Virtual tourism: Μια νέα μορφή τουρισμού

Virtual tourism
Πηγή Eικόνας: marthastewart.com

 

Η ανάπτυξη των εικονικών δραστηριοτήτων επεκτείνεται πολύ πέρα από την εμβέλεια της τουριστικής βιομηχανίας. Οι άνθρωποι αγοράζουν τώρα τα σπίτια χωρίς πραγματικά να τα δουν προσωπικά, έχοντας αισθανθεί ότι μια εικονική περιοδεία είναι επαρκής. Οι άνθρωποι επισκέπτονται μουσεία μέσω εικονικών περιηγήσεων, ενισχύοντας την έννοια του virtual tourism και οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν εικονικές πραγματικότητες για να ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών τους.

Η εικονική πραγματικότητα έχει γίνει πολύ ριζωμένη στην καθημερινή ζωή. Στην τουριστική βιομηχανία, η εικονική πραγματικότητα (VR) έχει χρησιμοποιηθεί πιο συχνά ως εργαλείο μάρκετινγκ. Οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών (DMOs), οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και τα τουριστικά αξιοθέατα χρησιμοποιούν το VR ως μέσο προώθησης εδώ και αρκετό καιρό ελπίζοντας ότι η εμπειρία VR θα δελεάσει τους τουρίστες και θα κατευθύνει σε νέες επιχειρήσεις.

Εικονική Πραγματικότητα στον Τουρισμό

Η τουριστική βιομηχανία έχει δει μια αργή αλλά σταθερή αύξηση στη χρήση της εικονικής πραγματικότητας τα τελευταία χρόνια. Μια έκθεση της Research and Markets που δημοσιεύθηκε το 2019 ανέφερε ότι η τουριστική βιομηχανία θα δει ισχυρή ανάπτυξη στον εικονικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Για τους ταξιδιώτες, οι περιηγήσεις VR διευκολύνουν την επιλογή του κατάλληλου ξενοδοχείου, των σωστών αξιοθέατων, ακόμα και του σωστού ταξιδιωτικού προορισμού. Με τη δυνατότητα προεπισκόπησης των πραγμάτων που μπορεί να κάνετε σε ένα ταξίδι και πού μπορεί να μείνετε, είναι πιο εύκολο να πάρετε τη σωστή απόφαση. Η τεχνολογία VR μπορεί επίσης να βοηθήσει στον προγραμματισμό των ταξιδιών. Αντί να αναρωτιέστε αν θα απολαύσετε ένα συγκεκριμένο αξιοθέατο, μπορείτε να δείτε αν θα σας αρέσει.
Ένα άλλο όφελος για τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή δεν θέλουν να ταξιδέψουν πραγματικά είναι το κόστος. Αντί να ξοδεύετε χρήματα σε αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο, φαγητό και άλλα πράγματα που χρειάζεστε για το ταξίδι σας, το VR σας επιτρέπει να επισκεφθείτε έναν προορισμό χωρίς έξοδα ταξιδίου.
Με τον Virtual Tourism μπορείτε να μάθετε τα πάντα για ένα νέο προορισμό από την άνεση του σπιτιού σας. Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εικονική περιήγηση σε ένα ξένο αξιοθέατο ως εργαλείο διδασκαλίας για τα παιδιά σας ή θέλετε να μάθετε για κάτι νέο είναι τώρα πολύ εύκολο να ταξιδέψετε σε μια διαφορετική κουλτούρα από το σπίτι.
Virtual Tourism
Πηγή Εικόνας: nytimes.com

