Αγαπημένες φιλίες στην ελληνική τηλεόραση

Πόσες ήταν για μας οι αγαπημένες φιλίες στην ελληνική τηλεόραση;

Σίγουρα πολλές. Οι περισσότερες σειρές βασίζονται στη φιλία, μια σύνθετη έννοια. Οι φιλίες αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι στη ζωή κάθε ανθρώπου. Άλλες ξεκινούν από την παιδική ηλικία, άλλες από την εφηβική και άλλες στην ενήλικη ζωή. Κάποιες διατηρούνται  αναλλοίωτες στο χρόνο, ενώ κάποιες όχι.

Οι φίλοι που αγαπήσαμε και αγαπάμε είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Είναι η σύνδεση που νιώθουμε μαζί τους, η άνεση, τα γέλια που μοιραζόμαστε, οι στιγμές και πάνω απ’ όλα η αγάπη. Με τους φίλους μας μπορεί να μαλώνουμε και να διαφωνούμε. Μπορεί να είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά και ταυτόχρονα ίδιοι. Πρόκειται για μια αξία, που πρέπει να προβάλλεται συνεχώς και με κάθε δυνατό τρόπο. Η τηλεόραση ακολούθησε αυτό τον δρόμο, προσφέροντας μας δυνατές στιγμές.

Ας γνωρίσουμε κάποια ζευγάρια “δυνατών φιλιών” που συναντήσαμε στην ελληνική τηλεόραση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

1. Χριστίνα – Σάσα (Άννα Παναγιωτοπούλου – Κατιάνα Μπαλανίκα)

Αγαπημένες φιλίες στην Ελληνική τηλεόραση
Πηγή εικόνας: 24wro.com.gr

Ο ορισμός της “αλληλοκάλυψης”. Στην τηλεοπτική σειρά του Mega ‘Ντόλτσε Βίτα’ συναντούμε τη Χριστίνα και τη Σάσα, δύο φίλες κολλητές και σικάτες. Έτοιμες να λύσουν όλα τα προβλήματά τους και να αποκτήσουν άλλα τόσα. Η Σάσα πιο τολμηρή πάντα καλύπτει την Χριστίνα και συνεχώς καταστρώνει σχέδια, για να την βοηθήσει- σχέδια που αφορούν κυρίως τη σχέση της με τον Αντώνη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και την οικογένειά της. Έχουν μια γερή φιλία, η οποία δεν κλονίζεται ποτέ παρά τις διαφορετικές επιλογές τους στη ζωή. Οι στιγμές γέλιου που μας έχουν προσφέρει στην σειρά είναι αμέτρητες.

2. Κωνσταντίνος – Μάνθος (Χάρης Ρώμας – Βασίλης Κούκουρας)

Αγαπημένες φιλίες στην Ελληνική τηλεόραση
Πηγή εικόνας: youtube.com

Ένα τηλεοπτικό δίδυμο συμμαθητών και κολλητών φίλων που θα θυμόμαστε. Στην σειρά ‘Κωνσταντίνου και Ελένης΄, συναντούμε τον Κωνσταντίνο και τον Μάνθο, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται. Ο πρώτος συντηρητικός και ο δεύτερος προοδευτικός. Με διαφορετική φιλοσοφία και στάση ζωής αλλά με κοινό παράγοντα τη φιλία παιδιόθεν-που θα έλεγε και ο επίκουρος. Μπορεί να διαφωνούσαν σε όλα, αλλά πάντα ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον. Η φιλία τους περιείχε τσακωμούς, εντάσεις και πάνω από όλα θυσίες, όπως πχ τα ψέματα του Κωνσταντίνου, για να καλύψει τις “γυναικοδουλειές” του φίλου του και τα μαθήματα οδήγησης του Μάνθου.

3. Στέλλα – Τούλα (Βίκυ Σταυροπούλου – Σοφία Βογιατζάκη)

Αγαπημένες φιλίες
Πηγή εικόνας: youtube.com

Από τις αγαπημένες φιλίες στην Ελληνική τηλεόραση. Στην σειρά του Mega ‘Είσαι το ταίρι μου’, συναντήσαμε 2 προσωπικότητες που μπήκαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο στις καρδιές μας. Η Στέλλα και η Τούλα διατηρούσαν ένα ατελιέ στην Αυστραλία. Ήταν καλόψυχες, συναισθηματικές και ταίριαζαν σε όλα. Από τις διατροφικές τους συνήθειες μέχρι την εμφάνιση τους. Αγαπούσαν η μια την άλλη και ήταν σαν αδερφές. Στο τελευταίο επεισόδιο, μάλιστα, αποκαλύπτεται πως η Τούλα είχε πει όλη την αλήθεια στον Σωτήρη (Αλέξης Γεωργούλης) για την Στέλλα, προκειμένου να ξεμπλέξει τα πράγματα και να βοηθήσει τη φίλη της.  Οι δυο τους πέρασαν επίσης και πολλά κοινωνικά μηνύματα λόγω του σωματικού τους βάρους. Ενέπνευσαν πολλές γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους και να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους. Βεβαίως το κομβικό σημείο στη φιλία τους ήταν πάντα το φαγητό, το οποίο και λάτρευαν. Οι σκηνές που μιλούσαν για τα κιλά τους ήταν απλώς απολαυστικές.

