Ταξίδια πριν τα 25: Ζήσε τις κατάλληλες εμπειρίες

Ταξίδια πριν τα 25
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ταξίδια πριν τα 25: ο αντίκτυπός τους

Τα ταξίδια πριν τα 25 πρέπει να επιλέγονται με σύνεση και έπειτα από σχολαστική σκέψη. Από πολλές απόψεις. Δύσκολα κάποιος πριν τα 25 του χρόνια έχει διαμορφώσει μία αδιάλλακτα συμπαγή προσωπικότητα. Οι ιδέες, οι βλέψεις, ακόμα και οι ιδεολογίες του έχουν φιλτραριστεί από μύριους ενδοιασμούς και έχουν αλλάξει προσανατολισμό τόσες φορές που λησμονούν την αφετηρία τους. Τα χρόνια λοιπόν που ξεκινούν από την στιγμή που θα πραγματοποιήσουμε το πρώτο μας ταξίδι μέχρι και τα 25, καθορίζουν τις πιο αξιομνημόνευτες εμπειρίες μας. Καθ’υπερβολή, αλλά ωστόσο αληθές, καθορίζουν τη ματιά με την οποία αντικρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τον κόσμο.

Ταξίδι 1

Γενική ιδέα: Προγραμμάτισε ένα ταξίδι μόνος σου

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα και σταθερότερα θεμέλια που μπορεί να προσκομίσει κανείς είναι η δύναμη της ανεξαρτησίας. Αυτή, αν και δεν θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει σε κάθε στιγμή της ζωής μας, καθώς τότε θα κάναμε λόγο για περίσσιο εγωισμό και αχρείαστη μοναχικότητα, είναι απαραίτητα χρήσιμη για τη μετάβαση στα χρόνια της ωρίμανσης. Καθώς το πέρασμα σε αυτήν την περίοδο της ζωής μας δεν είναι πάντα ομαλό, τα solo ταξίδια πριν τα 25 σε αναγκάζουν, έστω για λίγες ημέρες, να είσαι ο μοναδικός υπεύθυνος του εαυτού σου. Από το κλείσιμο των εισιτηρίων και την αναζήτηση του καταλληλότερου καταλύματος, μέχρι και την παραμονή – στην προκειμένη περίπτωση ίσως και επιβίωση – σε ένα άγνωστο μέρος.

Συγκεκριμένη πρόταση: Σκωτία

Ως ιδανικό προορισμό για solo travelling θα προτείναμε τη Σκωτία. Κι αυτό γιατί μπορεί να είναι μακρινή χώρα, αλλά ωστόσο είναι εύκολα προσβάσιμη και ασφαλής. Η Σκωτία συνδυάζει τη μεγαλοπρεπή ζωή των μεγαλουπόλεων, όπως του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης με την ηρεμία που μπορεί να βρει κανείς ανάμεσα στο πλήθος των νησιών, των πράσινων τοπίων και των κάστρων. Ειδυλλιακό μέρος για κάθε φοιτητή που σίγουρα αμφιλαταντέυεται ανάμεσα σε σκέψεις ατέρμονης διασκέδασης με όσο λιγότερο ύπνο μπορεί να αντέξει και της ξεκούρασης σε μέρη που ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μοιάζουν να σταματούν.

Ταξίδια πριν τα 25
Πηγή εικόνας: misstravelist.com

Ταξίδι 2

Γενική ιδέα: Ανακαλύψτε την Ασία

Ακόμα κι αν είναι η μεγαλύτερη ήπειρος με τεράστια σε έκταση και ομορφιά, η Ασία παραμένει στους νεότερους σε ηλικία άγνωστη και σχεδόν απαρατήρητη ως ταξιδιωτικός προορισμός. Υπάρχει κοινή ομολογία όταν πρόκειται για κράτη με αυστηρά ήθη λόγω θρησκείας ή πολιτεύματος να αποφεύγονται, ειδικά σε μη ταξιδιωτικά έμπειρους. Ωστόσο, τα ταξίδια πριν τα 25 πρέπει να σου ανοίγουν το μυαλό, να γνωρίζεις μέρη που δεν έχεις δει σε καμία φωτογραφία και δεν έχει διαβάσει για αυτά σε κανένα βιβλίο. Να δημιουργείς εντυπώσεις με βάση της δικές σου εμπειρίες και όχι επηρεασμένος από κριτικές άλλων. Να γνωρίσεις πολιτισμούς που ούτε φανταζόσουν πως υπάρχουν. Να μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις και να μάθεις για τα ασιατικά κράτη προτού τα επισκεφθείς.

