Roadtrip στο Ναύπλιο!

Roadtrip στο Ναύπλιο!

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά στις καρδιές μας… Η διάθεση μας γίνετε όλο και πιο καλοκαιρινή! Δε μπορούμε να μην αρχίσουμε λοιπόν τις εξορμήσεις…. Ιδανική εξόρμηση γι’αυτό το σαββατοκύριακο είναι το Ναύπλιο, αφού απέχει μόλις δυο ώρες από την Αθήνα.

Το Ναύπλιο ανήκει στο νομό Αργολίδας και υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας κατά την περίοδο 1828-1833. Είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και χιλιάδες τουρίστες απ’όλο τον κόσμο την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σήμα κατατεθέν αυτής της πόλης δε θα μπορούσε να μην ήταν το Μπούρτζι, το Παλαμήδι καθώς και η Ακροναυπλία.

Το Μπούρτζι

Το Μπούρτζι είναι ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Οι Ενετοί αντιλαμβανόμενοι τη στρατηγική του θέση για την προστασία του λιμανιού, οικοδόμησαν γύρω στο 1473, πάνω σε αυτή τη βραχονησίδα, έναν πύργο. Αργότερα οι Τούρκοι περιέβαλαν το Mπούρτζι με τη λεγόμενη πορπορέλα , δηλαδή με υποθαλάσσιο φράγμα από πέτρες, ούτως ώστε να μην είναι δυνατή η προσέγγιση μεγάλων πλοίων. Tον 18ο αιώνα, οι Bενετοί προέβησαν σε συμπληρώσεις στο Mπούρτζι.  Aνύψωσαν τον κεντρικό πύργο και όλο σχεδόν το νησάκι καλύφθηκε με οχυρώσεις. Τώρα αν και εσύ θέλεις να ανακαλύψεις τι βρίσκεται πίσω από τα κάστρα του, μπορείς να το κάνεις εύκολα αλλά και οικονομικά με τα χιλιάδες καραβάκια που βρίσκονται στην παραλία και σε περιμένουν για να σε οδηγήσουν στο νησάκι.

To Παλαμήδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Παλαμήδι είναι ακόμα ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς, κατά την παραμονή σου στο Ναύπλιο, και ειδικά το βράδυ, που είναι φωτισμένο, και σου προσφέρει μια εντυπωσιακή και επιβλητική εικόνα. Είναι χτισμένο σε ύψος 216 μέτρων και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε μόλις σε 3 χρόνια. Η πρόσβαση στο φρούριο είναι δυνατή είτε μέσω αυτοκινητόδρομου που καταλήγει στην ανατολική του πύλη είτε από τη γνωστή κλίμακα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του. H κλίμακα αυτή έχει 999 σκαλοπάτια, που εσείς πρέπει να τα ανεβείτε για να απολαύσετε αυτή την φανταστική θέα (καλή δύναμη guys!).

Ακροναυπλία

Κατεβαίνοντας από το Παλαμήδι συναντάς την Ακροναυπλία αφού τα δυο μεγάλα κάστρα χτίστηκαν σε διαδοχικούς λόφους, των οποίων ο διαχωρισμός οφείλεται σε τεκτονικά αίτια. Η Ακροναυπλία (τουρκ. Ιτς-Καλέ) είναι βραχώδης χερσονησίδα που αποτελούσε στην αρχαιότητα την ακρόπολη του Ναυπλίου.

 

 

 

 

 

Μετά από αυτή τη μικρή περιήγηση κατευθυνθείτε προς την πλατεία Συντάγματος, τριγυρίστε στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου και χαζέψτε τις βιτρίνες των τοπικών μαγαζιών. Απολαύστε τον καφέ σας ή το ποτό σας και τέλος γευθείτε τη παραδοσιακή τους κουζίνα με θέα το Μπούρτζι!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%8D%CF%80%CE%BB%CE%B9%CE%BF


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτηρία Ζαγγανά

Φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.... Λάτρης της καλής παρέας, του καλού φαγητού και φυσικά των ταξιδιών!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;