Καρναβάλι στη Βενετία!

Καθώς πλησιάζει μια αγαπημένη περίοδος της ελληνικής μας παράδοσης, η περίοδος του καρναβαλιού, όλοι, μικροί και μεγάλοι, ψάχνουν με ιδιαίτερο ζήλο και προσοχή, όχι μόνο τι θα ντυθούνε φέτος, αλλά και σε ποιο μέρος θα ξεδιπλώσουν την τρέλα τους μαζί με τους υπόλοιπους καρναβαλιστές.  Όμως, το να βρει κανείς στολή είναι σχετικά εύκολο.  Το να διαλλέξεις  ποια παρέλαση θα ακολουθήσεις φέτος, φαίνεται λίγο πιο δύσκολο. Οι επιλογές στη χώρα μας είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες. Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Κοζάνη άντε και η Νάουσα.

Τι θα λέγατε, όμως, αν ξέρατε ότι με τα ίδια χρήματα που θα ξοδεύατε για να συμμετάσχετε σε μια από αυτές τις παρελάσεις, να ταξιδέψετε ώς εκεί και να κλείσετε και κάποιο δωμάτιο, θα μπορούσατε να κάνετε τη διαφορά και να πάτε, όχι πολύ μακρυά, στη γειτονική Ιταλία; Πολύ σωστά διαβάσατε.  Το φημισμένο καρναβάλι της Βενετίας δεν είναι τόσο οικονομικά απρόσιτο όσο πιστεύετε και η εμπειρία θα σας συναρπάσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή, το καρναβάλι της Βενετίας ξεκίνησε ως εορτασμός μια μεγάλης νίκης το 1162 και από τότε έχει καθιερωθεί.  Κάθε χρόνο, λοιπόν, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση της πόλη φορώντας ( τι άλλο), τις πανέμορφες, μοναδικές εκείνες μάσκες και τα περίτεχνα κοστούμια. Οι πρωτότυπες αυτές μάσκες κατασκευάζονται από δέρμα, πορσελάνη, γύψο ή φύλλα χρυσού και όλες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι. Οι στολές έχουν κάθε χρόνο διαφορετικό θέμα, αλλά ποτέ δεν χάνουν την αίγλη και την ομορφιά τους.

 

Το φετινό καρναβάλι ξεκινάει στις 11 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται στις 28 με την τελικά μεγάλη παρέλαση. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να μείνετε στη Βενετία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να την επισκεφτείτε, έστω το τελευταίο τετραήμερο. Άλλωστε, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι θα βρίσκεστε σε μια από τις πιο όμορφες και ρομανικές πόλεις του κόσμου. Μετά την παρέλαση, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με τις γόνδολες, να περπατήσετε τη γέφυρα του Ριάλτο και να επισκεφτείτε το μεγαλοπρεπές παλάτι των Δόγηδων.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, τολμήστε κάτι διαφορετικό και δείτε μια διαφορετική όψη του καρναβαλιού, πέρα από τα ελληνικά πρότυπα!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρια Καρυπιδου

Αριστούχος απόφοιτος του Hogwarts, πιστή ακόλουθος της Khaleesi, μόνιμη κάτοικος Gotham City,control freak και μελλοντική πλανητάρχης. Έχω ταλέντο στο να υποτιμάω τον εαυτό μου και να γελοιοποιώ αμήχανες καταστάσεις. Σε μικρή ηλικία ανακάλυψα ότι γίνομαι πιο κατανοητή όταν τυπώνω λέξεις, παρά όταν τις προφέρω. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ελάχιστα είδη βιώσιμης μαγείας σε αυτόν τον κόσμο. Η συγγραφή είναι μία από αυτά τα είδη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;