Ίμπιζα: Tο «λευκό» νησί της Μεσογείου με τους ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης

Ίμπιζα: Tο «λευκό» νησί της Μεσογείου με τους ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης
Πηγή εικόνας: tripadvisor.com.gr

Καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει, οι περισσότεροι σιγά σιγά οργανώνουν και προγραμματίζουν τις άδειές τους από τις εργασίες τους.  Μερικοί θα επιλέξουν να περάσουν τις ημέρες της άδειάς τους στον τόπο καταγωγής τους. Άλλοι μπορεί να θελήσουν να ταξιδέψουν σε κάποιο νησί ή βουνό της Ελλάδας. Άλλωστε, η χώρα μας φημίζεται για τις ομορφιές που διαθέτει. Καταπράσινα τοπία, με πλούσια βλάστηση και καθαρές γαλανές θάλασσες. Υπάρχει, όμως, και μια κατηγορία ανθρώπων που θα νιώσει την ανάγκη να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Αναμφίβολα, ένα ταξίδι στο εξωτερικό απαιτεί μεγαλύτερη οργάνωση. Πάντα υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα στο μυαλό του υποψήφιου επισκέπτη σε μια χώρα, όπως: διαβατήριο ή ταυτότητα, ευρώ ή μετατροπή συναλλάγματος, πιθανόν κάποιο εμβόλιο για προστασία από κάποια νόσο και άλλα. Τις περισσότερες φορές, εάν π.χ. στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι και ταξιδέψουμε σε κάποια άλλη χώρα, θα μεριμνήσουμε ώστε να απολαύσουμε κι εκεί τη θάλασσα και τον ήλιο. Στο σημερινό άρθρο, θα «ταξιδέψουμε» στην Ίμπιζα: το «λευκό» νησί της Μεσογείου με τους ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης που σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Πού βρίσκεται η Ίμπιζα

Η Ίμπιζα βρίσκεται στη χώρα της Ισπανίας. «Βρέχεται» από την Μεσόγειο θάλασσα και συγκεκριμένα βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των  Βαλεαρίδων νήσων. Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών γνωστό και ως Πιτυούσες.

Πότε και πώς θα πάω στην Ίμπιζα

Οι ιδανικοί μήνες για να πραγματοποιήσει κανείς ένα ταξίδι στην Ίμπιζα είναι οι καλοκαιρινοί. Πιο συγκεκριμένα, από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο το νησί κατακλύζεται από τουρίστες. Η απάντηση στο πώς να πάτε είναι με αεροπλάνο. Είτε βρίσκεστε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πτήσεις για το κοσμοπολίτικο «λευκό» νησί. Οι τιμές εισιτηρίων, αν προνοήσετε εγκαίρως είναι αρκετά οικονομικές.

Ίμπιζα
Πηγή εικόνας: ibizaisland.info

Διαμονή

Οι επιλογές είναι πολυάριθμες. Αν θέλετε μπορείτε να μείνετε σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης, να ψάξετε για ένα airbnb.

Τι νόμισμα θα χρειαστώ για τις συναλλαγές μου

Η Ίμπιζα, όπως αναφέρθηκε, ανήκει στη χώρα της Ισπανίας. Η Ισπανία είναι μια από τις 27 πλέον (ήταν 28, αλλά η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε, φαινόμενο Brexit) που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ζώνη του ευρώ. Ήδη από το 1999, η Ισπανία χρησιμοποιεί το ενιαίο νόμισμα (ευρώ). Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια μετατροπή σε συνάλλαγμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κάρτα σας για ηλεκτρονικές πληρωμές, αν ταξιδέψετε καλοκαίρι που έχει πολύ κόσμο, ώστε να μην κινδυνεύετε με μετρητά πάνω σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια γλώσσα μιλάνε στην Ίμπιζα

Η κύρια γλώσσα στην Ίμπιζα είναι τα Ισπανικά. Από τη στιγμή, όμως, που πρόκειται για ένα νησί με τόσο έντονο τουριστικό ενδιαφέρον οι κάτοικοί της γνωρίζουν Αγγλικά. Οπότε η επικοινωνία σας δεν θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για την επίσκεψη και την διαμονή σας στο νησί  των Βαλεαρίδων νήσων.

Ίμπιζα
Πηγή εικόνας: dailystar.co.uk

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα

Οι δείκτες του ρολογιού στην Ίμπιζα είναι μια ώρα πίσω συγκριτικά με της Ελλάδας. Άρα, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο θέμα με την προσαρμογή, τη διαμονή και την επιστροφή σας.

Ίμπιζα & UNESCO

Η Ίμπιζα χωρίζεται στην παλιά και στη νέα πόλη. Η παλιά πόλη έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Κάποιος που θα βρεθεί στην Ίμπιζα θα εντυπωσιαστεί από την άψογη αρχιτεκτονική που έχει πινελιές από την Μεσόγειο. Σαν νησί, γενικά, η Ίμπιζα είναι ευρέως γνωστή για τις ονειρικές της παραλίες. Βγαλμένες σαν από όνειρο κοσμούν διακριτικά κάθε γωνιά του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία του νησιού οφείλεται στις παραλίες που φαντάζουν ειδυλλιακές σε συνδυασμό με την χρυσαφένια άμμο. Γι’αυτό είναι γνωστή και με το προσωνύμιο το λευκό νησί.