Συγκεκριμένη πρόταση: Τριπλό ταξίδι σε Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος

Ετοίμασε την παρέα, και με πολύ φθηνά αεροπορικά επισκέψου το Βιετνάμ. Ιδανικός προορισμός για να μάθεις την ιστορία μίας πόλης που στο κοντινό παρελθόν ταράχτηκε από τον πόλεμο και παρόλα αυτά δεν έχει χάσει τίποτα από τον πολιτισμό της. Επισκεφθείτε την πόλη Χόι Αν και δείτε την πόλη σε ένα ζωντανό μηνιαίο φεστιβάλ να φωτίζεται μόνο υπό το φως των φαναριών που πετάγονται στον ουρανό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις τοπικές σούπες φο στην πρωτεύουσα, Ανόι. Για την απόλυτη εμπειρία του Βιετνάμ όμως, επισκεφθείτε τις δασικές εκτάσεις της Σάπα, εκεί όπου οι άνθρωποι εργάζονται και ζουν από τη φύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετακινηθείτε στο γειτονικό Λάος για περιήγηση στους λαούς και τις συνήθειες του ποταμού Δέλτα Μεκόνγκ. Εκεί όπου οι άνθρωποι ζουν σε αυτοσχέδια σπίτια με τα απολύτως απαραίτητα και μοιάζουν σαν να έχουν βρει το μυστικό της ευτυχίας. Στην επίσης γειτονική Καμπότζη, που επρόκειτο να γίνει ανερχόμενος τουριστικός προορισμός, επισκεφθείτε τις παραλίες Σίχανουκβιλ και νιώστε περήφανοι για αυτό όταν θα γίνουν γνωστότερες. Τα 3 αυτά ταξίδια θα σου προφέρουν μία εναλλακτική όψη της καθημερινής ζωής πριν καν κλείσεις τα 25.

Ταξίδια πριν τα 25
Πηγή εικόνας: travelstyle.gr. Σάπα, Βιετνάμ

Ταξίδι 3

Γενική ιδέα: Συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ

Τα διεθνή φεστιβάλ έχουν την τιμητική ότι παρόλο που συγκεντρώνουν “ομοϊδεάτες”, αυτοί ενδεχομένως να προέρχονται από οποιοδήποτε σημείο στη γη. Επομένως, είναι μοναδικό να μοιράζεσαι ταυτόσημες εμπειρίες και παρόμοιες ιδεολογίες με κάποιον που είναι τόσο “διαφορετικός” από εσένα.

Συγκεκριμένη πρόταση 1: Μουντιάλ

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε διεθνή οργάνωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Παρόλο που πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό διαγωνισμό ανάμεσα σε ομάδες του κόσμου, είναι μία οργάνωση που πάνω απ’όλα στηρίζει την ένωση των χωρών. Είτε είσαι οπαδός είτε όχι, η διοργάνωση από τον τρόπο διεξαγωγής της σε κάνει να νιώθεις κοντύτερα από ποτέ με τους άλλους λαούς. Από τα τραγούδια που το αντιπροσωπεύουν, το ήθος των παιχτών μέχρι και το ταξίδι που πρέπει να διανύσει κανείς για την παρακολουθήσει. Μάλιστα, το επόμενο Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί το 2022 στο Κατάρ, οπότε έχετε άπλετο χρόνο να κανονίσετε το ταξίδι σας.

Μουντιάλ 2022 Κατάρ
Πηγή εικόνας: puntociego.com.ar

Συγκεκριμένη πρόταση 2: Tommorowland

Όσο βασική κι αν ακούγεται σαν ιδέα, δύσκολα να φέρετε στο νου σας έστω κι έναν γνωστό σας που έχει πάει. Προγραμματίστε από νωρίς (προσοχή γιατί τα εισιτήρια εξαντλούνται σχεδόν αμέσως) ότι η επόμενη χρονιά θα είναι για σας η χρονιά που θα επισκεφθείτε την Tommorowland στο Βέλγιο, το απόλυτο μουσικό φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Από την στιγμή που λαμβάνει χώρα στην πόλη Μπουμ, αφιερώστε λίγες μέρες παραπάνω στο ταξίδι σας πριν το φεστιβάλ για περιήγηση με τρένο στο Βέλγιο.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • The blonde abroad. 20 Trips to Take in Your 20’s. Ανακτήθηκε από https://theblondeabroad.com/20-trips-to-take-in-your-20s/. (Τελευταία πρόσβαση 31/07/2020).
  • Travel Style. (2020). Βιετνάμ: Οι κορυφαίες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κάποιος. Ανακτήθηκε από https://www.travelstyle.gr/vietnam-oi-koryfaies-empeiries-poy-mporei-na-zisei-kapoios/. (Τελευταία πρόσβαση 31/07/2020).
  • Versus Travel. Λάος. Ανακτήθηκε από https://www.versustravel.eu/destination.asp?did=92. (Τελευταία πρόσβαση 31/07/2020).

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρύσα Αγγελάκη

Φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ, με μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία. "First i photograph with my eyes, then i write with my heart".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;