Λόγοι για να μείνεις σε hostel στο επόμενο ταξίδι σου

hostel

Τι αποτελεί το πιο πολυέξοδο κομμάτι των διακοπών; Άλλοι θα πουν το ταξίδι. Άλλοι θα ισχυριστούν ότι είναι οι διάφορες αγορές που θα κάνουν κατά τη διάρκεια. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι μπορεί και να είναι σε μεγάλο βαθμό το μέρος διαμονής. Ειδικά, σε περίπτωση που είστε άτομα της… τελευταίας στιγμής, η διαμονή σας σε ένα μέρος (όσο μεγάλη αναζήτηση και να πραγματοποιήσετε), θα σας κοστίσει αρκετά, άσχετα με την ποιότητα του καταλύματος. Μεγάλη εξαίρεση, όμως, αποτελούν τα hostel.

Στο παρόν άρθρο, δε θα ασχοληθούμε με το κατά πόσο ασφαλή είναι τα hostels. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους μύθους, πάνω στην ασφάλεια των hostels εδώ. Είναι ένα εξαιρετικό άρθρο, που όχι μόνο θα σας ενημερώσει πλήρως για τους μύθους περί κινδύνου και το πόσο αβάσιμοι είναι, αλλά απομυθοποιεί και άλλα αρνητικά στερεότυπα για τα συγκεκριμένου τύπου καταλύματα.

Τι είναι ένα hostel;

Ένα hostel είναι ένα κατάλυμα, που αποτελείται από πολλά δωμάτια. Εσείς, μοιράζεστε το δικό σας, μαζί με άλλους επισκέπτες. Επίσης υπάρχει προφανώς ρεσεψιόν, δωμάτια με κουζίνα, ή σαλόνι και τα κλασικά υπνοδωμάτια. Όλα τα παραπάνω, όπως και τα μπάνια είναι κοινόχρηστα. Στα περισσότερα hostels το μέρος που βρίσκονται η κουζίνα και το σαλόνι είναι διαφορετικό από τα δωμάτια με τις κουκέτες και εκεί συγκεντρώνονται όποιοι εκ των επισκεπτών επιθυμούν. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει και η επιλογή ανδρικών ή γυναικείων καταλυμάτων, για όσους επιθυμούν.hostels

Γιατί να επιλέξετε ένα hostel, λοιπόν;

Πρωτίστως, επειδή αποτελεί το πιο οικονομικό κατάλυμα, οποιαδήποτε στιγμή και να κρατηθεί. Συνήθως τα ξενοδοχεία, ή ακόμα και τα δωμάτια προς ενοικίαση (rooms to let), έχουν απαγορευτική τιμή, ειδικά για μα παρέα νέων ανθρώπων, φερειπείν φοιτητών. Ακόμα και αν η κράτηση πραγματοποιηθεί σχετικά νωρίς, σε περίπτωση που η περίοδος είναι τουριστική, σίγουρα δε θα ανακαλύψετε εύκολα μια προσιτή τιμή. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, αξιοσημείωτο είναι το ότι ακόμα και τα ποιοτικότερα hostels, συνήθως έχουν μακράν χαμηλότερες τιμές απ’ότι ένα ξενοδοχείο. Οπότε δε χρειάζεται να θυσιάσετε την ποιότητα για την τιμή, κάτι που θα κάνατε σε ένα ξενοδοχείο. Σίγουρα τα hostels δεν προορίζονται μόνο για επισκέπτες με χαμηλό budget, αλλά είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπρόσθετα, τα καταλυματα αυτά, αποτελούν μέρη, πάρα πολύ προσεγμένα. Για την ακρίβεια, οι χώροι είναι συνήθως ευρύχωροι και πάρα πολύ καθαροί, ενώ για την προσωπική σας ασφάλεια, κάποιοι κοινόχρηστοι χώροι παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα. Πολλά, έχουν την επιλογή να σας προσφέρουν σε οικονομικές τιμές κάποια ξενάγηση στην πόλη που επισκεφθήκατε και θα χαρούν να σας δώσουν συμβουλές.hostel

Το πιο σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε ένα hostel, πέραν από την τιμή, για εμένα είναι η κοινωνικότητα. Μέσα σε ένα χώρο με άλλα άτομα, θα βρείτε την ευκαιρία να γνωριστείτε με άλλες παρέες και να ανταλλάξετε απόψεις για το μέρος που βρίσκεστε. Το ενδιαφέρον αυτό, απογειώνεται, ειδικά στην περίπτωση που οι συγκάτοικοί σας είναι από το εξωτερικό. Όταν δύο πολιτισμοί συναντιούνται, σίγουρα έχουν πολλά να μοιραστούν. Η χαρά της επικοινωνίας, είναι άλλωστε, ένα κριτήριο που τα hostels, είναι δημοφιλή.

Γενικά τα hostels αποτελούν έναν εναλλακτικό χώρο διαμονής, από όσα είχαμε συνηθίσει. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι παρά την έλλειψη ιδιωτικότητας, δεν υπάρχει κάτι άλλο αρνητικό. Είναι κάτι διαφορετικό και συνάμα πολύ ενδιαφέρον. Η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα που προσφέρει, νικά τη μονοτονία ενός απλού ξενοδοχείου.

hostel

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στάθης Κουλούρης

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;