Λίμνη Κερκίνη: Μία διαφορετική εκδρομή

 Η Λίμνη Κερκίνη, μία τεχνητή λίμνη του νομού Σερρών στην Μακεδονία είναι ένα τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιδείξει η Ελλάδα, μία χώρα διεθνώς γνωστή κυρίως για τα πανέμορφα νησιά της. Ωστόσο, η ομορφιά της δεν βρίσκεται μόνο εκεί. Εντυπωσιακά βουνά, δάση, λίμνες και πεδιάδες είναι μόνο μερικά από τα στολίδια μιας χώρας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες.. Περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και βουνά, η Κερκίνη είναι ένας μαγευτικός, τεχνητός υδροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά και ξεχωριστά είδη ζώων και βλάστησης, ενώ οι κοντινές εκδρομές που μπορείς να κάνεις είναι πολυάριθμες.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, εκεί;

Βαρκάδα και bird watching

Λίμνη Κερκίνη

Νόμος. Δεν μπορείς να πας στην Κερκίνη χωρίς να απολαύσεις μία βαρκάδα στα ήρεμα νερά της λίμνης και να παρατηρήσεις τα αμέτρητα είδη πτηνών, καθώς και νεροβούβαλα, τα οποία συχνάζουν στις όχθες της. Η βαρκάδα διαρκεί περίπου 1 ώρα και κατά την διάρκειά της θα μάθεις και θα δεις τα χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών ειδών ζώων, αλλά και θα έρθεις σε επαφή με την ιστορία της περιοχής και των κατοίκων της. Αν δε, έχεις και φωτογραφική κάμερα, η 1 αυτή ώρα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βυρώνεια

Λίμνη Κερκίνη

Μόλις 5 χλμ. μακριά από το χωριό της Κερκίνης βρίσκεται η Βυρώνεια, μέρος με σπουδαία ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, στο σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ με τον Ελευθέριο Βενιζέλο υπέγραψαν την ανακωχή με την Βουλγαρία μετά την νίκη της Ελλάδας στον  Β’ Βαλκανικό Πόλεμο. Σε ελάχιστη απόσταση από τον σταθμό βρίσκεται το Δημοτικό Ενυδρείο της Βυρώνειας, στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει ιδιαίτερα είδη ψαριών και ερπετών.

Άνω Πορόια

Λίμνη Κερκίνη

Το χωριό αυτό εντοπίζεται πάνω από την Λίμνη Κερκίνη στους πρόποδες του βουνού Μπέλες. Πρόκειται για ένα από τα πιο τουριστικά μέρη γύρω από την Κερκίνη, καθώς, λόγω του ξηρού κλίματος και του φυσικού περιβάλλοντος, η Άνω Πορόια αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Εκεί μπορείς να κάνεις ιππασία, ορειβασία και πεζοπορία μέσα στο δάσος, ενώ πριν φύγεις μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την πέστροφα της περιοχής, της οποίας η γεύση πραγματικά θα σε αφήσει άφωνο.

Κοντινές εκδρομές :

Οχυρό Ρούπελ

Λίμνη Κερκίνη

Το οχυρό του Ρούπελ, περίπου 45 λεπτά μακριά από την Κερκίνη, αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα ηρωισμού και ανδρείας των Ελλήνων που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα τους. Ήταν ένα από τα ελάχιστα τελευταία οχυρά που αντιστάθηκαν στην εισβολή των Γερμανών κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το οχυρό παραδόθηκε την 10η Απριλίου 1941 ύστερα από συνθηκολόγηση με την Γερμανία, ενώ την προηγούμενη μέρα, ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος είπε την ιστορική φράση “Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται”, όταν του ζητήθηκε η παράδοση του οχυρού από τον εχθρό. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι ένα ακριτικό φυλάκιο, όμως η λαμπρή ιστορία του το έχει μετατρέψει σε τουριστικό αξιοθέατο.

Λουτρά Αγκίστρου

Λίμνη Κερκίνη

Τα Ιαματικά Λουτρά του Αγκίστρου βρίσκονται μόλις μία ώρα από την Λίμνη Κερκίνη, μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το βυζαντινό αυτό χαμάμ χρονολογείται στο 950 μ.Χ. και θεωρείται ένα πραγματικό πολιτισμικό μνημείο. Η θερμοκρασία μέσα στα λουτρά είναι στους 40,5 βαθμούς και τα νερά είναι ιδανικά για ανθρώπους με αρθροπάθειες. Πρόκειται για ένα απολαυστικό φυσικό υδρομασάζ, σε ένα σκηνικό που συμπληρώνουν οι πυκνοί υδρατμοί και η ατμόσφαιρα της ηρεμίας και χαλάρωσης.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;