Φθηνότερα αεροπορικά: 4+1 tips που θα σας διευκολύνουν

Φθηνότερα αεροπορικά: 4+1 tips που θα σας διευκολύνουν
Πηγή εικόνας: astepintonature.com

Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια: Η αέναη επιθυμία των ταξιδιωτών

Αναμφίβολα, ο μοναδικός τρόπος να πραγματοποιηθούν περισσότερα ταξίδια με φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στο βάθος του χρόνου, είναι αν αυτά προγραμματίζονται με σύνεση και έξυπνα οικονομικά κόλπα. Όσες συμβουλές κι αν κοσκινίσετε, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα παραμένουν αμετάβλητες. Σε εποχές που ο τουρισμός εύλογα αυξάνεται σε επιμέρους περιοχές κατά τη διάρκεια του έτους, πάντοτε θα παρουσιάζονται αυξημένες τιμές, τόσο αναφορικά με τη μεταφορά όσο και με τη διαμονή. Επομένως, η λύση στον προβληματισμό αυτό είναι ο έξυπνος προγραμματισμός του κάθε ταξιδιού και ο εφοδιασμός με τις κατάλληλες πληροφορίες και εφαρμογές.

Συμβουλή 1η: Εξοικονόμηση

Όσο κοινό κι αν ακούγεται, αν είστε λάτρης των ταξιδιών, αυτό σημαίνει ότι σκοπεύετε να ταξιδεύετε όσο πιο συχνά γίνεται, με όσο δύναται φθηνότερα αεροπορικά. Ακόμα κι αν είστε στενά οικονομικά και αφού είναι αδιέξοδη η διαφυγή από τη σκέψη της ανακάλυψης νέων χωρών, αφήστε ένα μικρό μερίδιο χρημάτων όποτε μπορείτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Ένα απλό βαζάκι, ένα συρτάρι, ένα κρυφό ντουλάπι; Δεν έχει σημασία. Το ουσιώδες είναι η ικανοποίηση όταν, στην αναζήτηση αεροπορικών εισιτηρίων, έχετε εξοικονομήσει έστω το 1/3 της συνολικής τιμής. Ακόμα κι αν ο προορισμός σας είναι αβέβαιος, το budget σας σίγουρα όχι.

Φθηνότερα αεροπορικά
Πηγή εικόνας: parksidecabinrentals.com

Συμβουλή 2η: Οι απαραίτητες εφαρμογές

Hopper App: Με το hopper app, μία ταξιδιωτική εφαρμογή, μπορείτε να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια για οποιονδήποτε προορισμό. Διαλέγοντας τις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν, έχετε τη δυνατότητα της επιλογής της “παρακολούθησης” (monitoring) του ταξιδιού. Αυτό σημαίνει ότι, χωρίς χρέωση, η εφαρμογή θα παρακολουθεί για εσάς τις εκάστοτε ημερομηνίες για τυχόν φθηνότερα αεροπορικά και εάν προκύψουν, σας στέλνει ειδοποίηση. Στο διάστημα αυτό, κερδίζετε εκπτώσεις σε ξενοδοχεία με τα οποία η εφαρμογή συνεργάζεται. Ωστόσο, μη σταθείτε αποκλειστικά στις εκπτώσεις αυτές, παρά μόνο αν βρείτε το ιδανικό για τις ανάγκες σας κατάλυμα και, φυσικά, αφού έχετε ήδη ψάξει τις τιμές σε διάφορα site του είδους. Μία επιπρόσθετη παροχή, με τη διαφορά ότι είναι επί πληρωμή (24 δολαρίων που ισοδυναμούν με 20 ευρώ κατ’άτομο), αποτελεί το “πάγωμα” (freezing) της τιμής που πετύχατε για 7 μέρες.

