5 σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από τις οθόνες μας πολλές σειρές με διαφορετικές παρέες που αγαπήσαμε. Αρκετές ήταν οι φορές που θα θέλαμε να ήμασταν μέρος σε μία από αυτές. Μέσα από την καθημερινότητά τους και τα δικά τους προβλήματα πήραμε μαθήματα ζωής και δεθήκαμε μαζί τους. Οι διαφορετικοί χαρακτήρες που απαρτίζουν μια παρέα μας θυμίζουν την πραγματική ζωή, ενώ οι περιπέτειές τους μας κράτησαν συντροφιά για χρόνια. Αυτές είναι, λοιπόν, οι σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία!

Friends (1994-2004)

Όταν μιλάμε για σειρές με παρέες, δεν μπορούμε να παραλείψουμε φυσικά τα Φιλαράκια. Η σειρά που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι μας κράτησε συντροφιά δέκα χρόνια. Οι ατάκες των χαρακτήρων έχουν γράψει ιστορία, ενώ με τις περιπέτειές τους γελάμε ακόμη. Ο κάθε χαρακτήρας με την δική του προσωπικότητα έφτιαξε την παρέα που αγαπήσαμε και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετώπιζαν μας έκαναν να ταυτιστούμε πολλές φορές.

σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία
Πηγή εικόνας: vox.com

The Big Bang Theory (2007-2019)

Μία παρέα επιστημόνων, κοινωνικά αδέξιων, ξεκινούν να κάνουν παρέα με την γειτόνισσά τους Penny, η οποία φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός. Η επαφή τους αυτή τους μαθαίνει καινούρια πράγματα για το πως λειτουργεί ο κόσμος πέρα από τα επιστημονικά εργαστήρια, ενώ σταδιακά η φιλία τους γίνεται βαθύτερη και αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ τους. Το 2017 έκανε πρεμιέρα και η σειρά Young Sheldon, που εξιστορεί την ζωή του μικρού Sheldon Cooper και της οικογένειάς του.

σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία
Πηγή εικόνας: imdb.com

How I Met Your Mother (2005-2014)

Ο Ted και η παρέα του μας κράτησαν συντροφιά εννέα χρόνια. Μέσα από την διήγηση στα παιδιά του για την γνωριμία με την μητέρα τους, μαθαίνουμε τις περιπέτειες της παρέας. Πολλές φορές ταυτιστήκαμε με τις εμπειρίες και τα προβλήματά τους. Γελάσαμε με την περιπετειώδη ζωή τους και συγκινηθήκαμε με τις τρυφερές σχέσεις τους. Μέσα από την σειρά πήραμε σημαντικά μαθήματα για την ζωή και την φιλία. Η ιστορία μας δείχνει τον θάνατο και τον χωρισμό, αλλά και την υποστήριξη των φίλων στα δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία
Πηγή εικόνας: metro.co.uk

Brooklyn Nine-Nine (2013- )

Στις σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία ανήκει και το Brooklyn 99. Ο ντετέκτιβ Jake Peralta, ανώριμος και χιουμορίστας, αναγκάζεται να μπει σε μία τάξη μετά την έλευση του καινούριου διοικητή στο τμήμα. Παράλληλα η μεγάλη κόντρα του με την Amy εξελίσσεται σε έναν μεγάλο έρωτα, με υποστηρικτή τον κολλητό του Charles. Η συνύπαρξη διαφορετικών χαρακτήρων την κάνουν ακόμα πιο αστεία και ενδιαφέρουσα. Η σειρά πατάει όλα τα στερεότυπα, φυλετικά και σεξουαλικών προτιμήσεων, ενώ πολλά επεισόδια έδωσαν ηχηρά μηνύματα για τις διακρίσεις.

σειρές με παρέες
Πηγή εικόνας: filmdaily.co

New Girl (2011-2018)

Ύστερα από έναν χωρισμό η Jess αποφασίζει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Μετακομίζει σε ένα διαμέρισμα με άλλους τρείς άνδρες, που την υποστηρίζουν στην νέα της προσπάθεια. Ενώ οι σχέσεις της παρέας αναπτύσσονται τα αγόρια μαθαίνουν παραπάνω πράγματα για την γυναικεία πραγματικότητα και η Jess μπαίνει στον κόσμο των αντρών. Μια από τις σειρές που μας δίδαξαν τη φιλία, για άντρες και γυναίκες μας δείχνει τι πάει να πει υποστήριξη και αγάπη.

σειρές με παρέες
Πηγή εικόνας: filmdaily.co

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σταυρούλα Κόρμαλη

Είμαι 21 χρονών και φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λατρεύω τις καλές σειρές και ταινίες και είμαι εδώ να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μου για αυτές με εσάς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;