Πώς να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου ταξιδεύοντας!

Processed with VSCO with c1 preset

 

Όλοι ισχυρίζονται ότι τα φοιτητικά χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι και τα πιο ξένοιαστα, γεμάτα βόλτες, ξενύχτια, ταξίδια και εμπειρίες. Όμως, με το πέρασμα των χρόνων, η πραγματικότητα αυτή έχει αλλάξει ριζικά, καθώς οι περισσότεροι φοιτητές, λόγω οικονομικής κρίσης, επιλέγουν να επικεντρωθούν στο να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις σπουδές τους και να μπορέσουν να βρούν μια θέση στο χώρο εργασίας.  Επιπλέον, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όσον αφορά τις απαιτήσεις του εργοδότη  στην εκάστοτε δουλειά, κάθε νέος προσπαθεί να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες, επενδύοντας τα λεφτά του σε σεμινάρια, συνέδρια και ξένες γλώσσες, αντί να ξοδέψει το ίδιο ποσό για τη διασκέδασή του. Με αυτό το σκεπτικό, όλο και λιγότεροι νέοι ταξιδεύουν, καθώς το θεωρούν περιττό έξοδο και πιστεύουν ότι θα έχουν χρόνο για ταξίδια αργότερα. Γιατί, όμως, να στερηθείς όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες που θα αποκτούσες αν γυρνούσες τον κόσμο, απλά και μόνο επειδή δεν εξυπηρετεί το στόχο σου να βρείς μια μόνιμη δουλειά μετέπειτα; Το ιδανικό, λοιπόν, θα ήταν, να μπορείς να συνδυάσεις γνώσεις και ταξίδια. Γίνεται; Φυσικά και γίνεται και θα σας πούμε αμέσως το πώς!

Erasmus και Erasmus+.

Τα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας διαθέτουν προγράμματα  Erasmus, σε προπτυχιακό επίπεδο, κατά το οποίο μπορείς να παρακολουθήσεις ένα από τα εξάμηνα της σχολής σου σε κάποιο άλλο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο, μιας άλλης ευρωπαικής χώρας. Η εμπειρία είναι μοναδική και μάλιστα δικαιούσαι και μια χρηματική βοήθεια από το κράτος.  Αντίστοιχο πρόγραμμα είναι και το Erasmus +, με τη διαφορά ότι πραγματοποιείται σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

AISEC.

Ένας από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, ο οποίος μετράει, ήδη, 60 χρόνια λειτουργίας. Συνεργάζεται με 126 χώρες, σε όλες τις ηπέιρους και προσφέρει προγράμματα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές, είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιλογή πρακτικής άσκησης σε άλλη χώρα.

Πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είτε η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική, είτε κατόπιν επιλογής, δίνουν τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσεις σε άλλη ευρωπαική χώρα, αρκεί ο χώρος στον οποίο θα εργάζεσαι να είναι αντίστοιχος με το αντικείμενο σου.

Hellenic Youth Participation.

Μια επιχείρηση εκπαιδευτικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Αθήνα, και δραστηριοποιείται με ευρωπαικά προγράμματα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν νέοι από 18 και άνω. Υπάρχει ποικιλία στη θεματολογία των προγραμμάτων, καθώς και συνεχής ανανέωσή τους. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μεταφοράς και διαμονής!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρια Καρυπιδου

Αριστούχος απόφοιτος του Hogwarts, πιστή ακόλουθος της Khaleesi, μόνιμη κάτοικος Gotham City,control freak και μελλοντική πλανητάρχης. Έχω ταλέντο στο να υποτιμάω τον εαυτό μου και να γελοιοποιώ αμήχανες καταστάσεις. Σε μικρή ηλικία ανακάλυψα ότι γίνομαι πιο κατανοητή όταν τυπώνω λέξεις, παρά όταν τις προφέρω. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ελάχιστα είδη βιώσιμης μαγείας σε αυτόν τον κόσμο. Η συγγραφή είναι μία από αυτά τα είδη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;