4. Γρηγόρης – Λάζαρος (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Άρης Σερβετάλης)

Αγαπημένες φιλίες
Πηγή εικόνας: star.gr

Και πάλι στην τηλεοπτική σειρά ‘Είσαι το ταίρι μου’, δυο φίλοι που με έναν ιδιαίτερο τρόπο μας κράτησαν συντροφιά. Ο Γρηγόρης και ο Λάζαρος ήταν δυο διαφορετικοί κόσμοι που ζούσαν κάτω απο την ίδια στέγη. Στην αρχή ήταν συγκάτοικοι αλλά στην πορεία έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Ο Λάζαρος έχει ανακαλύψει από την αρχή σχεδόν την ψεύτικη ιστορία της Βίκυς (Κατερίνα Λέχου) αλλά δεν αποκαλύπτει τίποτα στον Γρηγόρη, καθώς περιμένει να το κάνει εκείνη. Η κατάληξη των δυο αυτών φίλων δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, διότι στο τελευταίο επεισόδιο αποχωρίζονται. Ο Γρηγόρης φεύγει, ξεκινώντας μια νέα αρχή και αφήνωντας πίσω τον Λάζαρο. Από την άλλη εκείνος, μετά απο αρκετό καιρό γίνεται ζευγάρι με την Βίκυ, αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό.

5. Σόφη – Θεοπούλα (Ειρήνη Κουμαριανού – Έφη Παπαθεοδώρου)

αγαπημένες φιλίες στην ελληνική τηλεόραση
Πηγή εικόνας: ask.fm

Αναμφισβήτητα από τις αγαπημένες φιλίες στην Ελληνική τηλεόραση. Το απόλυτο δίδυμο στην σειρά του Mega ‘Στο παρά 5′. Οι γιαγιάδες που μας απέδειξαν ότι η πραγματική φιλία δεν έχει ηλικία ούτε φραγμούς. Μας έδωσαν μαθήματα ζωής. Ήταν δεμένες σα γροθιά. Η πιο τρανή απόδειξη; Όταν πέθανε στην σειρά η γιαγιά Σόφη, μετά από λίγες μέρες πέθανε και η Θεοπούλα από την στεναχώρια της. Η περιπετειώδης ζωή τους μας ταρακούνησε όλους προς το καλύτερο. Τις αγαπήσαμε τόσο και χωρίς καμία αμφιβολία είναι οι γιαγιάδες που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.

6. Ράνια – Λίλα (Μαρία Σολωμού – Σάνυ Χατζηαργύρη)

αγαπημένες φιλίες στην ελληνική τηλεόραση
Πηγή εικόνας: youtube.com

2 κολλητές φίλες που πέρασαν από 40 κύματα. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, μια γερή φιλία ξεκινά με αντιπάθεια ή καβγά. Έτσι και αυτές. Η Ράνια και η Λίλα είναι δυο αντίθετοι χαρακτήρες που έχουν όμως μια χρυσή τομή, την αγάπη. Μένουν στο ίδιο σπίτι και στηρίζουν η μία την άλλη καλύτερα από τον καθένα. Η Λίλα άλλαξε όλη της τη ζωή, για να βοηθήσει την Ράνια να μεγαλώσει το παιδί της. Αντίστοιχα η Ράνια, όντας πιο κλειστός χαρακτήρας έκανε συνεχώς πράγματα για εκείνη με τον δικό της τρόπο. Προς το τέλος του δεύτερου κύκλου έχουν ένα έντονο καβγά μεταξύ τους, που όμως δεν τους πτόησε, διότι η φιλία δεν στέκεται σε εγωισμούς και παρεξηγήσεις.

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη φιλία στην ελληνική τηλεόραση;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώτα Παπαδοπούλου

Είμαι 23 ετών. Σπουδάζω στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας, αρχειονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Είμαι αθλήτρια βόλεϊ από το 2002 έως σήμερα. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ασχολούμαι με την συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Αγαπώ τις ελληνικές σειρές και οι φίλοι μου έχουν να λένε για το πάθος μου με τις μιμήσεις και τις ατάκες σειρών.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;