Λουγκάνο: η ιταλική πόλη της Ελβετίας

Λουγκάνο

Πριν από περίπου μια δεκαετία, σε ένα ταξίδι στο Μιλάνο, που είχα πάει με τους γονείς μου, επισκέφθηκα την Ελβετία και συγκεκριμένα το Λουγκάνο. Λόγω του νεαρού της ηλικίας μου δεν κατάλαβα πολλά πράγματα. Παρ΄όλα αυτά έχω ακόμη τις αναμνήσεις από αυτήν την ξεχωριστή ελβετική πόλη. Με λίγη βοήθεια και από το διαδίκτυο θα επιχειρήσω να σας παρουσιάσω έναν (κατά κόρον) χειμερινό προορισμό, αν και από πολλούς θεωρείται παντός καιρού.

Λουγκάνο

Πρωτίστως οφείλουμε να κατανοήσουμε τι εστί Ελβετία. Αυτό το μικρό σε έκταση κράτος, αλλά τόσο όμορφο από τουριστικής άποψης και τόσο επιτυχημένο οικονομικά και αναπτυξιακά. Βρίσκεται ανάμεσα από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία και Λιχτενστάιν και αριθμεί περίπου οκτώμισι εκατομμύρια κατοίκους. Πρωτεύουσά της. η Βέρνη. Αποτελείται από 26 καντόνια, δηλαδή διοικητικές υποδιαιρέσεις. Σημαντική πληροφορία αποτελεί η ύπαρξη τριών επίσημων γλωσσών (Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά), αναλόγως κάθε περιοχή με ποια χώρα συνορεύει.

Το Λουγκάνο

Λουγκάνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λουγκάνο, είναι μια τουριστική περιοχή στο καντόνι Τιτσίνο με επίσημη γλώσσα τα Ιταλικά. Συνορεύει φυσικά, με την Ιταλία και αποτελεί εύκολα προσβάσιμο προορισμό για τουρίστες που έχουν πάει στο Μιλάνο ή στο Κόμο, λόγω της κοντινής απόστασης.

Κορυφαίος, αν και περισσότερο, καλοκαιρινός προορισμός είναι η λίμνη του Λουγκάνο, που έλαβε την ονομασία της από την αντίστοιχη πόλη. Σε αυτήν διοργανώνονται εκδρομές με βάρκες, προκειμένου να γνωρίσετε καλύτερα τη λίμνη και τα αξιοθέατά της.

Λουγκάνο

Υπάρχει, επιπρόσθετα και η δυνατότητα, αν είστε φίλοι του ποδηλάτου και του mountain bike πιο συγκεκριμένα να ανακαλύψετε τα απέραντα βουνά, όπως το Monte San Salvatore ή το Monte Bre. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ποδηλατικών διαδρομών. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε όποιες είναι κοντά στις δικές σας δυνατότητες και προτιμήσεις.

Τα πάρκαΛουγκάνο

Εάν είστε λάτρεις των πάρκων, δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα πολλά πάρκα της Ελβετίας. Γενικότερα μια χώρα με τόσο πολύ πράσινο θα σας προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες σε ότι αφορά το κεφάλαιο «πάρκα»Λουγκάνο

Το πιο γνωστό είναι το Parco e Sentiero dell’Olivo, ένα πραγματικά μεσογειακό πάρκο, με πολλές ελιές και εξαιρετική θέα της λίμνης του Λουγκάνο. Ο επισκέπτης θα απολαύσει ένα παραμυθένιο τοπίο, το οποίο θα κατακλύζεται εκτός από δέντρα και λίμνη, από πάρα πολλά βουνά. Ένας ακόμα δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των πάρκων αποτελεί το Parco Ciani, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρείται ένα εκ των καλύτερων πάρκων της Ελβετίας. Όπως μας πληροφορεί η επίσημη τουριστική σελίδα του Λουγκάνο, το συγκεκριμένο πάρκο, αποτελεί την καρδιά του πράσινου στην Ελβετία. Οι τουρίστες έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία χαλάρωσης καθώς θα περπατούν ανάμεσα από πολλά αιωνόβια δέντρα, που το κατακλύζουν. Ακόμα ένα αξιοσημείωτο πάρκο είναι το San michele, το οποίο προσφέρει μια φανταστική θέα του Λουγκάνο. Στο εσωτερικό του συνδυάζει εξαιρετικούς τύπους αρχιτεκτονικής. Αυτά και άλλα πολλά πάρκα περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν.

Πολιτιστική ζωή

Για τους λάτρεις της ιστορίας και της κουλτούρας το Λουγκάνο διαθέτει πληθώρα μουσείων. Οι ενδιαφερόμενοι της τέχνης θα προτιμήσουν το Lugano Arte e Cultura που στοχεύει στην ανάδειξη των τεχνών και της κουλτούρας της πόλης. Ο χώρος συμπληρώνεται με ένα θέατρο και ένα μέρος συναυλιών.

Λουγκάνο

Το Swiss Customs αποτελεί ακόμα μια ενδιαφέρουσα επιλογή μουσείου, μέσα στο οποίο μεταξύ άλλων, θα ανακαλύψετε την ιστορία του τόπου.

Σημαντική ξενάγηση πολιτισμικού περιεχομένου αποτελεί η δωρεάν διαδρομή «Lugano through the eyes of an architect» η οποία όπως φαντάζεστε αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του μέρους. Είναι ένα ταξίδι στο κοντινό παρελθόν του εικοστού αιώνα, μέχρι και στο παρόν του εικοστού πρώτου. Η ξενάγηση κλείνει με μια παρουσίαση για τα μελλοντικά σχέδια.

Συμπεράσματα

Το Λουγκάνο είναι ένας προορισμός παντός καιρού. Το χειμώνα αποτυπώνεται η αυθεντική ομορφιά του. Το καλοκαίρι και την άνοιξη θα αγαπηθεί από τους φυσιολάτρες. Καθώς τα ταξίδια προς την Ιταλία αποτελούν εύκολο προορισμό και οικονομικά και βάσει απόστασης από την Ελλάδα, είναι μια πραγματική ευκαιρία να γνωρίσετε το Λουγκάνο. Θα έχετε συνδυάσει δύο χώρες σε ένα ταξίδι και θα απολαύσετε πραγματικά τη φύση που θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Είναι ένας προορισμός που απευθύνεται και σε οικογένειες και σε παρέες.

Λουγκάνο

Λουγκάνο

Λουγκάνο

Λουγκάνο

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στάθης Κουλούρης

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;