Γιορτινά γεύματα: 4 ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης σας υποδέχονται τις γιορτές

Θεσσαλονίκη, Γιορτινά Γεύματα

«Θεσσαλονίκη μάγισσα τραβάς σαν τον μαγνήτη» τραγούδησε ο Δημήτρης Μητροπάνος σε στίχους του Η.Ηλιόπουλου και μουσική του Γ. Ζαμπέτα και όχι άδικα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη, πόσο μάλλον όταν στολίζεται και ο κόσμος νιώθει τη μαγεία των Χριστουγέννων. Για όσους την επισκεφτούν ή σκέφτονται να μη φύγουν, τέσσερα ξενοδοχεία της πόλης σας υποδέχονται τις γιορτές.

1. Μακεδονία Παλλάς

Το χριστουγεννιάτικο αλλά και πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, το συνθέτουν τα εξής στοιχεία: εκλεπτυσμένα πιάτα, άψογο σέρβις, όμορφη διακόσμηση και ποιοτικό κρασί. Όταν αυτά συνδυάζονται με θέα τον Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις κράτηση στο πιο φημισμένο ξενοδοχείο της πόλης.

 

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 

Το προσεγμένο μενού του executive chef  Σωτήρη Ευαγγέλου θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Σε συνδυασμό με την αγγελική φωνή της Έφης Σιαμάντα, σε ελληνικές και ξένες επιτυχίες με τη συνοδεία πιάνου θα κάνει την παραμονή Χριστουγέννων αξέχαστη.

Μενού

  • Ταρτάρ από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι με passion fruit, αυγοτάραχο και χαβιάρι beluga
  • Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με κάστανα, κρουτόν φουά γκρα και καραβίδα
  • Ανοικτό ραβιόλι, πάπια κονφί με άγρια μανιτάρια, αυγό ποσέ, αυθεντικό gravy με εσπεριδοειδή και πράσινο πιπέρι
  • Πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα, κουκουνάρι, γλυκοπατάτες, λαχανικά και σάλτσα cranberry
    ή
  • Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, με Ινδικά μπαχαρικά “vadouvan”, κρέμα πατάτας με σελινόριζα, πράσινα μήλα με Calvados & σταφίδες
  • Κροκάν σοκολάτας και κρεμ μπρουλέ βανίλιας με κάστανο και καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Καφές ή Τσάι
  • Χριστουγεννιάτικες γλυκές λιχουδιές

Τιμές

Η τιμή ανά άτομο στοιχίζει 90 ευρώ. (Να σημειώσουμε ότι διατίθεται μενού για vegeterians)

Advertisement

Το παιδικό μενού κοστίζει 45 ευρώ.

 

Ανήμερα Χριστουγέννων:

Την ημέρα των Χριστουγέννων, το Μακεδονία Παλλάς φροντίζει για το μεσημεριανό σας γεύμα με ένα πλούσιο μπουφέ που θα σας συναρπάσει.

(ώρα προσέλευσης 13:00 έως 16:30) 

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο είναι 70 ευρώ.

Take away menu:

Φέτος, το Μακεδονία Παλλάς σας ετοιμάζει το εορταστικό σας τραπέζι ώστε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα γεύμα πέντε αστέρων.

Το μενού περιλαμβάνει: πατροπαράδοτη ψητή γεμιστή γαλοπούλα 5 κιλών και συνοδευτικές γαρνιτούρες (γέμιση γαλοπούλας, baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, φρέσκα καλαμπόκια, φρέσκα baby καρότα, φουντίτσες μπρόκολου, πράσινα σπαράγγια), με συνοδευτικές σάλτσες (αυθεντικό gravy από τον ζωμό της γαλοπούλα και σάλτσα cranberry).

Η τιμή του μενού είναι 145 ευρώ (οι μερίδες είναι για 8 άτομα)

Το επιδόρπιο χρεώνεται επιπλέον (30 ευρώ) και είναι Χριστουγεννιάτικοι κορμοί (κορμός σοκολάτας ή κορμός κάστανο).

(*Να σημειώσουμε ότι το μενού θα το πάρετε από το ξενοδοχείο)

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς:

Η πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου χρόνου και τι καλύτερο από το να ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό γαστρονομικό μενού συνοδεία τραγουδιών από τη Σοφία Βόσσου ..

