Τα ομορφότερα χιονισμένα τοπία του κόσμου

Τα ομορφότερα χιονισμένα τοπία του κόσμου
Πηγή Εικόνας: scoopwhoop.com

Ποιες πόλεις σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη “χιόνι”; Ίσως το Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη ή κάπου στην Ελβετία; Ήξερες ότι το πιο χιονισμένο μέρος στη γη είναι στην πραγματικότητα η Ιαπωνία; Τα βουνά εκεί γεμίζουν με πολύ χιόνι, επειδή είναι ευαίσθητα σε έναν κρύο σιβηρικό άνεμο που τα χτυπά, αναγκάζοντας τον αέρα να αυξηθεί και προκαλώντας τις τεράστιες ποσότητες χιονόπτωσης. Μερικά μέρη στη βόρεια Ιαπωνία φτάνουν στα 60 πόδια του χιονιού. Οι επίσημοι αριθμοί ποικίλλουν. Η ποσότητα του χιονιού που πέφτει κάθε χρόνο σε ορισμένα μέρη είναι επίσης διαφορετική. Αν και τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν από πηγή σε πηγή, το γεγονός ότι ορισμένα μέρη έχουν πολύ περισσότερο χιόνι από άλλα γενικά είναι αδιαμφισβήτητο. Υπάρχουν αμέτρητα όμορφα χιονισμένα τοπία σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό το άρθρο θα ταξιδέψουμε σε μερικά από τα ομορφότερα χιονισμένα τοπία του κόσμου.

Ταλίν, Εσθονία

Ο μακρύς χειμώνας της Εσθονίας μετατρέπει την παλιά πόλη του Ταλίν σε ένα μαγικό χιονισμένο μέρος. Μια βόλτα γύρω από αυτό το οχυρωμένο μέρος θα αισθανθείτε ότι περπατάτε  σε ένα φανταστικό τοπίο. Φανταστείτε να είσαστε εκεί στ’ αλήθεια. Το Ταλίν είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Εσθονίας. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα της χώρας, στις νότιες ακτές στον κόλπο της Φινλανδίας. Eίναι ένα κρυφό κόσμημα της Ευρώπη και έχει πάρα πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε. Οι λάτρεις της ιστορίας, οι λάτρεις του αθλητισμού και οι λάτρεις των καλών τεχνών σίγουρα θα  ερωτευτούν την πρωτεύουσα της Εσθονίας.

Ταλίν, Εσθονία
Πηγή Εικόνας: winwallpapers.net

Γιοσέμιτι, Καλιφόρνια

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite φαίνεται μαγευτικό κατά τη διάρκεια των χειμώνων με τα ψηλά δέντρα και τους χιονισμένους γκρεμούς. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που έχει να προσφέρει το πάρκο και θα μπορείτε να διασκεδάσετε. Η περιοχή μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στην δυτική Σιέρα Νεβάδα της Κεντρικής Καλιφόρνιας. Το Yosemite έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για τους γκρεμούς γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ρέματα, τους γιγάντιους ελαιώνες, τις λίμνες, τους παγετώνες και την βιολογική ποικιλομορφία.

Yosemite National Park
Πηγή Εικόνας: yosemite.com

Κασμίρ, Ινδία

Η εκτεταμένη χιονισμένη κάλυψη, τα σκούρα δέντρα, οι παγωμένες λίμνες και οι χιονισμένες κορυφές στο Κασμίρ κάνουν την τέλεια χιονισμένη απόδραση στην Ινδία. Ποιος μπορεί να αρνηθεί τη γοητεία αυτού του τόπου κατά τη διάρκεια των χειμώνων; Το Κασμίρ περικλείεται από τα χιονισμένα βουνά και τις λαμπερές λίμνες και δημιουργεί ένα γραφικό τοπίο στη γη. Αυτή η κατάσταση της Ινδίας χωρίζεται ακριβώς σε τρεις περιοχές και συγκεκριμένα το Τζαμού, το Κασμίρ και το Λαντάκ, το οποίο καλύπτεται από τις ισχυρές οροσειρές των Μεγάλων Ιμαλάιων και της οροσειράς Pir Panjal. Η περιοχή αναφέρεται ως η Ελβετία της Ινδίας, καθώς ο τόπος είναι ευλογημένος με την πιο γραφική θέα που αξίζει μια επίσκεψη.

