Ένα απροσδόκητο ταξίδι πρός το διαφορετικό

«Όσα χρήματα και αν έχεις, ξόδεψε τα σε ταξίδια και όχι σε υλικά αγαθά». Αυτή είναι η έκφραση που με έχει κερδίσει τον τελευταίο καιρό. Σκεφτείτε το λίγο καλύτερα και θα καταλάβετε . Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή και μήνες μετά από αυτό, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τον πραγματικό αντίκτυπο που έχει εκείνο, στον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητα μας. Φαντάζει σαν να βάλαμε τη ρουτίνα στο pause και μετά από λίγο να πατήσαμε ξανά το play. Η αλήθεια όμως βρίσκεται κάπου στη μέση. Ας σκεφτούμε τη ζωή σαν ένα βιβλίο. Καθημερινά γράφουμε και από μια διαφορετική σελίδα. Κάθε βιβλίο, από την αρχή ως το τέλος ακολουθεί ένα μοτίβο, ώστε να ‘χτίσει’ και να ψυχολογήσει τους ήρωες του. Σκεπτόμενος πως οι απλές μέρες μας είναι μια ακολουθία ενός συγκεκριμένου μοτίβου, είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα ταξίδια μας είναι τα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια.

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για άλλον έναν προορισμό, αλλά θα ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στις πτυχές εκείνες που απαρτίζουν ένα ταξίδι.

Ταξίδι για:

Την Τέχνη007

Ένας λόγος, ίσως ο κυριότερος, που αξίζει να ταξιδεύει κάποιος είναι η τέχνη. Το όμορφο παράδοξο που συναντάται σε αυτή την πτυχή του ταξιδιού είναι πως η τέχνη δε γνωρίζει χρήματα. Η τέχνη δεν γνωρίζει κρίση και σύνορα. Ο φθηνότερος προορισμός μπορεί να προσφέρει διπλάσιο πολιτισμό από μια ακριβή πρωτεύουσα. Επιλέγοντας να ταξιδέψεις για την τέχνη, διαλέγεις το παρελθόν και όχι το παρόν ενός τόπου.

Τους Ανθρώπους005.jpg

Σκεφτείτε ανάμεσα στα ταξίδια σας, τον αγαπημένο σας προορισμό, την αγαπημένη σας πλατεία και τη στιγμή που θα θυμάστε μέχρι τα γεράματα. Τώρα από αυτό το τοπίο, αφαιρέστε εντελώς τους ανθρώπους. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι το ίδιο. Άσχετα με την ομορφιά μιας χώρας, οι άνθρωποι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού που μπορούν να απογειώσουν ή να χαλάσουν ένα ταξίδι. Είναι σύνηθες εξάλλου ένας τόπος να χαράζεται στη μνήμη μας, όχι για την ομορφιά του αλλά για τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και τις φιλίες που δημιουργήσαμε.

Την Κουλτούρα

001.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε μέρος έχει τη δικη του κουλτούρα. Κάποια περισσότερο και κάποια άλλα λιγότερο. Πάντοτε αναζητούμε μέρη με βαθιά κουλτούρα που θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας και να αρχίσουμε να βλέπουμε εκεί, που παλιά απλώς κοιτούσαμε. Ένας τόπος μπορεί να σε ωριμάσει, να σε ομορφύνει ψυχικά και να σου χαράξει για πάντα τη ζωή, αρκεί να είσαι ανοιχτός σε νεές ιδέες και αντιλήψεις.

Το Τοπίο002

Η ανάμνηση ενός ταξιδιού σχετίζεται συνήθως με την εικόνα. Για παράδειγμα, όταν σκεφτόμαστε το Παρίσι μας έρχεται στο μυαλό ο Πύργος του Άιφελ,  ενώ όταν σκεφτόμαστε την Αθήνα, ο Παρθενώνας. Συγχρόνως λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ταξιδεύουμε και για την ομορφιά ενός τόπου. Τα ψηλά βουνά, τις χιονισμένες κορυφές, τις γαλάζιες θάλασσες και τα ατέλειωτα ηλιοβασιλέματα.

Σίγουρα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να περιγράψουμε την αξία και την ποιότητα ενός ταξιδιού. Όσο καλά και να σχεδιάσεις ένα ταξίδι, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί κανένας μας να προβλέψει. Τον ακανόνιστο παράγοντα του απρόοπτου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φίλωνας Σούκουλης

Γεννήθηκε το 1996 στην Κόρινθο ενώ πλέον ζεί στην Αθήνα. Λατρεύει τις ταινίες,την μουσική και τα ταξίδια ενώ μπορεί να γράψει σχεδόν για τα πάντα. (Διατηρεί επίσης το δικό του blog).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;