Game of Thrones tour: Ένα ταξίδι από πάγο και φωτιά

Αναζητάμε συνεχώς νέα μέρη για να ταξιδέψουμε και καινούριους τόπους για να εξερευνήσουμε. Μέρη μαγικά, βγαλμένα από βιβλία και όμορφα σαν παραμύθι. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτά τα μέρη δεν υπάρχουν. Ή μήπως υπάρχουν; Σήμερα θα ταξιδέψουμε εκεί που ο ανθρώπινος νους δεν είχε πάει ποτέ, μέχρι το 1996. «Ένα Τραγούδι από Πάγο και Φωτιά» (“A Song of Ice and Fire”) γραμμένο από τον George RR Martin. Ένας κόσμος γραμμένος σε βιβλία, που έχει να διηγηθεί ιστορίες για βασιλιάδες, δράκους, στρατό των νεκρών αλλά και τεράστια τείχη. Aναφερόμαστε στο Game of  Thrones. Tη σειρά θρύλο που έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη τηλεοπτική και εισπρακτική επιτυχία στον κόσμο, με εκατομμύρια τηλεθεατές να αναπνέουν για μια μόνο λέξη του Jon Snow ή ένα πέταγμα του Drogon πάνω από το Dragonstone.

Η τελειότητα της σειράς αντικατοπτρίζεται στο κόστος του κάθε επισοδείου, το οποίο ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια. Σημαντικό ρόλο στο ποσό, πέρα από τα απίστευτα CGI, έχουν οι πολλές διαφορετικές τοποθεσίες στις οποίες διαδρατίζεται η σειρά. Τα 7 βασίλεια του Westeros απλώνονται από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μέχρι τη Φλωρεντία και τη Μάλτα, συνθέτοντας τοπία άλλωτε παγωμένα και άλλωτε απόλυτα ξηρά, άγρια και στις δυο περιπτώσεις.

Σήμερα θα δούμε τις τοποθεσίες που έλαβαν μέρος ένα ή και περισσότερα από τα 7 βασίλεια και θα προσπαθήσουμε να συνθέσουμε το απόλυτο Game of Thrones tour.

Belfast & Northern Ireland, Ireland

Winterfell_Exterioriron

H Ιρλανδία είναι η χώρα που έχουμε δει περισσότερο στη σειρά. Έχει στεγάσει όχι ένα, αλλά δυο από τα βασίλεια του Westeros. Τόσο το Winterfell όσο τα Iron Islands και το Vaes Dothrak αλλά και μέρη, όπως το Dundrum, το Tollymore και η Στενή Θάλασσα έχουν γυριστεί σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Winterfell βρίσκεται γύρω από το Belfast, ενώ τα Iron Islands και το Vaes Dothrak στο βορειότερο τμήμα της χώρας, απέναντι από τη Σκωτία. Τα μεγάλα κάστρα σε συνδυασμό με το άγριο περιβάλλον, τις πράσινες πεδιάδες και τα παγωμένα βοσκοτόπια κατάφεραν να αποτυπώσουν πιστά τις περιγραφές του βιβλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Malta

malta

Μια από τις κλασσικές σκηνές της πρώτης σεζόν έχει γυριστεί στη Μάλτα. Έπειτα από τον γάμο της Νταινέρυς και του Καλ Ντρόγκο, ο βασιλιάς των Ντοθράκι εξαφανίζεται μαζί με την δεκατετράχρονη τότε σύζυγο του προκειμένου να επισημοποιήσουν τη δέσμευση τους. Η εν λόγω ερωτική σκηνή μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών έλαβε χώρα στο Γαλάζιο Παράθυρο.

Dubrovnik, Croatia

kings

kings1

Ίσως η χαρακτηριστικότερη από τις τοποθεσίες της σειράς, μιας και εκεί έχουμε δει ορισμένες από τις πιο απρόσμενες σκηνές. Όλοι θυμόμαστε τον αποκεφαλισμό του Ned Stark ή τον θάνατο του μισητού Joffrey. Οι δυο σκηνές έλαβαν χώρα στο βασίλειο του King’s Landing, το γνωστό σε εμάς Dubrovnik. Τα πέτρινα σοκάκια της πόλης και το παλιό λιμάνι έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξιλέωση-περιφορά της γυμνής Cersei αλλά και για την μάχη του Μαυροποτάμου.

Almeria & Osuna, Spainosuna

dorne.jpg

Οι δυο ισπανικές πόλεις αποτέλεσαν τοποθεσίες τις οποίες οι σκηνοθέτες του Game of Thrones εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να αναπαραστήσουν σκηνές από το βασίλειο του Dorne αλλά και του Meereen. Το φρούριο Alcazaba χρησιμοποιήθηκε στην έκτη σεζόν στη σκηνή της δολοφονίας του Βασιλιά. Αντίστοιχα η Plaza del Toros της Osuna χρησιμοποιήθηκε ως η αρένα που μάχονταν οι σκλάβοι, στην πόλη του Meereen.

Horn Hill, Florence

horn hill

Κατά την έβδομη σεζόν βλέπουμε τον Sam Tarly, πιστό φίλο του Jon Snow να επισκέφθεται το οικογενειακό του σπίτι. Εξαιτίας της αρχοντικής καταγωγής του, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από το κάστρο Horn Hill στην πόλη της Φλωρεντίας, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως τουριστικό έκθεμα.

 Svínafellsjökul& Grjótagjá, Ιcelandimm.jpg

fist

Η τοποθεσία Svinafellsjokul αποτέλεσε τόσο το σημείο όπου διαδραματίστηκε η μάχη της Νυχτερινής Φρουράς με τους White Walkers αλλά και την τοποθεσία όπου αναφέρεται στη σειρά ως Fist of the First Men. Από την άλλη η φυσική πηγή Grjotagja χρησιμοποιήθηκε στην ερωτική σκηνή μεταξύ του Άρχοντα Διοικητή Jon Snow και της Άγριας, Ygritte.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φίλωνας Σούκουλης

Γεννήθηκε το 1996 στην Κόρινθο ενώ πλέον ζεί στην Αθήνα. Λατρεύει τις ταινίες,την μουσική και τα ταξίδια ενώ μπορεί να γράψει σχεδόν για τα πάντα. (Διατηρεί επίσης το δικό του blog).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;