Virtual Tourism Attractions

Ο εικονικός τουρισμός είναι ένας τρόπος να ξεφύγουμε από τα όρια του σπιτιού μας (διανοητικά αν όχι σωματικά) και να απολαύσουμε τα θαύματα της τουριστικής βιομηχανίας. Πάντα θα θέλατε να δείτε τη Μόνα Λίζα ή να βουτήξετε στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο; Τι θα λέγατε για να πάτε σαφάρι ή ακόμα και με τα πόδια στο φεγγάρι; Τώρα μπορείτε, ουσιαστικά. Οπότε καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και πάμε να απολαύσουμε μαζί μια εικονική περιήγηση στα παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Virtual tourism
Πηγή Eικόνας: theconversation.com

National Parks, U.S.A

Κάντε ένα ταξίδι σε ένα εθνικό πάρκο των Η.Π.Α από όπου κι αν βρίσκεστε. Πολλές τοποθεσίες εθνικών πάρκων των Η.Π.Α προσφέρουν ψηφιακές περιηγήσεις και εμπειρίες στις οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Από την ψηφιακή κατάδυση κάτω από τη θάλασσα μέχρι να παρακολουθήσετε τα δέντρα με τα άνθη κερασιάς να ανθίζουν. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία αυτών των θρυλικών τόπων και πόσο απαραίτητη είναι η προστασία και η διατήρησή τους. Μερικά από αυτά τα Εθνικά Πάρκα είναι το Hamilton Grange National Memorial, το Crater Lake National Park, τα National Mall and Memorial Parks, το Yellowstone National Park και άλλα πολλά.
Crater Lake National Park
Πηγή Εικόνας: tours4fun.com

Louvre Museum, Paris

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι μέσα από μια εικονική περιήγηση και να εξερευνήσετε τις Αιγυπτιακές Αντίκες, τα ερείπια της τάφρου του Λούβρου και την Galerie d’Apollon. Εδώ μπορείτε να δείτε διάσημα έργα τέχνης όπως η Μόνα Λίζα, η Αφροδίτη της Μήλου, η Φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης, η Παναγία των Βράχων, η Στέψη του Ναπολέοντα και πολλά άλλα. Μπορείτε να επισκεφτείτε όλες τις αίθουσες του μουσείου με μια εικονική περιήγηση που θα σας μαγέψει στα χρόνια της αρχαιότητας.
Η Φτερωτή Νίκη
Πηγή Εικόνας: eleftherostypos.gr

The Anne Frank House, Amsterdam

Χωρίς να ταξιδέψετε στο Άμστερνταμ μέσα από μια εικονική περιήγηση μπορείτε να κοιτάξτε γύρω σας και να ανακαλύψτε το μυστικό παράρτημα όπου ζούσε η Άννα Φρανκ. Ο τόπος όπου η Άννα Φρανκ έζησε κρυμμένη για περισσότερα από 2 χρόνια κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και όπου έγραψε το ημερολόγιό της. Εξερευνήστε την κρυψώνα της Anne Frank και της οικογένειάς της στην εικονική πραγματικότητα με τη δωρεάν εφαρμογή «Anne Frank House VR». Κοιτάξτε γύρω από το σπίτι όπου η Άννα Φρανκ και η οικογένειά της ζούσαν πριν κρυφτούν στο Μυστικό Παράρτημα. Δείτε την έκθεση του Google Arts & Culture Anne Frank, την ζωή της, το ημερολόγιό της και την κληρονομιά της σε 20 γλώσσες.
Επίσης θα παρακολουθήσετε βίντεο για την Άννα Φρανκ με την ζωή της, το ημερολόγιό της και το Μυστικό Παράρτημα. Το ημερολόγιο βίντεο της Άννας Φρανκ προβάλετε στο YouTube σε δεκαπέντε επεισόδια. Όλοι οι χαρακτήρες, οι τοποθεσίες και τα γεγονότα της σειράς βασίζονται στα γράμματα ημερολογίου της Άννας Φρανκ.
Anne Frank's House
Πηγή Εικόνας: vrscout.com

