Ένα μοναδικό ταξίδι στα Βόρεια Φώτα

Όσες εμπειρίες, όσα ταξίδια και εάν έχεις κάνει στη ζωή σου, δεν θα είσαι ποτέ ολοκληρωμένος εάν δεν δείς, έστω μια φορά, τα Βόρεια Φώτα. Ίσως να τα έχετε ακουστά ως Northern Lights ή Aurora Borealis. Πρόκειται για το ομορφότερο φαινόμενο που μπορεί να προσφέρει η φύση, με αιφνίδιες εμφανίσεις και ποικιλία χρωμάτων. Παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο ημισφαίριο και λαμβάνει μέρος στα ανώτερα στρώματα της Γής.

Οι περιγραφές ανθρώπων που ταξίδεψαν μέχρι την άκρη της Γης, για μια έστω εμφάνιση του Βόρειο Σέλαος, είναι μεθυστικές και γεμάτες συναίσθημα. Η γλυκιά προσμονή και η αγωνία είναι που ομορφαίνουν ολόκληρο τον σκοπό του ταξιδιού. Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για το πότε ή το που θα κάνει την εμφάνιση της αλλά όταν αυτό συμβεί, να είστε σίγουροι πως θα ανταμειφθείτε για κάθε δευτερόλεπτο αναμονής.

Πότε να πάτε

05.jpg

Εάν σκοπός του ταξιδιού σας είναι να δείτε τα Βόρεια Φώτα, πρεπεί να είστε σίγουροι πως θα το προγραμματίσετε τις κατάλληλες ημερομηνίες. Πρέπει να ξέρετε πως χρειάζεστε απόλυτο σκοτάδι για να τα δείτε και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, ο ουρανός θα πρέπει να είναι καθαρός, χωρίς σύννεφα, κάτι που θα δυσκολευτείται να επιτύχετε το φθινόπωρο. Ένα ταξίδι μεταξύ του Δεκέμβρη και του Απρίλη, θα ήταν ιδανικό για να πραγματοποιήσετε το σκοπό σας, να δείτε τα Βόρεια Φώτα.

Που να πάτε

04

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όλους εμάς που μένουμε στην Ευρώπη ο προορισμός είναι ένας και ονομάζεται Σκανδιναβία. Τα βορειότερα  σημεία της Σουηδίας, της Νορβηγίας αλλά και της Φινλανδίας, είναι η καλύτερη ευκαιρία σας για να αντικρύσετε το Βόρειο Σέλας. Η βόρεια Νορβηγία, ειδικότερα η περιοχή γύρω από το Τρόμσο είναι ίσως ο δημοφιλέστερος προορισμός για ταξιδιώτες που επιθυμούν μια ‘στιγμή’ με την Aurora Borealis. Mια καλή επιλογή θεωρείται η Ισλανδία και ο ανατολικός Καναδάς, σε αντίθεση με την βόρεια Ρωσία, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατο να εμφανιστεί.

03.jpg

Η υπομονή είναι ουσιώδης σε αυτό το ταξίδι και θα πρέπει, πέρα από τις βαλίτσες να κουβαλήσετε και μερικά ψυχικά αποθέματα παραπάνω. Μείνετε λίγες μέρες στην περιοχή και εάν είστε τυχεροί θα ανταμειφθείτε. Καλή σας τύχη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φίλωνας Σούκουλης

Γεννήθηκε το 1996 στην Κόρινθο ενώ πλέον ζεί στην Αθήνα. Λατρεύει τις ταινίες,την μουσική και τα ταξίδια ενώ μπορεί να γράψει σχεδόν για τα πάντα. (Διατηρεί επίσης το δικό του blog).

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;