Λόγοι για να ταξιδέψεις.. τώρα!

 Γιατί να ταξιδέψεις; Γιατί να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο διασχίζοντας αμέτρητα χιλιόμετρα και αφήνοντας πίσω όλα σου τα οικεία και γνωστά πρόσωπα, καθώς θα λείπεις για μέρες, εβδομάδες, μήνες; Μέχρι και οι πιο γενναίες και τολμηρές ψυχές πολλές φορές διστάζουν να πάρουν την απόφαση για ένα μεγάλο ταξίδι, δίνοντας αναβολή μέχρι την επόμενη ευκαιρία. Και αν πηγαίνεις ακόμα σχολείο, δεν πρέπει να πείσεις μόνο τον εαυτό σου ότι πρέπει να ταξιδέψεις, αλλά και τους γονείς σου (καλή τύχη σε αυτό).

Το να ταξιδεύεις ακούγεται υπέροχο. Γιατί όμως τώρα; Παρακάτω βρίσκεται μια λίστα με 6 λόγους για τους οποίους πρέπει να ταξιδέψεις τώρα:

Η ζωή είναι μικρή

Ναι, είναι η πικρή αλήθεια. Ο θάνατος μπορεί να έρθει στον καθένα μας ανά πάσα στιγμή. Και όταν έρθει, θες να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις μετανιώσει για τίποτα στην ζωή σου. Γιατί τελικά αυτό είναι το νόημα της ύπαρξής μας. Να πραγματοποιήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Γι αυτό, αν το να ταξιδέψεις είναι στις προτεραιότητές σου, μην χάνεις χρόνο, ξεκίνα!

Το ταξίδι είναι εμπειρία

Σίγουρα, το να διαβάζεις βιβλία σου παρέχει μία τεράστια γκάμα γνώσεων, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Από την άλλη, ένα ταξίδι σε διδάσκει μέσω της εμπειρίας, και η εμπερία είναι ο καλύτερος δάσκαλος απ’ όλους. Πείτε μου έναν καλύτερο τρόπο να μάθει κανείς ιστορία, από το να βλέπει αρχαία μνημεία ή να κάνει πεζοπορία σε διάφορες σπουδαίες τοποθεσίες; Αυτό δίνει και τόση μεγάλη αξία σε ένα ταξίδι: το ότι ελευθερώνεις το μυαλό σου και ανοίγεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια περιπέτεια ζούμε όλοι!

Τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς λίγη τρέλα μέσα; Όταν ταξιδεύεις, απομακρύνεσαι από τα συνηθισμένα και δοκιμάζεις νέες δραστηριότητες και εμπειρίες. Ποιος δεν θα ήθελε, ύστερα από χρόνια, να διηγείται στα παιδιά ή στα εγγόνια του συναρπαστικές ιστορίες από περιπέτειες που συμμετείχε; Περιπέτειες, που αν δεν είχε ταξιδέψει, μπορεί να μην είχε βιώσει ποτέ του. Γι αυτό, λοιπόν, μην φοβάσαι και δοκίμασε νέα πράγματα. Μόνο καλύτερο μπορούν να σε κάνουν!

Και με την δουλειά, τι θα κάνω;

Ακόμα και αν κάποιοι δεν το γνωρίζουν, το να ταξιδέψεις σε διαφορετικούς προορισμούς μπορεί να σε βοηθήσει και στην επαγγελματική σου καριέρα. Αν σπουδάζεις ιατρική, τι καλύτερο από τον εθελοντισμό σε μια κλινική σε μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες; Μπορεί απλά να θες να έχεις κάποιο οικονομικό κέρδος, γιατί να μην το κάνεις στο εξωτερικό; Δουλειές για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορούν με την σειρά τους να χρησιμεύσουν στην πραγματοποίηση ενός ταξιδιού μεγάλης διάρκειας, καθώς διευκολύνουν την όλη διαδικασία με ένα έξτρα εισόδημα.

Τελικά, εσύ ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πολλές φορές δεν ξέρουν τι πραγματικά τους αρέσει ή τι θέλουν να κάνουν με την ζωή τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τους τριγύρω και να κλείνονται στον εαυτό τους. Το να ταξιδέψεις σε κάποιο μέρος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι ο αληθινός εαυτός σου και να καταλάβεις τι πραγματικά έχει αξία για σένα.

Νέοι άνθρωποι, νέες γλώσσες, νέοι πολιτισμοί

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των ανθρώπων σε σχέση με τα άλλα ζώα είναι η δυνατότητα διαρκής αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας. Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, μπορείς να επικοινωνήσεις με ντόπιους, να μάθεις τον τρόπο σκέψης τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ζουν, όπως επίσης και τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους. Που ξέρεις, μπορεί και στο τέλος να καταλήξεις να μαθαίνεις και μια νέα γλώσσα!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;