Kasmir, India
Πηγή Εικόνας: cntraveller.in

Πράγα, Τσέχικη Δημοκρατία

Η Πράγα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη αναμμένη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια των χειμώνων. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική και οι ξύλινες καλύβες δίνουν μια αντισυμβατική αίσθηση στην άνθιση χιονιού τους. Η Ευρώπη έχει πολλά όμορφα χιονισμένα τοπία την περίοδο του χειμώνα. Η Πράγα προσελκύει κάθε χρόνο 4 εκατομμύρια επισκέπτες και προσφέρει μια συναρπαστική ιστορία αιώνων με υπέροχα παραδείγματα ρωμανικής, γοτθικής, μπαρόκ και αναγέννησης αρχιτεκτονικής. Φανταστείτε να περπατάτε πάνω στο παγωμένο χιόνι επισκέπτοντας τα παλάτια της, της εκκλησίες της, τα πάρκα της και τις πλατείες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πράγα
Πηγή Εικόνας: justapack.com

Χάλστατ, Αυστρία

Ένα από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου, το Hallstatt φαίνεται μαγευτικό κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τη λίμνη και τα χιονισμένα βουνά του στο φόντο. Μοιάζει με ένα γραφικό λευκό μεγαλείο. Το Hallstatt στην Αυστρία βρίσκεται στην περιοχή Dachstein Salzkammergut και είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα στην Αυστρία. Βρίσκεται δίπλα στην ειδυλλιακή λίμνη Hallstatt. Κάθε χρόνο οι τουρίστες που την επισκέπτονται μαγεύονται από την ομορφιά της απίστευτης θεαματικής τοποθεσίας μεταξύ των υψηλών βουνών και της μυστικιστικής λίμνης.

Χάλστατ, Αυστρία
Πηγή Εικόνας: practicalwanderlust.com

Λαπωνία, Φινλανδία

Οι χειμώνες στη Λαπωνία είναι μεγάλες με μεγάλο σκοτάδι, αλλά ο χορός του Βόρειου Σέλας στον ουρανό το καθιστούν εμπειρία μιας ζωής. Σίγουρα θα θέλατε να ήσασταν στο παρακάτω ξύλινο σπιτάκι. Για περίπου 200 νύχτες το χρόνο από τα τέλη Αυγούστου έως τον Απρίλιο έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα από τα μεγάλα φυσικά θεάματα. Αν δεν ζείτε κοντά στον Αρκτικό Κύκλο αυτή θα μπορούσε να είναι μια μοναδική εμπειρία για σας.  Το Βόρειο Σέλας εμφανίζεται στις καθαρές νύχτες και το πώς το βλέπετε εξαρτάται από σας. Το χειμώνα υπάρχουν γυάλινα ιγκλού που σας επιτρέπουν να ατενίζετε το Βόρειο Σέλας από την άνεση του καταλύματός σας.

Λαπωνία, Φινλανδία
Πηγή Εικόνας: best-served.co.uk

Schloss Neuschwanstein, Γερμανία

Στην περιοχή Schloss Neuschwanstein στην Γερμανία το μεγάλο κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και το χιονισμένο τοπίο που απονέμεται σε αυτό το μέρος κατά τη διάρκεια των χειμώνων σου δίνει την εντύπωση πως έχει βγει από ένα παραμύθι. Αν βρισκόσουν εκεί θα ένοιωθες όλες τις βασιλικές και μαγικές δονήσεις του τοπίου. Το κάστρο Neuschwanstein άνοιξε για το κοινό το 1886 επτά εβδομάδες μετά το θάνατο του βασιλιά Λουδοβίκου Β ‘. Ο βασιλιάς είχε χτίσει το κάστρο για να αποσυρθεί από τη δημόσια θέα. Το Neuschwanstein είναι σήμερα ένα από τα πιο επισκέψιμα κάστρα στην Ευρώπη. Περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται “το κάστρο του βασιλιά παραμύθι” κάθε χρόνο.  Η ειδυλλιακή τοποθεσία του Neuschwanstein είναι μοναδική.

Schloss Neuschwanstein Germany
Πηγή Εικόνας: trekbible.com

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • Chowdhury, R., (2017), 15 Beautiful places around the world which turn into snowy wonderlands during winter. Ανακτήθηκε από: https://scoopwhoop.com. (Τελευταία Πρόσβαση 19.01.2021).
  • 12 places to enjoy the snow in India.Ανακτήθηκε από: https://www.cntraveller.in. (Τελευταία Πρόσβαση 19.01.2021).
  • Kannan, D., (2016), 10 most snowiest places in the world. Ανακτήθηκε από: https://www. triphobo.com. (Τελευταία Πρόσβαση 19.01.2021).

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Πανούση

Είμαι η Σοφία που μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω λογοτεχνία, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένεια μου. Μαζί θα ταξιδέψουμε με τα άρθρα μου και θα γυρίσουμε όλον τον κόσμο!!! Θα σας πάω εκεί που δεν μπορείτε να πάτε αλλά μπορεί ο νους και η καρδιά σας!!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;