Great Wall of China

Είναι στην λίστα πολλών ανθρώπων το να περπατήσουν στο Great Wall of China. Λοιπόν τώρα μπορεί να γίνει πιο εύκολο από ποτέ με μια εικονική περιήγηση. Ως το πιο διάσημο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι μια ουσιαστική στάση σε όλες τις περιηγήσεις στην Κίνα. Κοινώς θεωρείται ένα θαύμα του κόσμου, το Σινικό Τείχος μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια και εκτείνεται πάνω από 3.000 μίλια σε διάφορες επαρχίες της βόρειας Κίνας, καθιστώντας το ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στον πλανήτη.
Great Wall of China
Πηγή Εικόνας: longwelive.com

Visit London

Σίγουρα κάποια στιγμή στην ζωή σας θα θέλατε να επισκεφτείτε το Λονδίνο και τα αξιοθέατα του. Όσοι λοιπόν δεν έχετε ακόμα καταφέρει να ταξιδέψετε και να περιηγηθείτε στο Λονδίνο τώρα μπορείτε να κάνετε ένα Virtual Tour in London.  Επισκεφτείτε τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Λονδίνου όπως το Royal Albert Hall, το Buckingham Palace, το London Zoo, το Harrods, το Big Ben, το Westminster Abbey, το Museum of London,  το Guildhall Art Gallery & Roman Amphitheatre, το British Museum και πολλά άλλα.

Big Ben
Πηγή Εικόνας: infoescola.com

Grand Tour of Switzerland

Μπορείτε να απολαύσετε από την αναπαυτική πολυθρόνα του σπιτιού σας μια καθηλωτική εικονική εμπειρία ταξιδεύοντας στην Ελβετία. Ταξιδέψτε από τις κορυφές του St Moritz, στις όχθες της λίμνης Lugano μέχρι στους ιστορικούς καθεδρικούς ναούς της Ζυρίχης. Μπορείτε να επισκεφτείτε με ένα virtual tour 22 λίμνες, πέντε αλπικά περάσματα και 12 τοποθεσίες της UNESCO όλα από το εσωτερικό του σπιτιού σας.
Switzerland
Πηγή Εικόνας: thetravelista.net
O εικονικός τουρισμός είναι σίγουρα μία από τις νέες μορφές τουρισμού. Η τεχνολογία VR μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο μέλλον. Είναι μια εναλλακτική εμπειρία εκείνων που δεν έχουν τον προϋπολογισμό για να αντέξουν οικονομικά ένα πραγματικό ταξίδι και θα μπορούν να τον απολαύσουν προσωρινά με ένα virtual tour. Όποια ταξίδια και να κάνετε μέσω virtual tourism θα σας μείνουν μια αξέχαστη εμπειρία. 
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:
  • Ehinger, B., (2020), Virtual Tourism 2020, Breaking The Boundaries of Time & Space. Ανακτήθηκε από: https://www.trvltrend.com (Τελευταία Πρόσβαση 20.11.2020).
  • Galor, B., (2020), Top 100 Virtual Tours Around The World. Ανακτήθηκε απόhttps://www.trvltrend.com (Τελευταία Πρόσβαση 20.11.2020).
  • West, P., (2018), Tour The Historic Anne Frank House in VR. Ανακτήθηκε από: https://vrscout.com/news/tour-the-anne-frank-house-in-vr/(Τελευταία Πρόσβαση 20.11.2020).
  • Michel, O., (2020), The Best Virtual Travel Experiences to Enjoy Now.  Ανακτήθηκε από: https://www.boatinternational.com/destinations/virtual-travel-tours-trips-vr-experiences–43207 (Τελευταία Πρόσβαση 20.11.2020).

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Πανούση

Είμαι η Σοφία που μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω λογοτεχνία, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένεια μου. Μαζί θα ταξιδέψουμε με τα άρθρα μου και θα γυρίσουμε όλον τον κόσμο!!! Θα σας πάω εκεί που δεν μπορείτε να πάτε αλλά μπορεί ο νους και η καρδιά σας!!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;