που συνθέτουν μια ομάδα, από την ελίτ των Ελλήνων ηθοποιών της τελευταίας 10ετιάς.

Το σενάριο κάνει τη διαφορά στις Άγριες Μέλισσες

Πραγματικά μιλάμε για ένα ανατρεπτικό σενάριο, που όμοιό του δεν έχω ξανασυναντήσει στην ελληνική τηλεόραση τόσα χρόνια. Η Μελίνα Τσαμπάνη, σεναριογράφος της σειράς Άγριες Μέλισσες, νομικός από τη Θεσσαλονίκη με σπουδές στο εξωτερικό, έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα μέσα από την πέννα της. Δίνει στους χαρακτήρες της, πραγματική υπόσταση, αλλά και άρωμα από την Ελλάδα του 1960.
Άγριες Μέλισσες
Πηγή Εικόνας: antenna.gr

Εάν μπορώ να βρω ένα ψεγάδι στη σειρά, αυτό θα είχε να κάνει με τη ροή της πλοκής. Ενώ μερικές φορές κυλάει με καταιγιστικούς ρυθμούς, άλλες φορές κολλάει. Δημιουργεί μεγάλες παύσεις για να υπάρξει σασπένς. Αλλά στην ουσία, τότε είναι που κάνει τον τηλεθεατή να πιάσει το κινητό του για να χαζέψει, μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη σκηνή.

Σκηνοθεσία

Η πραγματική επιτυχία μιας σειράς είναι να σε βάζει μέσα στις εξελίξεις. Όχι να την καταλαβαίνεις, αλλά να νιώθεις πως είσαι μέρος της. Αυτό έχει καταφέρει και ο Λευτέρης Χαρίτος, ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς, που μια με κάνει να αγωνιώ για το μέλλον της Δρόσως, μία να τα βάζω με τον αδίστακτο Δούκα. Στο τέλος όμως αυτό που πραγματικά μετράει είναι ο συνδυασμός. Όταν όλο το team μιας παραγωγής έχει βάλει το καλύτερό του εαυτό, τότε η συνταγή της επιτυχίας είναι στα χέρια τους και κατ’ επέκταση στους δέκτες μας. Αυτό έχει συμβεί κατά τη γνώμη μου με τις άγριες μέλισσες. Όλοι έχουν δώσει ό,τι έχουν και δεν έχουν, για να γίνει αυτή η σειρά, τόσο μεγάλη επιτυχία.
Υ.Γ. Κλείνοντας μονάχα μια συμβουλή θα δώσω σε αυτούς που το σκέφτονται να ξεκινήσουν την σειρά τώρα και ενώ βρίσκεται στα μέσα του δεύτερο κύκλου της. Μην την κάψετε. Μπείτε στο WebTv του Antenna και δείτε τη από την αρχή. Τέτοιες παραγωγές σαν τις Άγριες Μέλισσες, βγαίνουν σπάνια στη χώρα μας και θα ήταν κρίμα να χάσετε τα αρχικά επεισόδια.


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννήθηκα στην Ηλιούπολη Αττικής, τον Ιούλιο του 1988 και η καταγωγή μου είναι από τη Λακωνία. Αποφοίτησα από τη Λεόντειο σχολή Νέας Σμύρνης το 2006 και Σπούδασα στο Φυσικό τμήμα Θετικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα στον κλάδο της ναυτιλίας για 10 περίπου έτη και ταυτόχρονα ήμουν στέλεχος εταιρίας εμπορίας ναυτιλιακού πετρελαίου. Τα τελευταία 2 χρόνια ασχολούμαι με τη συγγραφή μυθιστορημάτων, όπου και αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μου. Πλέον αρθρογραφώ στο Max Magazine, για τις στήλες City Guide, κινηματογράφος, τηλεόραση και Άγνωστη Ελλάδα.