5 σειρές που μας δίνουν πολύτιμα μαθήματα ζωής

Σχεδόν όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση και σκεφτήκαμε «τι θα έκανε ο αγαπημένος μου τηλεοπτικός χαρακτήρας;» Είναι κοινό σε μία κοινωνία να μαθαίνεις κάποιες δεξιότητες από την οικογένεια και τους φίλους, ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνθρωποι μαθαίνουμε το ίδιο και παρακολουθόντας τηλεόραση. Σειρές, ειδικά από τα τέλη της δεκαετίας του 90 εώς και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, δίδαξαν αρκετά πράγματα για το σχολείο, τις φιλικές σχέσεις αλλά και τις ερωτικές. Παρακάτω υπάρχουν οι σειρές που μας έδωσαν κάποιο πολύτιμο μάθημα ζωής.

F.R.I.E.N.D.S

Όταν μιλάμε για γνωστές σειρές, τα Φιλαράκια είναι μία που πρέπει να αναφερθεί γιατί μας έχει δώσει πολλά μαθήματα ζωής μαζί με τα γέλια και τα δάκρυα. Το μεγαλύτερο είναι ότι:

Η φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε και μπορούμε να βασιστούμε και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Οικογενειακά, ερωτικά αλλά και οικονομικά προβλήματα, οι φίλοι σου θα είναι εκεί να σε βοηθήσουν σε κάθε ένα από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή Εικόνας: fandom.com

The Simpsons

Οι Simpsons μας έχουν δώσει 27 σεζόν με πολλά μαθήματα και το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο από όλα είναι για την οικογένεια.

Τα αδέρφια μπορεί να μαλώνουν αλλά στο τέλος της ημέρας θα είναι εκεί ο ένας για τον άλλον.

Θυμάστε το επεισόδιο που ο Homer μετέτρεψε τα καταθλιπτικά λόγια ενός πόστερ σε ένα κίνητρο με φωτογραφίες της νεογέννητης κόρης του, με το πιο σημαντικό μήνυμα να είναι:

Πρέπει πάντα να κάνεις θυσίες για τους αγαπημένους σου και πάντα τις αξίζουν

THE SIMPSONS
Πηγή Εικόνας: bornrealist.com

Suits

Η δικηγορική σειρά Suits έχει επηρεάσει πολύ κόσμο. Αυτό που όλοι παίρνουν ως μάθημα ζωής από την σειρά είναι:

Μην τα παρατήσεις ποτέ γιατί πάντα υπάρχει άλλος τρόπος

Αυτό ισχύει είτε είσαι στην φυλακή ή αν κάποιος πρόκειται να πάρει από σένα κάθε τι για το οποίο δούλεψες σκληρά. Πάντα θα υπάρχει ένας τρόπος να τα καταφέρεις.

μάθημα ζωής
Πηγή Εικόνας: scoopwhoop.com

The Big  Bang Theory

4 ιδιοφυΐες μας έμαθαν κάτι πολύτιμο αλλά ταυτόχρονα και όμορφο.

Το μυαλό υπερέχει της ομορφιάς.

Ακόμη και αν βρεις κάποιον υπερβολικά όμορφο αλλά χωρίς μυαλό, η ομορφιά δεν σημαίνει τίποτα.

THE BIG BANG THEORY - Μάθημα ζωής
Πηγή Εικόνας: looper.com

Black Mirror

Η σειρά πήρε την τεχνολογική μας πρόοδο και την μετέτρεψε σε μία παράσταση με τα χειρότερα σενάρια. Μπορεί να είναι ακραία και φανταστικά αλλά κάθε επεισόδιο έχει ένα μήνυμα που βασίζεται στις συμπεριφορές μας σε αυτόν τον νέο κόσμο. Το πιο ισχυρό της μάθημα ζωής είναι

Να είσαι προσεκτικός με αυτά που λες στο διαδίκτυο, μπορεί να επιστρέψει και να σε εκδικηθεί.

Εκμεταλλευόμαστε την ελευθερία λόγου καθιστοί πίσω από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών μας, θεωρώντας ότι είναι εντάξει να πούμε οτιδήποτε άλλο, αλλά ότι συμβαίνει, συμβαίνει και στον διαδικτυακό κόσμο.

Black Mirror - Μάθημα ζωής
Πηγή Εικόνας: amazon.co.uk

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;