Μενού
  • Κρέμα από καλαμάρι και ο μπακαλιάρος με τα αυγά του, φρεσκοψημένα κρουτόν χαρουπιού με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού
  • Κοχύλια Saint Jacques, καρπάτσιο μαύρης τρούφας, ζελέ από μανταρίνι και χυμό μήλου
  • Πεσκανδρίτσα, μενταγιόν αστακού με καπνιστή σελινόριζα και κρέμα από γλυκό μαύρο σκόρδο κονφί
  • Γρανίτα γιαούρτι και μαύρα μούρα στον χυμό τους
  • Black Angus τουρνεντό με φουά γκρα και γλάσο Βουργουνδίας, λευκά σπαράγγια με σαγκουίνι
  • Λευκή σοκολάτα με τόνκα, μαρμελάδα από φράουλες και ζελέ Dom Perignon
  • Καφές ή Τσάι
  • Πρωτοχρονιάτικες γλυκές λιχουδιές

 Τιμές:

Advertisement

Η τιμή ανά άτομο είναι 140 ευρώ.  (Διατίθεται μενού για vegeterians)

Το παιδικό μενού κοστίζει 70 ευρώ.

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς:

Την πρώτη μέρα του έτους, θα γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Ο μεσημεριανός μπουφές ανοίγει 13.00 μέχρι 16.30.

 Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο είναι στα 70 ευρώ.

-Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2310-897197 ή μπείτε στη σελίδα του ξενοδοχείου για on-line κρατήσεις  http://makedoniapalace.com/el/

2.Electra Palace Hotel

Electra Palace Hotel, Γιορτινά Γεύματα

Τι καλύτερο από το να περάσεις τις γιορτές έχοντας στο πιάτο την πλατεία Αριστοτέλους; Το Electra Palace, με την μεγαλοπρεπή και αριστοκρατική του όψη αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της Θεσσαλονίκης.

 Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 

Γιορτάστε τη παραμονή των Χριστουγέννων με θέα την πιο όμορφη πλατεία και τη θάλασσα, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το γιορτινό μενού, σίγουρα θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μενού

AMUSE BOUCHE
Κρέμα κολοκύθας με άρωμα σαφράν και
φρέσκα μανιτάρια ενόκι
Σούπα αγκινάρα Ιερουσαλήμ με τραγανά μανιτάρια
και χώμα guanciale
STARTER
Καραβίδα ψητή πάνω σε κρέμα μαύρης ελιάς
MIDDLE COURSE
Ραβιόλι γεμιστό με ξινομυζήθρα, τρούφα και αφρό τομάτας
SORBET
Λεμόνι – Βασιλικό
MAIN COURSE
Στήθος πάπιας με πουρέ βατόμουρο, χώμα και ζελέ πορτοκαλιού,
λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα σταφυλιού
DESSERT
Σοκολάτα σε πέντε υφές

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Advertisement

Το παιδικό μενού κοστίζει 30 ευρώ (για ηλικίες από 4 έως 12 ετών)

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς:

Το προσωπικό του ξενοδοχείου με την άριστη εξυπηρέτηση, τα γκουρμέ γεύματα που ετοίμασαν και η συνοδεία live μουσικής, θα κάνουν την παραμονή Πρωτοχρονιάς να θυμίζει παραμύθι.

Μενού:

AMUSE BOUCHE
Μπισκουί από μελάνι χταποδιού με κρέμα
λεβάντας και χαβιάρι οξύρρυγχου
PRE-STARTER
Σούπα γλυκοπατάτας με χτένια σοτέ,
crème fraiche και φουντουκέλαιο
STARTER
Καπνιστός σολομός με τραγανά σπαράγγια,
φρέσκα καπαρόμηλα και κρέμα από χρένo
MIDDLE COURSE
Χοιρινή πανσέτα με ρυζόγαλο κολοκύθας,
ψητά κάστανα και σάλτσα κόκκινου κρασιού Pinot noir
SORBET
Μανταρίνι
MAIN COURSE
Eλάφι sous vide με σάλτσα πιπεριού,
φρούτα σε διάφορες υφές και λαχανικά
DESSERT
Σοκολάτα πορτοκάλι με καρπό Τόνγκα
Καφές φίλτρου, Λικέρ μαστίχα & Βασιλόπιτα

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 130 ευρώ.

