4 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον

Η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή τα τελευταία χρόνια, περισσότερο από ποτέ. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι καταστροφές, η εξαφάνιση ειδών είναι μερικά σημάδια του πλανήτης μας πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Η ευαισθητοποίηση για αυτά τα θέματα, μέσω σειρών, ταινιών, γενικά της πληροφόρησης, βελτίωσε κάπως την κατάσταση. Σίγουρα όμως ακόμα χρειάζεται δουλειά. Τα ντοκιμαντέρ είναι ένα μέσο πληροφόρησης τόσο για το περιβάλλον και τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτό, όσο και για την ευαισθητοποίηση μας για την καταστροφή του. Στην πλατφόρμα του Netflix μπορούμε να βρούμε πολλά ντοκιμαντέρ κάθε είδους, αλλά και ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και θα μας εντυπωσιάσουν.

Our Planet

Η μίνι σειρά του Netflix με οκτώ επεισόδια βγήκε το 2019. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τις επιπτώσεις που έχουν οι ανθρώπινες ενέργειες στο περιβάλλον και στα ζώα. Η παραγωγή αυτή μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από τα επεισόδιά της. Από τις ζούγκλες, τις θάλασσες μέχρι και τα ψηλά παγωμένα βουνά παρουσιάζει την κλιματική αλλαγή και πως αυτή επηρέασε τόσο την φύση, όσο και τα ζωντανά.

ντοκιμαντέρ που αφορούν το περιβάλλον
Πηγή εικόνας: imdb.com

Night on Earth

Άλλο ένα από τα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον είναι αυτή η πρωτοποριακή παραγωγή, που γυρίστηκε με ειδικά τεχνολογικά μέσα. Στα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η άγρια ζωή της φύσης. Όπως αναφέρει ο τίτλος δεν θα παρακολουθήσουμε απλά την ζωή των άγριων ζώων. Μέσα από μία διαφορετική οπτική, αυτή του σκοταδιού και της νύχτας, μαθαίνουμε πως συμπεριφέρονται τα άγρια ζώα σε τέτοιες συνθήκες. Παρουσιάζονται λοιπόν όλες οι συνήθειες και συμπεριφορές που έχουν τα ζώα κατά την διάρκεια της νύχτας και βλέπουμε μία διαφορετική εκδοχή της ζωής τους που θα μας εντυπωσιάσει.

ντοκιμαντέρ που αφορούν το περιβάλλον
Πηγή εικόνας: usa.newonnetflix.info

72 Dangerous Animals: Latin America

Το 2017 κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας μέσα σε 10 επεισόδια τα πιο επικίνδυνα ζώα της Λατινικής Αμερικής. Κάθε επεισόδιο αφορά και ένα ζώο. Ξεκινώντας από επικίνδυνα ζώα της ζούγκλας, όπως τα jaguar, συνεχίζει με φάλαινες, φίδια ακόμα και χταπόδια που θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα. Η σειρά αν και αποτελείται από μία σεζόν, έβγαλε αντίστοιχη το 2018 με τα πιο επικίνδυνα ζώα της Ασίας, 72 Dangerous Animals: Asia, ενώ υπάρχει και εκδοχή με τα πιο γλυκά ζώα που βγήκε το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ντοκιμαντέρ που αφορούν το περιβάλλον
Πηγή εικόνας: imdb.com

Tales by Light

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ φωτογράφοι ταξιδεύουν όλο τον κόσμο και φωτογραφίζουν την φύση, τοπία και ανθρώπους. Μπορεί να μην είναι ένα από τα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον αποκλειστικά, αλλά σίγουρα αξίζει να αναφερθεί εξαιτίας των συγκλονιστικών εικόνων που δείχνει. Η παροιμία “μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις” σε αυτήν την περίπτωση ταιριάζει ακριβώς, αφού αυτός είναι και ο σκοπός των φωτογράφων. Οι εικόνες τους είναι αυτές που μιλούν για την ιστορία ενός τόπου και για την ζωή των ανθρώπων εκεί.

Πηγή εικόνας: uk.newonnetflix.info

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σταυρούλα Κόρμαλη

Είμαι 21 χρονών και φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Λατρεύω τις καλές σειρές και ταινίες και είμαι εδώ να μοιραστώ τις όποιες γνώσεις μου για αυτές με εσάς!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;