Συμβουλή 3η: Οι κατάλληλες ιστοσελίδες

Skyscanner: Με την ιστοσελίδα Skyscanner έχετε την άνεση να δείτε τις ακριβείς τιμές καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα. Έτσι, εντοπίζετε τις ημέρες ή εβδομάδες του χρόνου με τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. Είναι βολική και ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scott’s Cheap Flights: Εάν τα ταξίδια είναι η αδυναμία σας και αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα σε μία πληθώρα προορισμών που έχετε κατά νου, η Scott’s Cheap Flights θα σας απαλλάξει από κάθε ενδοιασμό. Με μία εγγραφή στην ιστοσελίδα, θα σας αποστέλλονται τακτικά ευκαιρίες αεροπορικών για διαφορετικούς κάθε φορά προορισμούς, ανάλογα με τις προσφορές που εντοπίζονται. Ενδείκνυται για ταξιδιώτες με ευέλικτο πρόγραμμα και ωράρια. Δυστυχώς, δεν εξυπηρετεί ακόμα για πτήσεις από Ελλάδα. Ωστόσο, αν βρίσκεστε στο εξωτερικό, είναι η καλύτερη ιστοσελίδα να εμπιστευτείτε.

SeatGuru: H ιστοσελίδα αυτή παρέχει πληροφορίες και συμβουλές για το ποιες θέσεις είναι οι κατάλληλες για κάθε αεροπορική εταιρία, καθώς και συμβουλές για πιο βολικές παροχές πτήσεων ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συμβουλή 4η: Μην υπακούσετε σε παγίδες

Συχνά εμπιστευόμαστε εταιρίες που βγάζουν κατά πολύ φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από ό,τι άλλες. Όμως, όταν έχουμε πλέον κλείσει τα εισιτήριά μας, μας επιβαρύνουν με περαιτέρω χρεώσεις για διπλανές θέσεις ή παροχή έξτρα κιλών στις βαλίτσες. Αν ταξιδεύετε μόνοι και οι αποσκευές σας είναι ελαφριές, μία τέτοιου είδους επιλογή εισιτηρίου είναι η ιδανική. Όταν όμως επρόκειτο για πολύωρο ταξίδι και βαριές αποσκευές, είναι καλύτερο να αναζητήσετε μία διαφορετική αεροπορική εταιρία. Ιδανικά, κάποια που το εισιτήριό της θα καλύπτει όλο το βάρος των αποσκευών σας, θα παρέχει διπλανές θέσεις, καθώς και ένα μικρό γεύμα. Διαφορετικά, όλα αυτά τα έξοδα θα σας κοστίσουν στο τέλος πολύ ακριβότερα, εάν τα επιλέξετε ως επιπλέον επί πληρωμή παροχές.

Συμβουλή 5η: … ή περισσότερο κόλπο

Πολλές φορές, η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από το μέρος που το αγοράζει κανείς και από τον προορισμό ή την αφετηρία του. Γι’ αυτό, μπορείτε όταν επισκέπτεστε αεροπορικές ιστοσελίδες, να αλλάζετε από τις επιλογές τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Όμως, μία μικρή προσοχή. Για να ισχύει αυτό, πρέπει να αλλάξετε την περιοχή σας και όχι τη γλώσσα με την οποία λειτουργεί η εφαρμογή ή ιστοσελίδα.

Φθηνότερα αεροπορικά
Πηγή εικόνας: expertvagabond.com

Φυσικά, τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν και θα είναι πάντα ένα κομμάτι της ζωής μας που θα μας απασχολεί και θα μας προσφέρει το ευχάριστο πρόβλημα της πολύωρης αναζήτησης της κατάλληλης πτήσης. Στην ουσία, η λύση είναι μία και απλή. Να υπάρχει καλή θέληση, όρεξη για αναζήτηση σε διάφορα site και καλή διαχείριση και οικονομία των χρημάτων σας.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

  • The Blonde Abroad. Travel Resources. Ανακτήθηκε από theblondeabroad.com. (Τελευταία πρόσβαση 23/08/2020).
  • Happy, M. (2017). Use a “Fake” Location to Get Cheaper Plane Tickets. Ανακτήθηκε από www.huffpost.com (Τελευταία πρόσβαση 23/08/2020).

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρύσα Αγγελάκη

Φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ, με μεγάλη αγάπη για την αρθρογραφία. "First i photograph with my eyes, then i write with my heart".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;