2+1 σειρές που μας δίνουν μαθήματα ζωής

Υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές,οι οποίες πέρα απο την ψυχαγωγία προσφέρουν σημαντικά μαθήματα ζωής. Ειδικότερα στην ελληνική τηλεόραση, έχουμε παρακολουθήσει σειρές που μας περάσανε το μήνυμα του διαφορετικού και την διάλυση των στερεοτύπων. Παρότι δεν υπήρξαν πολλές τέτοιου είδους τηλεοπτικές σειρές, σημαντικό είναι το πέρασμα έστω και αυτών των λίγων απο την τηλεόραση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η τηλεόραση έχει μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους, γεγονός που την καθιστά σημαντικό φορέα κοινωνικών ζητημάτων.

1. ΓΥΝΑΙΚΕΣ

μαθήματα ζωής
Πηγή Εικόνας:megatv.com

Η σειρά του MEGA “Γυναίκες”  προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1992-1993. Η ίδια αντικατροπίζει ρεαλιστικά τις ζωές δύο μεσήλικων χωρισμένων γυναικών. Οι δύο ηρωίδες μας προσπαθούν να ξαναβρούν το δρόμο τουε στην ζωή μετά τον χωρισμό, ενώ παράλληλα δοκιμάζονται οι δυνάμεις και η υπομονή τους στο νέο αυτό ταξίδι. Το μήνυμα που εκλαμβάνουμε είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουν η μία την άλλη, να υπάρχει αλληλεγγύη. Μαθήματα ζωής όπως το ότι  ο χωρισμός δεν αποτελεί την καταστροφή των γυναικών ή την περιθωριοποίηση γίνονται έντονα αντιληπτά. Οι γυναίκες οφείλουν να ξεπεράσουν τον φόβο της αβεβαιότητας, να μην συμβιβάζονται και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η σειρά επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω, δίνοντας μια ανάσα ελπίδας στο γυναικείο κοινό.

2.ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ

ελληνική σειρά
Πηγή Εικόνας:beasty-press.com

Το “Είσαι το ταίρι μου” αποτελεί μία απο τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες αλλα και ρομαντικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Η πλοκή μπορεί να σας εκπλήξει- πόσο μάλλον η πρωταγωνίστρια. Η σειρά αφορά δύο γυναίκες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση: η Βίκυ ψιλή και αδύνατη, ενώ η Στέλλα κοντή και με παραπανίσια κιλά. Το σημαντικό είναι πως η συγκεκριμένη σειρά μας αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία η εξωτερική εμφάνιση, αλλά ο εσωτερικός κόσμος του ατόμου. Η Στέλλα πάρα την εξωτερική της εμφάνιση, στην οποία στέκονταν οι περισσότεροι, έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη αυτοπεποίθηση. Με όπλο το χιούμορ, τον αυθορμητισμό της και και την αγάπη της για ζωή κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων και του αιώνιου εργένη Σωτήρη. Από την άλλη πλευρά η Βίκυ, η οποία κέρδιζε τους πάντες με την  εμφάνιση της, αργά ή γρήγορα κατάλαβε πως δεν είναι αυτό το πάν στην ζωή.

3.Μαρία η άσχημη

μαθήματα ζωής
Πηγή Εικόνας:gossip-tv.gr

Η εξωτερική εμφάνιση της Μαρίας πάντα στεκόταν εμπόδιο τόσο στον ερωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Σε μία κοινωνία, όπου οι άνθρωποι κρίνουν μόνο απο την εμφάνιση, η ίδια βρίσκεται ξαφνικά να εργάζεται στην βιομηχανία της μόδας. Ο έρωτας δεν θα αργήσει να της χτυπήσει την πόρτα και μάλιστα με το αφεντικό της. Μέσω της σειράς καταλαβαίνουμε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν καθορίζει τον άνθρωπο. Ένα απο τα βασικότερα μαθήματα ζωής που μας διδάσκει η σειρά είναι ότι η εμφάνιση εύκολα  αλλάζει, ο εσωτερικός κόσμος όμως είναι αυτός που εχει καθοριστική σημασία. Για τον λόγο αυτό παρακολουθούμε την γλυκιά Μαρία, το κορίτσι της διπλανής πόρτας να κέρδιζει  την καρδιά του αγαπημένου της Αλέξη με μοναδικό της όπλο το “μέσα” της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσάς, ποιες σειρές σάς έδωσαν μαθήματα ζωής;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντζελα Τζαφερρι

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;