Σταυρούπολη Ξάνθης: Η χώρα των αρχαίων Δίων

SHARE

Όσα χρόνια κι αν ζεις στην όμορφη Ελλάδα μας αλλά τόσα κρυμμένα μέρη θα βρίσκεις και θα θέλεις να γνωρίσεις. Άγνωστες περιοχές που κρύβουν αληθινούς παραδείσους. Η χώρα των αρχαίων Διών, η γραφική Σταυρούπολη, είναι ένα από αυτά τα μέρη. Μια περιοχή που κερδίζει τις εντυπώσεις του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Η Σταυρούπολη απέχει περίπου 20χλμ από την πόλη της Ξάνθης και η διαδρομή για να φτάσει κανείς στην Σταυρούπολη ξεπερνάει κάθε όμορφια. Πέτρινα γεφύρια, καταπράσινα δάση, πηγές, ρυάκια, παιδικές χαρές, παραδοσιακοί φούρνοι & γραφικά στενάκια. Τι θα επισκεφθείς αφού φτάσεις στον προορισμό σου;

Δάσος της Χαϊντούς

Κρυμμένο καλά το δάσος της Χαϊντούς ή αλλιώς Δρυμός έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ένα μοναδικό περιβάλλον, προτατευόμενο από τη Natura 2000, βυθισμένο στο πράσινο που αποπνέει πολύ έντονα ένα αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Σταυρούπολη

 

Καταρράκτης Λειβαδίτη

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορειβατικά μονοπάτια οδηγούν στον μικρό θησαυρό του χωριού Λειβαδίτη. Από υψός 60 μέτρων ο καταρράκτης ρίχνει ερμητικά τα νερά του. Ένα θέαματα που αξίζει να αντικρίσετε χωρίς κινδύνους. Λέγεται πως κατά τους χειμερινούς μήνες ο καταρράκτης παγώνει και σχηματίζει κρυστάλλους που θρυμματίζονται στις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες.

 

 

Δασικό χωρίο Ερύμανθου

Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της φύσης αξίζει να επισκεφθούν το Δασικό Χωριό Ερύμανθου. Ένα περιβάλλον που διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη ένα χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής συνείδησης που με τη σειρά του συλλέγει έναν μεγάλο πλούτο εικόνων.

 

Μακεδονικός τάφος Κομνηνών στη Σταυρούπολη

Ο Μακεδονικός τάφος της Σταρούπολης αν και δεν είναι από τους πιο γνωστούς στην χώρα μας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Θράκης. Χαρακτηρίζεται ως  “ο μεγαλύτερος, πιο καλοδιατηρημένος και πιο εντυπωσιακός μακεδονικός τάφος της Θράκης”. Έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού είσαι έτοιμος για τη ξενάγηση.

Advertisement

Σταυρούπολη

Κάστρο Καλύβας

Στο εγκαταλειμμένο χωριό Καλύβα στη Σταυρούπολη βρίσκεται το Κάστρο Καλύβας σε υψόμετρο 627μ. Ένα μνημείο ,άμεσα συνδεδεμένα με σημαντικά στάδια της ιστορίας, χτισμένο σε τέτοια θέση που μπορείς να θαυμάσεις την πανοραμική θέα του ποταμού Νέστου.

Λαογραφικό Μουσείο Σταυρούπολης

Με δική του πρωτοβουλία, το 1994, ο Σταύρος Καραμπατζάκης σύλλεγε διάφορα αντικέιμενα ιστορικής σημασίας στον παραδοσιακό καφενέ του χωριού. Αυτά τα αντικείμενα με το πέρασμα του χρόνου δόθηκαν ως δωρεά στον Δήμο Σταυρούπολης  ο οποίος διαμόρφωσε ένα χώρο σε Μουσείο και είναι ανοιχρό προς το κοινό από το 2001.

Καταλληλότερη εποχή: Άνοιξη – Φθινόπωρο

Ώρα διαδρομής από την Ξάνθη με Ι.Χ. :περίπου 30 λεπτά

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Τελειόφοιτη του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Καστοριάς. Σύμμαχός της πάντοτε η αλήθεια, και δίπλα της μετρημένοι άνθρωποι. Πιστεύει πως η συγγραφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξετυλίξει τις σκέψεις της.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG