Ταξίδι στο εξωτερικό με την παρέα σου

ταξίδι

Το ταξίδι στο εξωτερικό πάντοτε είναι ένας ξεχωριστός τρόπος για να περάσει κανείς όμορφα και συναρπαστικά ένα μέρος των διακοπών του. Αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές μορφές ταξιδιού, καθώς ο τουρίστας ανακαλύπτει πέραν από ένα ξεχωριστό μέρος, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, κουλτούρας και καθημερινότητας.

Πάρα πολλοί από εμάς έχουμε ως ανάμνηση το πρώτο μας τόσο διαφορετικό ταξίδι, από όλα τα άλλα, οι περισσότεροι σε πιο μικρή ηλικία, με τους γονείς μας. Όλοι έχουμε τις κοινές μνήμες του ενθουσιασμού της πρώτης μας πτήσης, της πρώτης μας ανακάλυψης σε μέρη ξεχωριστά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μας, με διαφορετικούς ανθρώπους να μας περιτριγυρίζουν. Και φυσικά, πάντα οι γονείς μας να μας παροτρύνουν να συμμετέχουμε στην κάθε φωτογραφία που θα τραβήξουν και να προσπαθούν να αναφλέξουν το ενδιαφέρον μας για τα πολλά μουσεία και τους τόπους κουλτούρας που επιθυμούν να επισκεφτούν.

Παρά ταύτα, το πρώτο, πραγματικά , ξεχωριστό ταξίδι σε μια άλλη χώρα, θα είναι η πρώτη φορά που θα πάμε με τη συντροφιά των φίλων μας. Εκεί που η όλη περιπέτεια θα ξεκινήσει σε ένα σπίτι ψάχνοντας τα λιγότερο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και έπειτα μια οικονομική λύση διαμονής. Όταν αυτή η πρώτη μίνι περιπέτεια ολοκληρωθεί , όλη η παρέα θα διακατέχεται από αυτόν τον ξεχωριστό ενθουσιασμό της αναμονής και της υπομονετικής καρτερικότητας, κοιτάζοντας φωτογραφίες του τόπου που θα επισκεφτεί και ερευνώντας τα τουριστικά του μέρη  ωσότου φτάσει η ώρα της πτήσης. Εκεί θα αντιληφθούμε, ότι η γνωστή αντίληψη, πως οι διακοπές ξεκινούν από το αεροδρόμιο είναι απόλυτα σωστή. Ήδη από την είσοδο στο αεροπλάνο όλοι μας νιώθουμε την ξεχωριστή αύρα που θα μας προσφέρουν αυτές οι διακοπές και ξεκινούν τα πρώτα αστεία, με αυτόν που την…πληρώνει (καλοπροαίρετα)  και συνήθως είναι το άτομο που φοβάται το αεροπλάνο.

ταξίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την άφιξη στο δωμάτιο που έχετε κλείσει κανείς δεν επιθυμεί να μείνει εσώκλειστος, παρά την όποια κούραση που είναι απόρροια από το ταξίδι. Όλοι διακατέχονται από το ρίγος και τη χαρά της ανακάλυψης της καινούργιας χώρας που απλώνεται μπροστά τους. Ήρθε η ώρα να κάνετε όσα έχετε σχεδιάσει. Παρ’όλα αυτά οποιοδήποτε πρόγραμμα ή χρονολόγιο που είχατε προετοιμάσει όλοι ξέρουμε ότι εν τέλει αποδεικνύεται εντελώς άχρηστο. Ο αυθορμητισμός είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που διαγράφει την επίσκεψή σας στον ξένο αυτόν τόπο και, φυσικά οι πάρα πολλές φωτογραφίες που θα συνοδεύουν με περισσότερη ακρίβεια τις αναμνήσεις σας. Κάθε παρέα διαφέρει στα ενδιαφέροντά της, αλλά τολμώ να προβλέψω ότι οι περισσότερες δε θα ενδιαφερθούν για όλα τα μουσεία. Εν αντιθέσει, θα επισκεφτούν έναν περιορισμένο αριθμό για να πάρουν μια γεύση της κουλτούρας της χώρας όπου βρίσκονται, άλλα εκ των υστέρων θα πάρουν σειρά οι πειραματισμοί της ξένης κουζίνας που θα δοκιμαστεί και θα τιμηθεί δεόντως και οι επισκέψεις σε καφετέριες κυρίως για ξεκούραση, από το πολύωρο περπάτημα της ανακάλυψης της πόλης. Διαφορές σε απόψεις κατά τη διάρκεια, δύνανται να υπάρχουν (άλλωστε ποιος είπε ότι όλοι είμαστε ίδιοι) αλλά με καλή διάθεση ξεπερνιούνται γρήγορα και μέσα από το τόσο ευχάριστο κλίμα διακοπών ξεχνιούνται γρηγορότερα.

ταξίδι

Η νυχτερινή ζωή πάντα θα τραβάει τα νέα άτομα και εξαίρεση δεν αποτελεί το εξωτερικό, έστω και με την αντίληψη (διόλου λανθασμένη) ότι σε αυτό το κομμάτι σαν την Ελλάδα…πουθενά. Παρά ταύτα η νυχτερινή ζωή παντού είναι άκρως ενδιαφέρουσα οπότε -και με τη βοήθεια του GPS- η παρέα θα ανακαλύψει όμορφους χώρους μπαρ όπου θα χαλαρώσει, πίνοντας ένα ποτό, από την όλη κούραση της ημέρας.

Ακόμα ένα κομμάτι που υπάρχει στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού είναι τα υπέροχα και ατέλειωτα πάρκα, οπού θα προσφέρουν στην παρέα περαιτέρω στιγμές χαλάρωσης και ευκαιριών να ανακαλύψουν έναν νέο τρόπο βόλτας.

ταξίδιΗ επιστροφή από το ταξίδι

Τέλος, επειδή όταν περνάει κανείς όμορφα, δυστυχώς  ο χρόνος «τρέχει», θα έρθει η επακόλουθη ώρα που θα πρέπει να  ετοιμάσετε για τελευταία φορά τις βαλίτσες, να κάνετε το τσεκ άουτ, να παραδώσετε τα κλειδιά και μέχρι να έρθει η ώρα της πτήσης της επιστροφής να πάτε μια τελευταία βόλτα, αγοράζοντας αναμνηστικά, όχι μόνο για εσάς, αλλά προφανώς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα· για να λάβουν και αυτά μια γεύση του διαφορετικού τόπου που επισκεφθήκατε. Θα υπάρχει σε όλη την ευχάριστη κατάσταση και μια νότα μελαγχολίας, ίσως και μη ολοκλήρωσης επειδή θα πιστέψετε ότι υπάρχουν πράγματα, που δεν είδατε. Αυτή η αντίληψη δεν είναι τόσο εσφαλμένη καθώς μέσα σε 5-7 μέρες είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανακαλύψετε στο 100% μια ξένη πόλη. Όμως οι αναμνήσεις με τις οποίες θα επιστρέψετε στην Ελλάδα και θα διηγηθείτε και στα υπόλοιπα μέλη της παρέας τις αναμνήσεις σας θα είναι κάτι το ξεχωριστό, κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Θα είναι το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό με τα πιο πολύτιμα άτομα στη ζωή σας μετά την οικογένεια. Τους φίλους σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στάθης Κουλούρης

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;