Παράξενα μέρη του κόσμου που αξίζει κανείς να επισκεφτεί

9 Μαρτίου 2017

Ξεκινώντας κανείς ένα ταξίδι ξέρει συνήθως, είτε διαβάζοντας τουριστικούς οδηγούς είτε ρωτώντας τους ντόπιους, ποια είναι τα σημεία που δεν πρέπει να χάσει στον προορισμό του. Αυτά τα «must see», όπως περιγράφονται, που θεωρούνται αναπόσπαστα κομμάτια της γνωριμίας του ταξιδιώτη με κάποιο μέρος.

Γέφυρα Μπαστέι, Γερμανία

shutterstock_210895105
γέφυρα Bastei

Δεν είναι σκηνή από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», είναι η γέφυρα Bastei στα μάλλον ανεξερεύνητα βουνά Elbe της Γερμανίας. Η γέφυρα βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από τη Δρέσδη και στέκεται περήφανα ανάμεσα στους εντυπωσιακού πετρώδεις σχηματισμούς που έχουν ηλικία τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ετών.

Νταγκεστάν, Καύκασος

shutterstock_311750480
Νταγκεστάν

Νταγκεστάν, Καύκασος. Το Νταγκεστάν είναι μία από τις πιο ελκυστικές, γραφικές και αυθεντικές περιοχές της Ρωσίας. Πάντοτε, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της προσέλκυε αμέτρητους ταξιδιώτες, ενώ έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς. Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο χωριό οι τελευταίοι κάτοικοι έφυγαν από τη ζωή το 2015.(Είναι κάπως spooky).

Ντάνακιλ, Αιθιοπία

shutterstock_391166113
Danakil

Αιθιοπία, βύθισμα Danakil. Γεμάτο θείο, είναι ένα από τα πιο ζεστά και πιο αφιλόξενα μέρη στον κόσμο, από γεωλογικής άποψης, ενώ δεν βοηθά και η πολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Advertisements
Ad 14

Χουακατσίνα, Περού

shutterstock_228186094
Huacachina

Κρυμμένο στην κάποτε απρόσιτη έρημο του Περού το μικροσκοπικό Huacachina είναι χτισμένο γύρω από μία όαση- κι αποτελεί μια όαση και το ίδιο.

Μπλαγκάι, Βοσνία Ερζεγοβίνη

shutterstock_291921830

Βοσνία Ερζεγοβίνη. Το χωριό Blagaj στην όχθη του ποταμού Buna στο νότο της χώρας είναι πανέμορφο και μάλλον άγνωστο στους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης  Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το τριήμερο των Αποκριών

Σοκότρα, Υεμένη

shutterstock_108326423
Socotra

Ο πόλεμος μαστίζει εδώ και χρόνια την Υεμένη αλλά στο νησί Socotra η χώρα φιλοξενεί περισσότερα από 800 σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, εκ των οποίων ένα στα τρία δεν απαντάται σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη, ενώ η χώρα διαθέτει και εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους.

Το «Χέρι της Ερήμου», Χιλή

shutterstock_418501303
La Mano del Desierto

Τέλος, ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στη Χιλή, όπου βαθιά στην έρημο Ατακάμα υψώνεται La Mano del Desierto ή το «χέρι της ερήμου», που αποτελεί δημιούργημα του Χιλιανού γλύπτη Mario Irarrazabal.

 

 

Καθαρόαιμη Υδροχόος,γεννημένη το 1991, γεμάτη τρέλα, δίψα για εξέλιξη, ενώ λατρεύω τους σκύλους και τα ταξίδια. Αν και πολυάσχολη, καθώς από την τοπογραφία πέρασα στη δημοσιογραφία και από εκεί στα ραδιόφωνα δεν έπαψα ποτέ να αγαπώ την αρθρογραφία....και αυτό συνεχίζω να κάνω....να ταξιδεύετε μέσα από τα άρθρα και τις σκέψεις μου. Have fun!!!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό