Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ: Ο κρυμμένος θησαυρός της Γερμανίας.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

Η Γερμανία είναι μια πραγματικά μεγάλη χώρα. Σίγουρα, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι οι μεγάλες πόλεις της, όπως το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και άλλες πολλές. Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε μια εκτενέστατη χώρα, όπως η Γερμανία, μπορείτε να ανακαλύψετε κι άλλα λιγότερο δημοφιλή, αλλά και πάλι θαυμάσια μέρη. Άλλωστε σε χώρες όπως αυτή, τη Γαλλία, ή ακόμη και τη Μ. Βρετανία κλπ,  μπορείτε να πραγματοποιήσετε επισκέψεις περισσότερες της μιας, καθώς σίγουρα σε κάθε σας ταξίδι, θα ανακαλύψετε καινούργια πράγματα. Για παράδειγμα, εσείς είχατε ακουστά, το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ; Εάν η απάντηση είναι αρνητική, καιρός να το ανακαλύψετε.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

 

Ιστορία

Το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, στη γερμανική, κατά λέξη σημαίνει «κόκκινο φρούριο πάνω από το Τάουμπερ» (βικιπαίδεια).  Το όνομα αυτό, περιγράφει ακριβώς που βρίσκεται η πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 17ο αιώνα στη διάρκεια του Τριακονταετή πολέμου, η πόλη έπεσε στα χέρια του στρατηγού Τίλι. Ο μύθος αναφέρει, ότι το τοπικό κρασί του άρεσε πάρα πολύ, αλλά ο ίδιος δεν το άντεχε. Συνεπώς, ανακοίνωσε, πως όποιος καταφέρει να πιει ένα ολόκληρο σκεύος σε μικρό χρονικό διάστημα θα έσωζε την πόλη. Κατά την ιστορία αυτός που το κατάφερε ήταν ο πρώην δήμαρχος Νους. Την ιστορία αυτή, την αναπαριστά το ρολόι που βρίσκεται στην Μάρκπλατζ.

Στην πιο σύγχρονη ιστορία, το μέρος είχε μεγάλη σημασία για το ναζιστικό καθεστώς. Καθώς θεωρούσαν την πόλη ως επιτομή της γερμανικής πατρίδας, διοργάνωναν εκδρομές από όλο το ράιχ. Μάλιστα το 1938, όλοι οι Εβραίοι της πόλης εκδιώχθηκαν. Σε γενικές γραμμές η ιστορία της πόλης δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινή, λόγω της μεγάλης στήριξης που έδειξαν οι κάτοικοι στο ναζιστικό καθεστώς και την προπαγάνδα του. Το 1945 καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από βομβαρδισμούς, αλλά λόγω της γραφικότητάς του, αποφασίστηκε να μην καταστραφεί περαιτέρω.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

Αξιοθέατα

Το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αξιοθεάτων για να το ερευνήσετε. Στην περιοχή, υπάρχουν μουσεία, εκκλησίες, πλατείες, πάρκα, αλλά και μέρη Εβραϊκού ενδιαφέροντος, ως φόρο τιμής στα θύματα, όπως το  νεκροταφείο και το “jewish dance house”.

Επίσης το μέρος, σαν πρώτη άποψη έχει μια μεσαιωνική ομορφιά, λόγω των πύργων και των τειχών, τα οποία το περικλείουν. Το δημαρχείο Rathauss είναι ένα κτίριο διττού στυλ. Το πίσω μέρος έχει Γοτθικές νότες, ενώ το μπροστινό είναι αναγεννησιακού ρυθμού.

Όσον αφορά τα μουσεία αξίζει να επισκεπτείτε το Imperial Town, που χαρακτηρίζεται από ιστορία της τέχνης της πόλης, το Medieval Crime, όπου θα παρατηρήσετε μεθόδους βασανιστηρίων και τιμωριών την τελευταία χιλιετία και το μουσείο παιχνιδιών, οπού διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές στη Γερμανία. Μάλιστα εάν είστε λάτρεις των Χριστουγέννων, υπάρχει μουσείο αφιερωνμένο στη γιορτή, αυτή.

Συμπερασματικά, το Ρότενμπουργκ, είναι ένα μέρος άξιο επίσκεψης, παρά τη μικρή δημοτικότητά του. Εκεί θα ανακαλύψετε την κρυμμένη παραδοσιακή Γερμανία, μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα της υπόλοιπης χώρας.  Και τα γραφικά τοπία σε συνδυασμό με τα πανέμορφα χρώματα των κτιρίων θα σας συναρπάσουν και θα σας ξεκουράσουν.

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ

Πηγές:

www.rothenburg.de

www.lifo.gr

https://it.wikipedia.org/wiki/Rothenburg_ob_der_Tauber

Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στάθης Κουλούρης

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;