Γενεύη: 4+1 λόγοι για να γίνει ο επόμενος ανοιξιάτικος προορισμός σου

Γενεύη
Πηγή εικόνας: kathimerini.gr

Έχει φτάσει η πιο όμορφη και χαρισματική εποχή του χρόνου, η άνοιξη. Ιδανική εποχή για να πραγματοποιήσεις μικρές και μεγάλες εξορμήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Στο σημερινό άρθρο, θα «ταξιδέψουμε» μαζί στη Γενεύη, την πόλη της Ελβετίας και την πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου. Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η Γενεύη βρίσκεται στην  Γαλλία ή την Γερμανία. Όμως, η Γενεύη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη σε ολόκληρη την Ελβετία, αμέσως μετά τη Ζυρίχη. Το μόνο κοινό στοιχείο με Γαλλία και Γερμανία είναι η γλώσσα. Παρακάτω παρουσιάζονται 4+1 λόγοι για να επιλέξεις την Γενεύη ως τον επόμενο ανοιξιάτικο προορισμό σου.

Γενεύη
Πηγή εικόνας: fnl-guide.com

1. Η πρωτεύουσα της ειρήνης

Η Γενεύη αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο σε παγκόσμια κλίμακα. Θα μπορούσε, μάλιστα, να χαρακτηριστεί ως «μητέρα» εδρών που αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες ίσως ιστορικές τράπεζες της χώρας. Έχει λάβει το χαρακτηρισμό από πάρα πολλούς ανθρώπους ως το παγκόσμιο κέντρο για τη διπλωματία, καθώς και για τη διεθνή συνεργασία. Φιλοξενεί πάρα πολλούς διεθνείς οργανισμούς, καθώς και την Ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ και τα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στο μυαλό τους τη Γενεύη ως μία πολύ ανεπτυγμένη χώρα. Αυτό είναι  αλήθεια, διότι γενικά η Ελβετία βρίσκεται στη λίστα των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη βιοτικού επιπέδου. Στη Γενεύη συγκεκριμένα έχει δοθεί ο χαρακτηρισμός «η πρωτεύουσα της ειρήνης».

 

Jet d'eua
Πηγή εικόνας: focusedcollection.com

2. Τα αξιοθέατα της Γενεύης

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να αποφασίσεις να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου στην πόλη της Γενεύης είναι τα αξιοθέατα. Το σήμα κατατεθέν της πόλης το Jet d’Eau, με το ψηλό συντριβάνι που πηγάζει από τα νερά της λίμνης της Γενεύης, είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Έχει τέτοια ορμή που μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμα και τα 140 μέτρα, με το νερό  να αγγίζει ταχύτητα 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ εντυπωσιακό να παρακολουθήσεις αυτό το θέαμα, ειδικά τις νυχτερινές ώρες στη γραφική πόλη, όταν φωτίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγγλικός κήπος Γενεύη
Πηγή εικόνας: depostiphotos.com

Βασικό αξιοθέατο της Γενεύης είναι ο αγγλικός κήπος (Jardin Anglais). Εκεί, θα μπορέσεις να απολαύσεις μία μοναδική ευκαιρία για έναν ξεκούραστο περίπατο, μέσα στην καταπράσινη φύση, κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης της Γενεύης. Θα μπορέσεις να αντικρίσεις πλήθος από διαφορετικά είδη λουλουδιών και φυτών, να δεις κόσμο να κάνει επίσης τον περίπατό του, άλλοι άνθρωποι να κάνουν ποδήλατο, ακόμα και να κάνουνε πικ-νικ. Το χαρακτηριστικό όμως με αυτό τον κήπο είναι το λουλουδάτο ρολόι που έχει στην είσοδό του. Είναι κατασκευασμένο από χιλιάδες λουλούδια και βρίσκεται στην είσοδο του κήπου για να τιμήσει την ιδιαίτερη σχέση της χώρας με την ωρολογοποιία.