Το παιδικό μενού κοστίζει 65 ευρώ (για ηλικίες από 4 έως 12 ετών)

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς:

Από τις 5:00 έως τις 10:30 του νέου έτους διατίθεται πρωινό. Ένας εντυπωσιακός μπουφές  σας περιμένει (13,00- 16,00) για να κάνει το γεύμα σας μια αξέχαστη εμπειρία.

-Για κρατήσεις ή πληροφορίες καλέστε στο 2310- 294040 ή στο e-mail : fb1@electrahotels.gr

3.Hyatt Regency Thessaloniki

To ξενοδοχείο Hyatt Regency, είναι ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο “Μακεδονία” και απέχει λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η διακριτική κομψότητα του ξενοδοχείου, οι γαστρονομικές δημιουργίες των έμπειρων chef σε συνδυασμό με την εορταστική ατμόσφαιρα αποτελούν τον ιδανικότερο προορισμό.

 

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 

Την παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάστε στο εστιατόριο “Ambrosia” με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής  και ένα φανταστικό μενού πέντε πιάτων.

(Ώρα προσέλευσης : 21.00)

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 98 ευρώ.

Το παιδικό μενού κοστίζει 38 ευρώ.

Ανήμερα Χριστουγέννων:

Ο πλούσιος εορταστικός μπουφές με τις μοναδικές του γεύσεις δεν λείπει από την ημέρα των Χριστουγέννων. 

(Ώρα προσέλευσης : 13.30)

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 72 ευρώ.

 (στην τιμή περιλαμβάνονται τα κρασιά “κτήμα Γεροβασιλείου” ερυθρό και λευκό)

Για τα παιδιά έως 6 ετών δεν υπάρχει χρέωση, ενώ από 6 έως 12 ετών γίνεται έκπτωση 50%.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς:

Το προσωπικό θα σας υποδεχτεί στο “Grand Ballroom” για να γιορτάσετε μαζί τον ερχομό της νέας χρονιάς με μια βραδιά γεμάτη μαγεία και λάμψη. Οι καλεσμένοι θα απολαύσουν ένα φανταστικό μενού και θα χορέψουν με ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

(Ώρα προσέλευσης : 21.00)

Τιμές:

Η τιμή ανά άτομο ανέρχεται στα 148 ευρώ.

Το παιδικό μενού κοστίζει 48 ευρώ.

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς:

-Το Hyatt Regency Hotel, ανοίγει τις πόρτες του “Ambrosia” εστιατορίου του από νωρίς το πρωί και σας προσφέρει έναν πρωτοχρονιάτικο πρωινό μπουφέ. 

(Ώρα προσέλευσης : 07.00)

Τιμές:

Η τιμή κατ΄άτομο είναι 30 ευρώ

 

-Το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς οι chef του ξενοδοχείου ετοιμάζουν για τους καλεσμένους ένα εντυπωσιακό μπουφέ που θα μείνει αξέχαστος.

(Ώρα προσέλευσης : 13.30)

(στην τιμή περιλαμβάνονται τα κρασιά “κτήμα Βιβλία Χώρα” ερυθρό και λευκό)

Για τα παιδιά έως 6 ετών δεν υπάρχει χρέωση, ενώ από 6 έως 12 ετών γίνεται έκπτωση 50%

-Για κρατήσεις ή πληροφορίες καλέστε στο 2310-401234 ή στο hotel.hrthessaloniki@hyatt.com

4. HOLIDAY INN

To Holiday Inn συνδυάζει τη μεσογειακή ιδιοσυγκρασία με την εμπειρία και την ποιότητα μιας διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων. Η πολύ καλή υποδομή του, οι άριστες υπηρεσίες προς τους πελάτες του και βέβαια η τοποθεσία του που είναι απίστευτα βολική, κάνουν το ξενοδοχείο ιδανικό για τις εορταστικές σας αποδράσεις.

 

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 

Στο εστιατόριο “Αριστοτέλης” θα γευτείτε υπέροχα πιάτα που ετοίμασε το έμπειρο προσωπικό του ξενοδοχείου συνοδεία ζωντανής μουσικής ορχήστρας.