Ίμπιζα
Πηγή εικόνας: primaholidays.gr

Οι παραλίες

Η Ίμπιζα αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό πολλών ανθρώπων. Γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό είναι οι παραλίες που διαθέτει. Υπάρχουν, στην κυριολεξία, αμέτρητες παραλίες έτοιμες να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Στην δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται η παραλία Cala D’Hort με τον βράχο Es Vedra ύψους 400 μέτρων να δεσπόζει επιβλητικά στον μακρινό ορίζοντα.

Ίμπιζα
Πηγή εικόνας: guidetourisme.org

Μια άλλη επιλογή, είναι η παραλία Playa d’en Bossa που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ίμπιζα. Ακριβώς απέναντι από την Playa d’en Bossa βρίσκεται το σύμπλεγμα νησιών Malvinas. Επειδή υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του, δεν γίνεται να γίνει εκτενής αναφορά σε όλες. Αν όμως βρεθείτε στο χωριό Santa Eulalia, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τις παραλίες Playa de Santa Eulalia, Cala Blanca και Es Canar.

Ίμπιζα
Πηγή εικόνας: holidaydeals4you.co.uk Παραλία Playa d’en Bossa

Νυχτερινή διασκέδαση

Όποιος έχει παρακολουθήσει τη σειρά Στο Παρά Πέντε, σίγουρα θυμάται τις δύο γιαγιάδες Θεοπούλα & Σοφία που ήθελαν όσο τίποτα να ταξιδέψουν στην Ίμπιζα. Ένας από τους λόγους που το επιθυμούσαν τόσο έντονα ήταν η διασκέδαση για την οποία φημίζεται το νησί. Γενικά, πρόκειται για  ένα νησί που κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης. Γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο clubs εδρεύουν εκεί και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κάθε χρόνο. Στις γειτονιές Carrer de Barcelona και Garrer de Garijo Cipriano, θα μπορέσετε να αναζητήσετε και να βρείτε το μαγαζί που θα διασκεδάσετε. Καλύπτει όλα τα γούστα για μουσική, οπότε όλοι μένουν ικανοποιημένοι. Τα πιο διάσημα clubs είναι το Amnesia και το Pacha. Την καλοκαιρινή περίοδο καθημερινά οργανώνονται πολλά πάρτι. Το αρνητικό είναι ότι επειδή πρόκειται για έναν πολύ δημοφιλή προορισμό και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης.

Νυχτερινή ζωή
Πηγή εικόνας: ibiza-spotlight.com

Φαγητό στην Ίμπιζα

Από την στιγμή που θα βρίσκεστε στην Ισπανία, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή τους παέγια. Επίσης, στην Ισπανία έχουν εξαιρετικά τοπικά κρασιά. Τι καλύτερο από το να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί; Αν είστε λάτρεις του γλυκού, τότε ένα ιδιαίτερο τοπικό έδεσμα που μοιάζει με τάρτα και απαρτίζεται από τυρί και μέντα, σας περιμένει να το απολαύσετε.

Παέγια
Πηγή εικόνας: ibizasunapartments.com

Αξιοθέατα που μπορείς να δεις στην Ίμπιζα

Εκτός από τις αμέτρητες παραλίες που υπάρχουν στο νησί και τα δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο clubs για νυχτερινή διασκέδαση, η Ίμπιζα έχει κι άλλη μια ιδιαίτερη πτυχή για να γνωρίσετε. Για τους λάτρεις της, ιστορίας και συγκεκριμένα για όσους έχουν μια αδυναμία παραπάνω στη Ρωμαϊκή ιστορία, το Dalt Vila θα αποτελέσει έναν επίγειο παράδεισο. Διασχίζοντας την παλιά πόλη και ανηφορίζοντας θα ξεπροβάλλει μπροστά σας χτισμένο αμφιθεατρικά το κάστρο Dalt Vila. Επίσης, αρχοντικά που χρονολογούνται στον Μεσαίωνα, όπως ο μεγαλεπίβολος Καθεδρικός Ναός, σίγουρα θα σας «μαγνητίσουν». Από μουσεία, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Madina Yabisa. Σημαντικό χώρο επίσκεψης, τέλος, αποτελεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Dalt vila
Πηγή εικόνας: introducingibiza.com

Στο παρόν άρθρο έγινε μια αναφορά στην Ίμπιζα, το «λευκό» νησί της Μεσογείου με την ξέφρενη διασκέδαση. Είναι το νησί που θα περάσετε μαγικές διακοπές. Θα μπορέσετε να συνδυάσετε διασκέδαση και ιστορία, χωρίς το ένα να αποκλείει ή να περιθωριοποιεί το άλλο.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • Ίμπιζα-Ισπανία. Ανακτήθηκε από : https://www.18-24.gr/el/destinations/ibiza (τελευταία πρόσβαση 04.06.2020)
  • Ίμπιζα . Ανακτήθηκε από : https://www.touristorama.com/%CE%8A%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B6%CE%B1 (τελευταία πρόσβαση 04.06.2020)
  • Ίμπιζα: Αξέχαστο ταξίδι στο «Λευκό Νησί». Ανακτήθηκε από : https://www.zougla.gr/taxidia/travel-world/article/impiza-aksexasto-taksidi-sto-lefko-nisi (τελευταία πρόσβαση 04.06.2020)
  • Next top travel: Ίμπιζα- Τα μέρη , οι γεύσεις , η ομορφιά! Ανακτήθηκε από : https://parallaximag.gr/taxidi/next-top-travel-impiza-ta-meri-oi-gefseis-omorfia (τελευταία πρόσβαση 04.06.2020)

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;