Γενεύη ΟΗΕ
Πηγή εικόνας: tripadvisor.com

3. Ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Αν ταξιδέψεις, στη Γενεύη πρέπει να τιμήσεις και την Ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στεγάζεται σε ένα λευκό μαρμάρινο κτήριο που κατασκευάστηκε το μακρινό 1930 (90 χρόνια πριν). Πρόκειται στην ουσία για το μέρος που τα έθνη συναντούν τα υπόλοιπα έθνη. Είναι σημαντικό ,να γνωρίζεις ότι το μέγεθος του κτηρίου αυτού είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το επιβλητικό ανάκτορο των Βερσαλλιών και δέχεται πάνω από 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

4. Πανοραμική θέα της πόλης από το γαλλικό χωριό Veyrier

Αν θέλεις να απολαύσεις όμως μία πανοραμική θέα της πόλης, τότε θα μεταβείς στη Γαλλία. Μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας στο γαλλικό χωριό Veyrier υπάρχει το τελεφερίκ, με το οποίο μπορείς να ανέβεις σε 5 λεπτά σε ύψος 1.100 μέτρα και να βρεθείς στην κορυφή του όρους Σαλέβ. Σε αυτό το σημείο, κυριολεκτικά η πανοραμική θέα της Γενεύης και της λίμνης Λεμάν μπορεί να καλύψει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Λίμνη Λεμάν
Πηγή εικόνας: youtube.com

5. Κρουαζιέρα στη λίμνη Λεμάν

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί ότι η Γενεύη μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο ανοιξιάτικο προορισμό σου, τότε ίσως η κρουαζιέρα στη λίμνη Λεμάν θα μπορέσει να σε προσελκύσει, έτσι ώστε η Γενεύη τελικά να αποτελέσει τον επόμενο προορισμό σου. Μεγάλα πολυτελή πλοία της Μπελ Επόκ, θα σας ταξιδέψουν στα μαγικά τοπία της λίμνης, όπου θα μπορέσετε να δείτε λόφους, αμπελώνες ακόμα και απότομους γκρεμούς της γαλλικής οροσειράς Chablais.

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις στη Γενεύη, τότε αναμφίβολα το ταξίδι αυτό θα σου μείνει αξέχαστο. Κάνε την έρευνα τόσο για εισιτήρια όσο και για τη διαμονή σου εκεί εγκαίρως. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να εξασφαλίσεις οικονομικότερα εισιτήρια, καθώς και πιο προσιτές τιμές. Γενικά, η Γενεύη είναι μια ακριβή περιοχή της Ελβετίας.

Μερικά βασικά tips που θα χρειαστείς:

  • η πλειοψηφία των κατοίκων μιλάει γερμανικά, υπάρχουν και πολλοί που μιλάνε γαλλικά, ελάχιστοι όμως που μιλάνε αγγλικά.
  • Το νόμισμα είναι το ελβετικό φράγκο, άρα θα χρειαστεί να κάνεις μετατροπή στο συνάλλαγμα.

Στο παραπάνω άρθρο, αναφέρθηκαν 4+1 λόγοι για να γίνει η Γενεύη ο επόμενος ανοιξιάτικος προορισμός σου. Τι περιμένεις; Ακόμη να κλείσεις εισιτήρια;

Πηγές άρθρου:

1. wikipedia.org

2. checkincyprus.com

3. el.aegeanair.com

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Σιόκρη

Η Χριστίνα Σιόκρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με αντικείμενο την Διακυβέρνηση & τις Δημόσιες πολιτικές και εξειδίκευση στον αμφίσημο όρο του φαινομένου του λαϊκισμού. Της αρέσει να τραγουδάει, να ταξιδεύει και έχει ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα αλλά λίγο παραπάνω στο δικό της. Μότο της : Sometimes we need a little magic και being normal is boring. Με ρίζες από την πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ετοιμαστείτε να σας ταξιδέψει..

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;