5+1 σειρές με δυναμικές πρωταγωνίστριες

Οι σειρές βασίζουν κυρίως τηn επιτυχία τους στους πρωταγωνιστές και τις ερμηνείες των ηθοποιών. Ένας δυναμικός χαρακτήρας σίγουρα θα έχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό και θα γίνει ο αγαπημένος του. Όταν μάλιστα αυτός ο δυναμικός χαρακτήρας είναι μία γυναίκα τότε η επιτυχία μίας σειράς σημαίνει περισσότερα πράγματα. Η καθημερινότητα μιας γυναίκας, ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα και ο δυναμισμός που εκπέμπει το γυναικείο φύλλο μπορεί να αποτελούν στοιχεία για την επιτυχία της σειράς. Φυσικά σε κάθε περίπτωση εμείς απολαμβάνουμε να βλέπουμε στην οθόνη μας δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Orange Is the New Black (2013-2019)

Η πρωτότυπη σειρά του Netflix, αφιερωμένη στη ζωή των φυλακισμένων γυναικών, σίγουρα περιλαμβάνει όχι μία, αλλά πολλές δυναμικές πρωταγωνίστριες. Η Piper Chapman αναγκάζεται να μπει φυλακή εξαιτίας κάποιου παλιού χρέους. Εκεί οι σχέσεις με τις υπόλοιπες κρατούμενες ποικίλουν και προβάλλεται ο δυναμισμός του γυναικείου φύλλου με σκοπό την επιβίωση μέσα στις φυλακές.

δυναμικές πρωταγωνίστριες
Πηγή εικόνας: peoplesworld.org

Grace and Frankie (2015- )

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί κωμική σειρά, το Grace and Frankie, αναδεικνύει δύο δυναμικές γυναίκες που παρά την αρχική τους αντιπάθεια εξελίσσονται σε καλές φίλες. Η εγκατάλειψή τους από τους συζύγους τους, ύστερα από 40 χρόνια γάμου, τις αναγκάζει να συγκατοικήσουν. Όλες οι ατυχίες και οι δυσκολίες τις ενώνουν και μας δείχνουν δύο δυναμικές πρωταγωνίστριες άνω των 70.

δυναμικές πρωταγωνίστριες
Πηγή εικόνας: townandcountrymag.com

GLOW (2017-2019)

Η σειρά του Netflix εξελίσσεται στην δεκαετία του ’80. Γυναίκες από διαφορετικούς χώρους, ηθοποιοί, μοντέλα, χορεύτριες, εντάσσονται σε μία ομάδα γυναικείας πυγμαχίας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να προβληθούν. Μία σειρά που σπάει τα στερεότυπα, μέσα από την προβολή δυναμικών γυναικών, αλλά και μέσα από τα κωμικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

δυναμικές πρωταγωνίστριες
Πηγή εικόνας: imdb.com

How to Get Away with Murder (2014-2020)

Φυσικά όταν μιλάμε για δυναμικές πρωταγωνίστριες, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την Annalise Keating, στο “How to get away with murder”. Ο δυναμισμός της σε όλη τη διάρκεια της σειράς, καθώς και ο τρόπος που χειρίζεται τις δυσκολίες αναδεικνύονται υπέροχα από την ερμηνεία της Viola Davis, στον ρόλο της πανέξυπνης και δυναμικής δικηγόρου.

Πηγή εικόνας: vulture.com

New Girl (2011-2018)

Η Jess, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, συγκατοικεί με τρεις άντρες και κατατάσσεται σίγουρα στις δυναμικές πρωταγωνίστριες. Η θετική της ενέργεια και η τσαχπινιά της ακόμα και στις δυσκολίες μπορεί να μας γοητεύσει και να εμπνεύσει. Παράλληλα η δυναμικότητα της σε πολλές καταστάσεις δείχνει και την άλλη πλευρά της προσωπικότητας της.

Πηγή εικόνας: fox.com

Jane the Virgin (2014-2019)

Στις δυναμικές πρωταγωνίστριες μπορούμε να αναφέρουμε και την Jane, από το “Jane the virgin”. Η νεαρή κοπέλα μένει έγκυος μετά από ένα ιατρικό λάθος. Καταφέρνει παρόλα αυτά να επιβιώσει μετά από την τεράστια αυτή αλλαγή στη ζωή της. Φυσικά και η υποστήριξη από τις γυναίκες του περιβάλλοντός της παίζει τεράστιο ρόλο και δημιουργεί μία σειρά που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε.

Πηγή εικόνας: nytimes.com

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σταυρούλα Κόρμαλη

Είμαι 21 χρονών και φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λατρεύω τις καλές σειρές και ταινίες και είμαι εδώ να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μου για αυτές με εσάς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;