Μενού:

Ποτό καλωσορίσματος
 Κατσικίσιο τυρί πανέ με φιλέ αμυγδάλου σε φρέσκα φύλλα από σπανάκι και ρόκας, λόλο ρόσο και κινέζικο λάχανο σε ντρέσινγκ λεμονιού με μέλι και ελαιόλαδο
 Μπισκ οστρακόδερμα με γαρίδες και κρουστίνι ρόκας
 Σορμπέ μπανάνας με καραμελωμένο μάνγκο και Amaretto Disaronno
 Παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση από κιμά, ρύζι, κάστανο, κουκουνάρι και σταφίδες σε σάλτσα ψητού συνοδευόμενο με πατάτες και μπρόκολο ογκρατέν
 Cheesecake με μους σοκολάτας και καραμελωμένες φράουλες με Cointreau
 Καφές – Τσάι
 Μελομακάρονα – Κουραμπιέδες

Τιμές: 

Η τιμή ανά άτομο είναι 55 ευρώ. (με ½ φιάλη κρασί κόκκινο ή λευκό επιλογής του ξενοδοχείου)

Παιδιά έως 5 ετών δεν χρεώνονται.

Παιδιά 6 έως 12 ετών έχουν έκπτωση 50%

 Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς:

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να επιλέξετε ένα μενού 5 ή 7 πιάτων:

Μενού 5 πιάτων:

Ποτό καλωσορίσματος
Σαλάτα από Γαλλικό μαρούλι, iceberg, ρόκα και ραντίτσιο με χοιρινό καπνιστό & κοτόπουλο σωτέ σε ντρέσινγκ ελαιόλαδου, μουστάρδας, μελιού, ginger και lime με  φύλλα παρμεζάνας και φιλέ brasil
Φιλέτο γλώσσας σωτέ σε κρέμα γαρίδας με σπανάκι και πράσο
Σορμπέ φρούτα του δάσους με Calvados
Χοιρινό φιλέτο σε κρέμα μανιταριών με πατάτες, καρότα παριζιέν και λαχανάκια Βρυξελλών βουτύρου
Μιλφέιγ με καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα φράουλας με Grand Marnier
Καφές – Τσάι
Βασιλόπιτα/ Τρουφάκια
 (με ½ φιάλη κρασί κόκκινο ή λευκό (επιλογής  του ξενοδοχείου))

Μενού 7 πιάτων:

Ποτό καλωσορίσματος
Καναπέ με μους καπνιστού σολομού  και χτένια σωτέ
Σαλάτα από Γαλλικό μαρούλι, iceberg, ρόκα και ραντίτσιο με χοιρινό καπνιστό & κοτόπουλο σωτέ σε ντρέσινγκ ελαιόλαδου, μουστάρδας, μελιού, ginger και lime με  φύλλα παρμεζάνας και φιλέ brasil
Φιλέτο γλώσσας σωτέ σε κρέμα γαρίδας με σπανάκι και πράσο Σορμπέ φρούτα του δάσους με Calvados
Καρδιά από φιλέτο μόσχου σε σάλτσα μανιταριών πορτσίνι με ginger, πατάτες noisette, καρότα παριζιέν και σπαράγγια βουτύρου.
Κροκέτες ροκφόρ με μέντα σε σάλτσα βατόμουρου
Μιλφέιγ με καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα φράουλας με Grand Marnier
Καφές – Τσάι
Βασιλόπιτα / Τρουφάκια

(με ½ φιάλη κρασί κόκκινο ή λευκό (επιλογής  του ξενοδοχείου))

Τιμές:

Για το μενού των 7 πιάτων, η τιμή ανά άτομο είναι 90 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται  ½ φιάλη κρασί)

Για το μενού των 5 πιάτων, η τιμή ανά άτομο είναι 70 ευρώ  (συμπεριλαμβάνεται  ½ φιάλη κρασί)

 

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 231-0563100, fax. 2310-563101 και
 e-mail: reservations@hithessaloniki.gr & info@hithessaloniki.gr

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Καταγωγή από τη Καβάλα. Απόφοιτη από τη σχολή Διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων ψυχαγωγίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γράφει στο wikipedia και το maxmag. Λατρεύει το πλέξιμο,τα ταξίδια, τα βιβλία και τη τζαζ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG