Ηostels: καταρρίπτοντας τους επτά μεγαλύτερους μύθους

Τα hostels αποτελούν φρέσκους χώρους, με στόχο να παρέχουν προνόμια στους πελάτες τους σε προσιτή τιμή και να δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον ανταλλάσσοντας εμπειρίες και δημιουργώντας αναμνήσεις. Αν δεν έχετε μείνει σε hostel, τότε ίσως η γνώμη σας να μη σχετίζεται με την πραγματικότητα και να υπάρχουν ορισμένες παρανοήσεις.

hostels

Tα hostels είναι μόνο για ταξιδιώτες με μικρό budget

Τα hostels σήμερα απευθύνονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, προσφέροντας επιλογές για κάθε τσέπη χωρίς όμως αυτές να είναι εξωφρενικές. Τα hostels αποτελούν χώρους συγκέντρωσης κυρίως των ταξιδιωτών και όχι των τουριστών, με αποτέλεσμα να παρέχονται σε αυτούς συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως τοπικά εμπνευσμένη κουζίνα, bars και προσεκτικά σχεδιασμένους κοινούς χώρους.

Είναι κατάλληλα μόνο για τους νέους

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιωτών είναι νέα άτομα που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο ταξιδεύοντας, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα απολύτως όριο ηλικίας. Τα hostels δεν είναι χώροι που διοργανώνονται πάρτι όλη μέρα κάθε μέρα -βέβαια υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, αλλά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Η μόνη προϋπόθεση για να μείνουν όσοι διανύουν την πέμπτη τους δεκαετία είναι να είναι φιλικοί, κοινωνικοί  και να αγαπούν τα ταξίδια και την περιπέτεια.

hostels

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα hostels εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τα προσωπικά σας αντικείμενα όσο και για την προσωπική σας ασφάλεια

Σχεδόν σε όλα τα hostels υπάρχει ασφάλεια όλο το 24ωρο και για τα προσωπικά σας αντικείμενα διατίθενται στους κοιτώνες ερμάρια που κλειδώνουν. Πολλοί από τους επισκέπτες ταξιδεύουν μόνοι για αρκετό καιρό και επομένως έχουν μαζί τους αρκετά χρήματα. Αυτοσκοπός τους δεν αποτελεί να κλέψουν κάποιο, αλλά επικεντρώνονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συντροφικότητα, οργανικά στοιχεία της φιλοσοφίας των hostels.

Τα hostels δεν προσφέρουν άνετη διαμονή 

Τα περισσότερα hostels διαθέτουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και χρήση υπολογιστών, guide tour στην περιοχή και κοντινές εξορμήσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία. Επιπλέον, τα περισσότερα παρέχουν ικανοποιητικό πρωινό για να αρχίσεις τη μέρα σου και και δωρεάν χρήση της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας, για να φτιάξετε εκεί τα γεύματά σας. Στις παροχές περιλαμβάνονται η καθημερινή καθαριότητα του δωματίου και η χρήση πλυντηρίου για όσους ταξιδεύουν καιρό.

hostels

Τα hostels απευθύνονται μόνο σε μεμονωμένους ταξιδιώτες ή παρέες φίλων και δεν ενδείκνυνται για ζευγάρια ή οικογένειες.

Αν και όντως κατά κύριο λόγο τα hostels επιλέγονται από solo travellers, αυτό δεν αποτρέπει ζευγάρια και οικογένειες να μείνουν σε αυτά. Συνήθως προσφέρονται ιδιωτικά δωμάτια για ζευγάρια και οικογένειες σε πιο αυξημένη τιμή. Οι κοινοί χώροι έχουν σχεδιαστεί προσεχτικά, ώστε να ενθαρρύνουν τη γνωριμία και τη συζήτηση μεταξύ των ταξιδιωτών. Έτσι πληροφορούνται για τον πολιτισμό της χώρας, ανταλλάσσοντας τις γνώμες και τις ευχάριστες εμπειρίες τους στην περιοχή.

hostels

Τα hostels είναι βρώμικα

Αναμφισβήτητα το πιο άστοχο επιχείρημα όσων κατακρίνουν τα hostels. Ένα βρώμικο δωμάτιο είναι θέμα της διεύθυνσης του καταλύματος και όπως είναι δυνατό να συναντήσετε ένα βρώμικο ξενοδοχείο έτσι πιθανόν να μείνετε σε ένα βρώμικο hostel. Πιθανότατα, όμως, να μείνετε σε hostels αστραφτερά, που μοσχομυρίζουν καθαριότητα και αποτελούν τα καλύτερα πρότυπα καθαριότητας.

hostels

Δε θα κοιμηθείτε καλά με αποτέλεσμα να είστε κουρασμένοι την επόμενη ημέρα

Όταν κοιμάστε σε ένα δωμάτιο με άλλα πέντε ή άλλα έντεκα άτομα, ο αριθμός των παραγόντων που επηρεάζει τον ύπνο σας αυξάνεται κατά πολύ. Ο τύπος στο κρεβάτι από κάτω μπορεί να ροχαλίζει δυνατά, η παρέα των κοριτσιών μπορεί να επιστρέψει μεθυσμένη κάνοντας πολλή φασαρία ή το ζευγάρι δίπλα σας μπορεί να σέρνει τις βαλίτσες του στις 5:00 π.μ. για να προλάβει την πρωινή του πτήση. Ωστόσο, οι περισσότεροι ταξιδιώτες γνωρίζουν τους άγραφους κανόνες και σέβονται τους προσωρινούς συγκατοίκους τους. Πάραυτα, για να αποφύγετε τη φασαρία και την ενόχληση φροντίστε να έχετε μαζί σας ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου και θα είστε ξεκούραστοι κάθε πρωί.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βενετία Καψογεώργη

Ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και σπουδάζει Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για τα πάντα, αλλά προτιμά να γράφει και να συζητά κυρίως για αυτά που της αρέσουν περισσότερο από όλα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;